Je mooiste meetapparatuur. Deel 7

Dit topic is gesloten

Henry S.

Moderator

Op 23 augustus 2013 01:33:45 schreef Tidak Ada:
Dat is snel!! :)

:)

Heb je belang bij duidelijke scans?
Edit: achteraf valt het tov het orgineel wel wat mee.

[Bericht gewijzigd door Henry S. op vrijdag 23 augustus 2013 19:15:21 (14%)

Deze post is niet door ChatGPT gegenereerd. De 2019 CO labvoeding.
maartenbakker

Golden Member

De ON561 uit dit apparaat heb ik inmiddels in het ON-topic vermeld.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
Henry S.

Moderator

Kijk eens aan, weer eentje.

Het nadeel van deze isolatieversterker is de voeding. Vanwege de nodige drop en de ruststroom van de regelaars zijn de twee 9V batterijen zomaar leeg. Met zuinige LDO's is er veel meer uit te halen.

Deze post is niet door ChatGPT gegenereerd. De 2019 CO labvoeding.

Schimanski,

Ik heb een berichtje terug ontvangen dat de mail niet kon worden afgeleverd.
De file is maar 1,3MB groot, daar zal je postbus niet direct overvol van raken.
Ik verneem wel of je nog belangstelling hebt.

Schimanski

Golden Member

JaBo49, ik heb je een mail gestuurd.

What, me worry? // Radiozendamateur - PA2HGJ // Stuff is the junk you keep -- Junk is the stuff you throw away // Tinkeo Ergo Sum

Op 23 augustus 2013 17:31:23 schreef Aart:
Ik ben mij pas ook te buiten gegaan aan twee Delta's, het zijn mijn eerste. Ze werken prima, maar de Philips op de achtergrond blijft voorlopig mijn favoriet :)
Het excuus voor de 0-300V was het Nixie-geknutsel onlangs.

Oeh die 300V wil ik ook nog een keer <3
Wel grappig, mijn E 030-1 heeft juist een groene led en geen rode zoals die van jou.

fred101

Golden Member

Ik heb er een 12A delta bij, kwam met die scoop mee. Een inbouw/rack voeding met trafo. Het lijkt erop dat deze ook is om te bouwen is zoals mijn andere. Dadelijk eens naar een schema zoeken. Hij heeft ook multiturn potjes voor ovp, V en I. Verder sense uitgangen en een uitgang waarvan ik niet weet wat het is. Staat R bij en een diode teken.
Het is de M24-12HE (24V en 12A)
Ik heb nog een mooie kast met twee voorbeugels waar deze samen met de huidige waarschijnlijk mooi inpast. Alleen iets bedenken voor de spanning en stroom aflezing. 4 analoge meters neemt nogal wat ruimte in en is veel werk ivm uitzagen. Maar vier led displays ook en mijn ervaring met leddisplays en twee voedingen in serie met middenaftakking (om bipolair te gebruiken)is niet zo best. Dat gaf vuurwerk....

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur en maritieme en industriele PCBs

Zijn die 300V Delta's uit het normale assortiment? Nog nooit tegengekomen helaas... Zou graag nog eens 2 van die dingen willen. Neem aan dat je ook van die voedingen er nog 2 in serie mag zetten om aan 600V te komen?

Delta heeft deze *lineaire* voedingen uit het assortiment gedaan,

De schakelvoeding ES 0300-0.45 is momenteel een 300 volt voeding in hun assortiment.En die kan je volgens mij ook parallel aansluiten.

Overigens als je niets kan vinden. je kan altijd een voeding bouwen met een Flinke N kanaal fet. En een zener/CCS gestabiliseerde potmeter. met een kleine laagohmige weerstand en een NPN, kan je vervolgens een current limit maken.

De regulatie van zoiets is eigenlijk prima.

