Privé berichten

Dit topic is gesloten


Sonytech

Overleden

Sommige mensen zijn nogal extreem privacy-minded zodat ze niet graag hun exacte woonplaats invullen.

Misschien de term veranderen in "Woonplaats / Regio" ?

"Verbaas u niet, verwonder u slechts."
Sine

Moderator

Op 21 december 2013 23:51:37 schreef markce:
@Roches
Onbetamelijk botte conclusie om mijn ervaring zo de minnen.

Maar waarschijnlijk wel waar, ik heb sinds 2004 mijn adres publiek. En sinds ik een Co adres heb ( ook alweer een X-tal jaar ) dat adres publiek. En op het Co adres komt heel sporadisch eens een spam mailtje binnen.

Maar die zijn dan van overijverige chinezen die met de hand het adres hebben overgetikt en van mening zijn dat ik wel wat printen van ze kan gebruiken.

Maar inderdaad, het moeten inloggen op het forum om je berichten te lezen is een goed argument om het niet te doen, op andere fora die wel aan DM's doen heb ik het (waar ik de keuze heb) uitgezet. Er zijn plekken die ik eens in de paar jaar bezoek, mail heb ik dan eigenlijk wel altijd zichtbaar.

Als je nogal privacy minded bent is er natuurlijk niemand die je tegenhoudt om een (gmail oid) adresje speciaal voor publiek gebruik aan te maken.

[Bericht gewijzigd door Sine op 22 december 2013 00:13:33 (29%)]

@Sine ik heb net beschrevem dat je voorstel niet werkt in mijn praktijk.
Als achtergrond: Ik heb een IT achtergrond, en wil mijn eigen infra graag schoon houden. Ik heb al een primair en een secundair email. Zoals ik stelde heb ik bij openstellen van email via CO op secundair email veel spam erbij gezien. Ik heb persoonlijk voordeel om het open te stellen, dus afsluiten is niet zo maar. Na afsluit langzaam minder spam, tot twee keer toe.
Ik wil niet meteen de conclusie trekken dat CO info verkoopt, maar lid worden is heel eenvoudig, en toegang, dus misbruik ook. Dit wordt ook duidelijk door veelvuldig misbruik van V&A. CO heeft dus de toko gewoon open staan.
Totdat CO dit beter geregeld heeft, zoals inmiddels veel andere forums, laat ik mijn email meestal even weg.

PS. Het kan natuurlijk zijn dat mijn CO email in combinatie met ander internet hits aandacht trekt. Dan nog was de samenhang met CO email opmerkelijk (2X).

Shiptronic

Golden Member

http://www.circuitsonline.net/forum/view/117095 , deze bijvoorbeeld, er zijn er hier vast wel die de TS willen helpen. Maar TS is niet meer bereikbaar, daar zijn e mail niet openbaar staat.

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.
maartenbakker

Special Member

Op 21 december 2013 21:36:31 schreef markce:
Mijn email zichtbaar op CO leverde opvallend veel meer spam op.
Op andere forums wordt gebruik gemaakt van 'private messages', wat vrij goed werkt. Je krijgt een email van de site als iemand je een bericht bij je dropt.

Dan heb je op andere fora dus dubbel werk; een bericht dat je een bericht hebt betekent dat het bericht ook gewoon in het bericht had kunnen staan. Overigens zijn er ook fora die daadwerkelijk op die manier werken, waarna voortzetting van de correspondentie automatisch via e-mail gaat.

Het zichtbare mailadres op CO is niet bepaald spamgevoelig neergezet en ik heb op dat adres, dat ik niet zomaar secundair maar zelfs uitsluitend voor CO gebruik, ook nooit spam. In jouw geval zal er met zeer grote waarschijnlijkheid een andere oorzaak zijn.

