Opdrukken op Philipslampen

maartenbakker

Special Member

En bovendien was codegroep 99 niet gedefinieerd als "afvalputje" maar als ik het goed heb als "overige commerciële nummers" en volgde grotendeels de normale structuur codegroep-coderingscentrum. Leuk om te weten in elk geval! In de consumentenelectronica hebben ze korte tijd ook zulke grapjes uitgehaald met codenummers van Profilo Telra die toevallig ook 12 cijfers hadden, maar dan begonnen met 0300 of 8417, waardoor je ook onzinnummers kreeg. Toen werd er nog goed op de nummers gelet, normaalgesproken...

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

1922 122 10201 was een gestripte draad(1922), 24cm lang (122 = 12x2) en 10201 betekende iets van zwarte 1 kernsdraad 0.5mm, links en rechts 5mm gestript, kleur zwart. Als ik mij niet vergis.

1922 101 10201 idem, maar dan 5 cm (101= 10cm : 2)

It's fun to find the failure !
maartenbakker

Special Member

Interessant! Deze lage nummers (19) zijn algemene codegroepen, maar jij kent ze uit de TV fabricage neem ik aan?

De uitleg van de nummertjes is anders dan in andere artikelgroepen, wat opzich best logisch is, maar ik heb niet genoeg voorbeelden om ze naast te leggen om een verder patroon te bevestigen. De betekenis voor zover ik die zwart op wit kan bevestigen, is

19 = codegroep Verbindingen en tulen
22 = coderingscentrum Nederland

Heb je toevallig nog oude interne documentatie liggen uit de productie? Er zijn twee soorten waarvan ik weet die ik interessant vind. Tekeningen en lijsten van alle onderdelen en materialen, documentatie die gebruikt werd bij de productie. Daar staan ook dit soort codenummers in. De andere soort waar ik van weet is de commerciële specificatie, met uitvoeringsnummers, eigenschappen, commercieel nummer (12NC). Ik probeer uit de nummers die ik ken nog het precieze verband tussen typenummer en commercieel nummer uit te vissen. Op een gegeven moment zat de beeldbuisdiameter er niet in verwerkt, vandaar dat de verschillende beeldmaten in de jaren '80 en '90 andere typenummers kregen - zo ver ben ik in elk geval al wel.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Twijfelgevalletje of bij lampen moet of ander topic. Het het gaat over licht, een ledsnoer dus post ik het maar hier ;)
Ik zocht een eenvoudige, niet te dure oplossing om een zuster te helpen met een tl armatuur waar een tl buis maar jaar in blijft vol houden. Op die plek wordt de verlichting niet vaak gebruikt maar om armatuur te vervangen is ook een beetje tricky. Slechte muur en eigenlijk is stad de verhuurder en de verantwoordelijkheid. Maar voordat geregeld is...
Toevallig een ledstrip in de solden bij de Hubo voor 11,50 en dan gaan we niet moeilijk doen, werkt perfect voor deze situatie.
En toevallig Philips dus wat voor voor Maarten :P Geen idee of hier nog iets nuttigs aan af te lezen valt. Ik zie geen 12nc code, ook niet op een van de lipjes van het doosje. Daar zie ik er vaak wel eentje. Was dat niet omdat zelfs het doosje een 12nc code kreeg?
Maar het is ondertussen ook een signify variant dus geen idee of die door zijn gegaan met de codering.

maartenbakker

Special Member

Ik verwacht dat Signify nog steeds 12NC's gebruikt, ook wel voor verpakkingen. Heb je ook op de lipjes van de bodem van het doosje gekeken?

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Oeps niet goed gekeken |:(
Er is wel degelijk eentje. Er staat 3222 638 98802