[Bericht gewijzigd door florick op zaterdag 24 augustus 2013 21:14:20 (41%)

expert in percussive maintenance

Volgens deze brochure wel; http://www.utwente.nl/tnw/onderwijs/Practica_TNW/doc/apparatuur/voedin…

Voor audio testopstellingen blijf ik uit voorzorg liever bij een gewone trafo, Delta specificeert niet hoe goed de scheiding tov het net is van de moderne schakelende voedingen. (Afgezien van het detail dat ik die voorlopig waarschijnlijk niet zo even voor de hobby aan zal schaffen :)

Delta gaat prat op de EMC dus dat zal wel goed zijn. Volgensmij zijn hun ES Serie voedingen 20khz gemoduleerd dus daar heeft enkel de kat hond last van.

expert in percussive maintenance

Dat is niet het punt met smps, de verdere specificaties zijn prima, ik geloof direct dat de Delta's wat dat betreft doodstil zijn. Het punt is de scheiding van het net.

Probleem zijn de maatregelen die moeten zorgen dat de parasitaire capaciteit tussen de wikkelingen secundair geen aanzienlijke CM energie geven. Als de secundaire kant zweeft moet er daarom een C naar de primaire / aarde, die kan klein zijn als er b.v. een aardscherm is om alles zo veel mogelijk tegen te houden maar het is niet zo simpel, en voor de meeste toepassingen ook niet zo van belang.
Voor audio kan het echter onhandig zijn. Op 50 Hz in een gewone EI trafo zijn de parasitaire capaciteiten veel minder van invloed.

Maar we gaan hier te ver offtopic denk ik.

Vandaag is er iets leuks bezorgd door de post. Het paste net niet in de brievenbus.

Een mini scope :D Het is de Thandar SC110 10 Mhz
Hij is maarliefst 25x15x5cm groot waarvan het display 2,5x3cm groot is.

Er mee werken is super simpel, maar wat wil je met zo weinig knoppen. Hij werkt op batterijen of een adapter (waarvan ik de juiste plug helaas niet heb) Ideaal dingetje om eens mee te nemen in de tas.

http://www.mijnalbum.nl/Foto550-3NAZRLOP.jpg

Kon het niet laten en moest hem even open maken.
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-GJDB6LLQ.jpg

Tijd voor een nieuw topic :-)
"Mijn, kleinste, liefste meetapparaat" :P

Je hebt tijd of je hebt geen tijd ! als je geen tijd hebt, waar is die dan gebleven ? https://ledverlichtingsoest.com/
fred101

Golden Member

Dat is volgens mij het kleinste scoopbuisje ooit gemaakt. Gefeliciteerd is een vreselijk grappig en ook nog een beetje bruikbaar scoopje. Ik neem hem altijd mee op vakantie

De mijne:
http://www.pa4tim.nl/?p=3180
http://www.pa4tim.nl/wp-content/uploads/2012/03/thandarSC110.jpg

Edit: your wish....
http://www.pa4tim.nl/wp-content/uploads/2010/11/212.jpg
http://www.pa4tim.nl/wp-content/uploads/2012/03/HM108voor.jpg

Meer heb ik er niet helaas.

[Bericht gewijzigd door fred101 op woensdag 4 september 2013 23:04:24 (25%)

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur en maritieme en industriele PCBs

Lijkt me niet eens zo'n gek idee wie wil er nou niet een klein lief meetapparaat :D Ik zou er bijna mee gaan slapen als ik niemand anders had.

Grappige is de adverteerder heeft een deel van jou foto's gebruikt in de advertentie. Was ook al op jou site uitgekomen. Is relatief weinig te vinden over dit scoopje. Heb de manual wel al kunnen vinden.