Edit: Ik lees nu

Onbetamelijk botte conclusie om mijn ervaring zo de minnen.

dat je uit je dak ging toen iemand anders dat suggereerde. Om misverstanden te voorkomen bedoel ik dat als constatering, onderbouwd door niet alleen mijn ervaring maar ook het werkingsprincipe (plaatje en alleen zichtbaar voor members) en niet om jou persoonlijk af te vallen. Verder, als je het niet erg vind (en anders ook), min ik liever vrouwen dan ervaringen (geen idee trouwens hoe je een ervaring moet minnen, hoewel je die wellicht in plaats daarvan zou kunnen koesteren).

www.deficientie.nl | www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
Sine

Moderator

Op 22 december 2013 00:24:24 schreef markce:
Ik wil niet meteen de conclusie trekken dat CO info verkoopt, maar lid worden is heel eenvoudig, en toegang, dus misbruik ook.

Bedankt voor het vertrouwen :)

Als IT-er moet je dan ook snappen dat als we dat zouden doen we daar het 'adres zichtbaar' vinkje echt niet voor nodig hebben.

Op 22 december 2013 00:24:24 schreef markce:
Ik wil niet meteen de conclusie trekken dat CO info verkoopt

De NSA heeft je info al :D

Wat me wel opvalt is als ik een bericht edit en post dan staat eronder dat het bericht is aangepast. Als ik dat dan nog een keer doe dan staat het er niet meer. Zal vast wel een bug zijn in het systeem ofzo..

HF virus is hier aanwezig!

Nope, als je een bericht minder dan 10% (volgens mij) wijzigt, komt die regel er niet onder.

Maak me niet gek, ik ben al gek.
pa3gws

Golden Member

Ik heb hier ook nooit last van (meer) spam gehad.
Woonplaats of regio vind ik vaak erg handig.
Men vraagt wel eens waar wat te koop is.
Als je dan weet in welke regio men woont kan je gericht advies geven.
Het is namelijk tamelijk zinloos om iemand die in Delfzijl woont een adresje in Vlissingen te geven. :-)

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.
GJ_

Moderator

Op 22 december 2013 00:24:24 schreef markce:...CO heeft dus de toko gewoon open staan..

Als je spam krijgt via CO neem ik aan dat men de mailadressen met de hand heeft overgeschreven. Lijkt me tamelijk omslachtig. Ik kan me werkelijk niet herinneren dat ik ooit spam via CO heb binnengekregen. Het mailadres in mijn profiel is uniek en staat nergens anders.

Nou we het er toch over hebben, MSN bestaat toch niet meer? Misschien moeten we het msn adres veranderen in het skype adres of zo.

[Bericht gewijzigd door GJ_ op 22 december 2013 11:30:39 (14%)]

En ICQ mag wel weg, dat gebruikt niemand meer.. :)

Misschien een twitter, facebook of een google+ link?

Resistance is futile (If < 1 Ohm)
Tidak Ada

Golden Member

Op 22 december 2013 11:25:11 schreef GJ_:
[...]
Als je spam krijgt via CO neem ik aan dat men de mailadressen met de hand heeft overgeschreven. Lijkt me tamelijk omslachtig. [....]

Kan toch wel middels copy/paste + OCR. Misschien moet dat 'plaatje' van dat mailaddress met een moeilijk OCR-baar lettertype worden afgebeeld.

@ RoelA':

.... èn LinkedIn, Hives, Facebook en alle 'sociale' (leuter)netwerken?
Nooit en Never!
Als je bang bent voor spam moet je je dáár beslist niet inschrijven. LinkedIn gaat nog wel (is ook geen leueternetwerk), maar de rest..... :(

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/
High met Henk

Special Member

okeej en dan krijgen we PB's

krijg ik een mailtje: u heeft een nieuw bericht op CO klik hier om te zien..

AJB, doet eht gewoon per mail. bijna nooit spam via CO

E = MC^2, dus de magnetische compatibiliteit doet kwadratisch mee???
maartenbakker

Special Member

Ik gebruik nog steeds MSN, met zelfs oude clients van MS, het werkt nog steeds als je weet hoe het moet (met reviver gaat het nog mooier, dank voor de link Sine). De Skype client vind ik een lompe ramp, dus die komt er niet in. Echter het Skype-adres is gelijk aan het oude MSN-adres dus hoeft alleen maar hernoemd te worden. Noem het veld bijvoorbeeld Skype / MSN en laat de inhoud voor zover ingevuld hetzelfde.

