ronddraaiend plateau

Jullie hebben allebei geen email adres publiek zichtbaar staan, maar ik heb jullie een mailtje gestuurd met de adressen.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken

Ik heb nu een proefopstelling gemaakt met het motortje en de lager.

http://www.uploadarchief.net/files/download/sam_1679.jpg

http://www.uploadarchief.net/files/download/sam_1683.jpg

Maar nu moet ik nog een verbinding maken tussen de as van het motortje en de as van het beeld (op de lager).

Heeft iemand een suggestie? Ik heb zelf iets gefabriceerd, maar dat werkt niet. De trage massa van het beeld vraagt om een goede overbrenging. Mijn probeersel bljift stil staan terwijl de as er onderdoor draait.

Tidak Ada

Golden Member

Hotze, js zult minimaal de aas aan de ondezijde ook lageren. Op deze manier buigt hij door en de riem zal daardoor slippen.
Je kunt veerder echt het beste twee tand poelies aanschaffen en daar eentandriempje om leggen.

Behalve bij Conrad kun je ook eens je licht opsteken bij een modelbouwwinkel in Eindhoven, of misschen weet je ienamd die aan de hogeschool of TUe die werktuigbouw doet, die kan je wel helpen met 'het wandelen door het aandrijvingsbos' zodat je de juiste dingen kunt kopen. Adressen zullen ze zeker kunnen geven.

succes!

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/

Een lager aan de onderkant lijkt me zeker een goed plan, maar misschien dat het zonder ook nog wel lukt, als je die as zo kort mogelijk maakt; met zo'n lange as als je nu hebt gebruikt, zal het zeker niet gaan. Het probleem is niet alleen dat de as gaat buigen, maar ook dat de binnenschaal van het lager kan kantelen. Nu zul je niet snel het hele beeld om trekken, maar hij hoeft niet veel mee te geven voordat een (tand)riem gaat slippen.

Voor tandriemen, riemschijven en een lagertje zou je bij Conrad of Igus kunnen kijken. Ik heb zelf recentelijk wat leuke lagerblokjes gebruikt van Igus, dat kost echt bijna niets (3,50 euro per stuk of zo, voor een 10mm glijlager). Conrad heeft als voordeel dat je er als consument gemakkelijk kan kopen.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken

Ik heb voor mijn project een boorstandaard gekocht. Mijn oude boorstandaard had speling in de ophanging. Maar de nieuwe (erg oude) standaard heeft een boor-boord van 45 mm ipv 43 mm wat tegenwoordig de standaard is voor een boorhals. De verkleiner van de foto is kwijt. Heeft iemand zo een verkleiner liggen of weet iemand waar je zo ding nog kan kopen?

http://www.uploadarchief.net/files/download/boorstandaard.jpg

Strook uit een plastic emmer of bak knippen beetje warm maken en er om heen vouwen.