Kun je voor mij kijken hoeveel Volt en ampere er op jou adapter staat en hoe heet de plug die ze gebruikt hebben? Heb je een indicatie hoelang hij het uithoud op batterijen?

fred101

Golden Member

Ik vond hem op de CO stand een van de eerste keren. Ik heb toen daar ter plekke een adapter direct aangesoldeerd. Een vrij zwaar geval. Die zit er sinds dien nog steeds aan. Ik dacht 9V/3A maar dat is zwaar overkill. Mijn batterijvak is gaar dus nooit op batterijen getest. Uit mijn hoofd werkt hij op alles tussen 6 en 9V. Ik heb ergens het originele manual, daar staat het in, maar kan het even niet vinden. (nou ja, manual, paar A5 bladzijden) Kan je mij de pdf mailen ? dat vind ik wel handig voor de zekerheid.

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur en maritieme en industriele PCBs

Ik moet ook nog ergens zo'n soort portable scoop hebben, maar ben die een beetje kwijt. :(

Fan van Samsung (en repareer ook TV's). :)

Je hebt mail.

Hij zou moeten werken op 4V t.m 10V DC volgens de manual. Ik denk dat ik de de plug maar van de pcb afsoldeer en er een standaard plug inbouw en er dan een adapter aanhang. lijkt me het netste.

het kleinste scoopbuisje zou weleens kunnen, beeldbuis niet want in de zoeker van een 90's camera zit een vele kleinere buis nog..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Nee hoor, het kleinste scoopbuisje dat ik ken heeft een schermdiameter van 3/4" en luistert naar de naam
NU (National Union) R2163.

http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/nu%20r2163.jpg.jpg

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
Hewlett

Honourable Member

Dat is wel een heel klein buisje, er zat zeker een lens voor of zo. Waar is dat buisje in gebruikt?

HamRadio PA2HK // Keep Calm and Carry On.

Geen idee waar het werd gebruikt (kan bijvoorbeels in een ingespiegeld helmbeeld voor fighter-piloten bedoeld geweest zijn.
Overigens is het buisje op de foto nooit gebruikt geweest (NOS). Het hoort tot mijn verzameling.

Trouwens kleine scoopbuisjes waren er al lang. De eerste werden door RCA gemaakt (type 913) Zat in een metalen omhulling (à-la 6L6) en had een 1"-scherm Er was zelfs een (bouwdoos) scoopje dat het gebruikte. (foto volgt)

http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/nat_crm3.jpg KLIK

Schema beschikbaar. Ook heeft er in de jaren 70 een scoopje in RadioElektronica gestaan met een 1"-buisje.

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP

Vandaag is me nieuwe labvoeding binnen gekomen. Gezien die van de site maar tot 1,5A gaat toch een iets grotere genomen. Als ik 1A uit de zelfgebouwde trek word het koelelement belachelijk heet. Hier moet ik in de toekomst een grotere op zetten. Heb wel 10 slagen pots besteld en nieuwe displays voor Volt en Ampere. Mijn zelfgemaakte creatie word binnenkort dus onder handen genomen.

De nieuwe is de Peaktech 6035D hij doet 0-30V bij 0-2,5A en heeft 2 vaste uitgangen van 12V en 5V bij 0,5A. Toen ik hem voor het eerst ging gebruiken schrok ik me dood van het geklik dat je hoorde bij het veranderen van voltage.

Na het apparaat open gemaakt te hebben blijken er relais in te zitten die dit geluid maken en de ringkern trafo heeft meerdere aftakkingen van verschillende voltages. Dit zal zijn om de warmte die het apparaat moet disciplineren te verminderen??

Het zal geen high end top kwaliteit apparaat zijn maar al met al viel de constructie me niet tegen. De behuizing is van metaal dus geen plastic. Het 240V gedeelte zit niet alleen netjes in krimpkous maar daar overheen nog een plastic beschermkap zo dat je er niet zomaar bij kan. Aan de voorkant zijn van die veiligheids- banaanbussen gebruikt. Het lijkt er op dat ze niet bezuinigd hebben op kwaliteit.

Het grote display aan de voorkant vind ik ook erg fijn.

http://www.mijnalbum.nl/Foto550-H34JS6BH.jpg

Keurig voedingetje hoor. Van marktplaats?

If you want to succeed, double your failure rate.

Dit topic is gesloten