Op 22 december 2013 12:12:57 schreef RoelA:
En ICQ mag wel weg, dat gebruikt niemand meer.. :)
Misschien een twitter, facebook of een google+ link?

Laat ICQ maar staan, goed idee om dat weer eens van stal te halen eigenlijk, nu MSN zo zwaar uitgedund is. Jammer dat een Whatsapp-adres vermelden niet zo handig is, want als messenger werkt dat opzich uitstekend.

Facebooklinks en wellicht Google ook, zijn bekende privacybommen omdat ze aan callback doen (vreemd genoeg vertrouw ik de statusmelding van ICQ meer - zelfs al is dat een Israelisch berdijf). Je kan dat dus wel als tekstveld maken, maar niet als officieel dingeslinkje.

@TA: Een kwaadwillende member kan inderdaad adressen oogsten. Dit is in de serverlogs duidelijk te zien maar dan kan het al te laat zijn. Is er een limiet aan het opvragen van profielen per tijdseenheid of vergelijkbare maatregel getroffen?

www.deficientie.nl | www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Whatsapp adres? Je telefoonnummer bedoel je?

Overigens, oude messenger systemen komen nooit meer terug. Heb die illusie maar niet. Eenmaal weg = weg. MSN, ICQ, Yahoo.. you name it. Waarom een bepaalt systeem ineens populair is weet niemand. Is niet rationeel lijkt me maar vooral kudde-gedrag. Logisch, dat wel.

"We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them" - Albert Einstein
maartenbakker

Special Member

Juist door datzelfe kuddegedrag kan een oud systeem opeens opgewarmd worden, wellicht.

Met whatsapp-adres bedoelde ik inderdaad het telefoonnummer en dat is dan meteen de reden dat het minder handig zal worden gevonden om in profielen te zetten.

Opzich (denkend aan whatsapp) kan een forum als CO natuurlijk een eigen jabber-server opzetten zoals er vroeger wel eigen IRC-kanalen en dergelijke waren als chatbox.

Alleen zal het animo niet zo groot zijn.

www.deficientie.nl | www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

@Markce: als IT'er heb je ook vast wel een eigen domeinnaam, en dan is het natuurlijk triviaal om voor dergelijke toepassingen een nieuw adres (circuitsonline@jouwdomein.nl of zo) aan te maken en te forwarden naar je secundaire mail. Op die manier kun je meteen zien waar de spammers je adres vandaan halen, en als je teveel spam krijgt, maak je een nieuw fictief adres en dropt alles wat op het oude adres binnenkomt.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken
GJ_

Moderator

Op 22 december 2013 12:18:44 schreef Tidak Ada:
Als je bang bent voor spam moet je je dáár beslist niet inschrijven. LinkedIn gaat nog wel (is ook geen leueternetwerk), maar de rest..... :(

En laat juist linkedin nou de enige zijn waar ik massa's spam van kreeg. En nadat ik mezelf had afgemeld/uitgeschreven ging het gewoon door.

Op 22 december 2013 16:32:42 schreef maartenbakker:...zoals er vroeger wel eigen IRC-kanalen en dergelijke waren als chatbox.

Alleen zal het animo niet zo groot zijn.

IRC word nog steeds heel veel gebruikt, vergis je niet.
Er is trouwens ook al heel lang een circuitonline irc chat (#cochat) maar net wat je zegt: weinig animo.

Op 22 december 2013 16:48:08 schreef SparkyGSX:...voor dergelijke toepassingen een nieuw adres (circuitsonline@jouwdomein.nl of zo) aan te maken en te forwarden naar je secundaire mail. Op die manier kun je meteen zien waar de spammers je adres vandaan halen...

Daarom weet ik dat ik nooit spam van CO krijg.

PB's zijn vaker ter sprake gekomen en hebben het nooit gehaald. Of het veel werk is om zo'n functie er in te programmeren weet ik eigenlijk niet, maar onze opperCO heeft het geloof ik voorlopig druk genoeg met de bestaande todo lijst. En daarnaast schijnt hij er ook nog een leven op na te willen houden (nou ja zeg..).
Mail werkt zoals eerder opgemerkt prima als PB, en als mensen daar geen behoefte aan hebben maken ze het mailadres gewoon niet zichtbaar. Ik vind het eigenlijk een prima systeem.

En voor jullie je teveel aan dit topic gaan hechten: slotje is al besteld :-) Voor deze regenachtige zondag blijft hij nog even open.

[Bericht gewijzigd door GJ_ op 22 december 2013 16:53:25 (11%)]

Tidak Ada

Golden Member

LinkedIn heeft een hoop troep binnen gekregen, toen het een keer is gehacked.
Het is me ooit door een IT-er in de maag geschoven. Ik doe er overigens niet veel mee: Alleen wat CO-ers en TCA-ers.
Ik ben immers al met pensioen....:)

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/

Hives?
Het WAS !! Hyves, mocht je interesse hebben de "neon" letters zijn te koop op de veiling van serieus request.
https://www.marktplaatsveilt.nl/originele-hyves-logo

zit sinds 2009 in de PV.
Tidak Ada

Golden Member

Maar met het verdwijnen van HYVES is het spamspoor niet verdwenen, hoor....

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/

@SparkeyGSX
Kan het uiteraard wel zelf oplossen.
Uitzoeken waar de spam vandaan komt kan ook, maar dan...
Ik heb wel eens een provider van een spammer uit Duitsland gemaild, dan wordt het even heel stil, voor een paar weken...

Mijn email staat al jaren lang in mijn profiel en ik krijg nagenoeg geen spam op dat account. (een per maand ? )

Het enige adres waar ik iedere zondag precies 5 spam mails tegelijk van krijg is van mijn domein naam adres (en geen idee waarover of waarvan. Het begint met een regel leesbare tekst en dan onleesbare onzin, waarschijnlijk medicijnen gezien de rare termen, maar geen link ofzo, dus zelfs als ik zo stom was daar iets mee te willen doen, is dat niet eens mogelijk. )

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur, ook oud en exotisch

Op 21 december 2013 18:26:14 schreef klein is fijn:
[...]ik vind het wel goed zo. Ik heb een account op een aantal andere fora die wel een inbox voor persoonlijke berichten hebben, en het zal niet de eerste keer zijn dat daar maandenlang een ongelezen bericht in staat. De email lees ik toch wel een paar keer per dag als ik toegang tot een computer heb.

Dat.

Op 22 december 2013 12:52:00 schreef High met Henk:
okeej en dan krijgen we PB's

krijg ik een mailtje: u heeft een nieuw bericht op CO klik hier om te zien..

AJB, doet eht gewoon per mail. bijna nooit spam via CO

En dat.

Op 22 december 2013 00:11:05 schreef Sine:
Maar waarschijnlijk wel waar, ik heb sinds 2004 mijn adres publiek. En sinds ik een Co adres heb ( ook alweer een X-tal jaar ) dat adres publiek. En op het Co adres komt heel sporadisch eens een spam mailtje binnen.

Maar die zijn dan van overijverige chinezen die met de hand het adres hebben overgetikt en van mening zijn dat ik wel wat printen van ze kan gebruiken.

En zelfs DAT heb ik niet. Wellicht is dat bij jou het geval omdat je bijna plain-text met je email-adres onder 'Het Team' te vinden bent. ("Bijna" omdat het URL/percent-encoding bevat.)

Net als GJ_ en een aantal anderen gebruik in een uniek adres op CO, en het enige wat daar af en toe op binnen komt zijn bijvoorbeeld vragen n.a.v. een forum-topic.

Ik heb nog NOOIT spam gehad op mijn CO-adres. En daar zit geen enkele spamfilter op.

If you want to succeed, double your failure rate.

Dit topic is gesloten