Show dumpmaterialen

Tidak Ada

Golden Member

@Schimanski:
Ik ben al sinds je laatste post op zoek naar een foto van die gecrashte CV64 magnetron van het "Rotterdamgerät" (= H2S-I), maar ik kan hem niet meer op het web terug vinden.
Weet jij die foto('s) te vinden?

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
Tidak Ada

Golden Member

Ik ken die wiki, maar ik bedoel dus de foto van de overblijfselen uit het Rotterdam Gerät, niet zo'n 'nieuwe'
Ik heb namelijk een van de opvolgers van die CV64 hier liggen evenals alle vier die split-anode magnetrons, verderop (die zijn ontwikkeld voor radar jammers.

Het gaat mij dus om die historische foto!

Wiki Geeft overigens niet zoveel info. je kunt beter de site van cvandt opzoekken [ http://cdv-and-t.org/ ]

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
Schimanski

Golden Member

Tidak, die foto weet ik ook niet te vinden. De kist met later genoemde Rotterdam Gerät is neergehaald bij Hendrik Ido Ambacht. Het was een Short Stirling met serienr. R9264.

Als je googled op Short Stirling R9264 of Stirling R9264 crash dan is er veel informatie, misschien ook wel de foto die je zoekt.

Short Stirling ziet er zo uit.
http://www.ww2warbirds.net/ww2pics/ww2shorstirling-1.jpg

What, me worry? // Radiozendamateur - PA2HGJ // Stuff is the junk you keep -- Junk is the stuff you throw away // Tinkeo Ergo Sum

Alle locaties van de Knickebein voor de geïntereseerde: http://dumeas.com/militaryworldmap.php (alleen nog niet Noto in Sicilië). Naar deze K13 ben ik nog opzoek. Deze is echter nooit afgebouwd. Meer informatie, correcties etc zijn natuurlijk welkom.

[Bericht gewijzigd door BJ2 op maandag 11 juli 2016 22:39:05 (12%)

Hallo,

Ik wil deze BC-191 aansluiten op een voeding. Volgens mij moet er een 12VDC voeding als gloeispanning worden gebruikt. Staan de pinnen goed? In de handleiding kan ik niet de omschrijving van de schakelaar van afbeelding 2 vinden. Waar dient deze voor?

Alvast bedankt.

[Bericht gewijzigd door BJ2 op zondag 7 augustus 2016 11:39:32 (11%)

die schakelaar is toch om van 12V naar 14,2V te gaan? de onderste schakelaar is voor AC of Dc voeding..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Dat was ook mijn vermoeden maar ik kon het niet op papier vinden. Bedankt voor de bevestiging!

Ik ben in bezit gekomen van het zend en ontvangst gedeelte van de MK119. Ik ben nieuwsgierig of hier nog mensen mee gewerkt hebben in hun dienst tijd. Werkte het goed? Wat zijn de ervaringen?

Schimanski

Golden Member

Ik ben nieuwsgierig of hier nog mensen mee gewerkt hebben in hun dienst tijd. Werkte het goed? Wat zijn de ervaringen?

Ik denk niet in diensttijd. MK119 is een set uit de begin tijd van de stay-behind organisaties, misschien dat er nog geheim agenten onder CO leden zijn die de set operationeel hebben gebruikt. ;) Wel leuk dat je delen in bezit hebt.

British MK119 set

What, me worry? // Radiozendamateur - PA2HGJ // Stuff is the junk you keep -- Junk is the stuff you throw away // Tinkeo Ergo Sum

Haha ja dat zou leuk zijn een paar geheim agenten :P Hierbij wat foto's van de MK119 zender en ontvanger voor de geïnteresseerden. Op de volgende link zijn er meer te vinden: http://www.dumeas.com/startdatabase.php

De link naar de handleiding: http://www.dumeas.com/project/MK119/Transmitter/mk119_manual.pdf

Frederick E. Terman

Honourable Member

misschien dat er nog geheim agenten onder CO leden zijn

I chould tell yhou.. but zen, I whould haf to khill yhou.

Keramisch, kalibratie, parasitair: woordenlijst.org

Hoi,

Graag zou ik een WS19 HP MK2 aansluiten op mijn WS19 set. Normaal gesproken wordt de WS19 set met een connector verbonden met zijn voeding. Deze connector wordt bij het gebruik van de WS19 vervangen door een andere connector die hetzelfde zou moeten zijn maar met een aftakking naar de WS19 HP. Echter is de connector die ik voor de WS19 HB heb aan één kant groter. Weet iemand de rede hiervoor? Kan ik deze één op één vervangen door een kleinere connector?

Alvast bedankt,

BJ2

Op 23 september 2016 23:05:54 schreef Frederick E. Terman:
[...]I chould tell yhou.. but zen, I whould haf to khill yhou.

Een echte geheim agent zou zich nooit op CO bekendmaken, dus als ik nu zeg dat ik een geheim agent ben, dan zullen ze nooit denken dat....

mel

Golden Member

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..

Haha misschien is het wel een vraag ter controle of er hier iemand z'n mond voorbij praat :P

PS: heeft iemand eerder zo'n grote voeding stekker gezien van de WS19? Kan ik deze vervangen door een kleine?

De voedingskabel met aan de linker kant een 12 polige connector en rechts een 6 polige connector is om een MK3-voeding aan te sluiten op een MK2-set. Daarbij wordt ook nog in de MK2-set iets veranderd om de aansluiting goed te laten werken. De MK-3 voeding is namelijk energie zuiniger dan een MK-2 voeding.
De WS19 MK-3 heeft links boven en beneden een 12 polig chassisdeel.
De WS19 MK-2 heeft links boven een 6 polig en beneden een 12 polig chassisdeel.
Jan PA3FYZ

Bedankt voor de reactie. Dan zal ik de connector moeten vervangen voor een 6 polige connector.

Ik kwam toevallig dit tegen. Maar na een tijdje zoeken kan ik maar niet vinden wat het is. Heeft iemand hier een idee?http://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/militaria-tweede-wereldoorlog/m…http://i.marktplaats.com/00/s/MTAwMFg1NjM=/z/pp4AAOSwB09YMzD8/$_85.JPG

Frederick E. Terman

Honourable Member

Wat gek dat iemand dat op Marktplaats zet met zulke slechte foto's. Je kunt de opschriften niet eens lezen, zo lok je toch geen koper? :)

Ik denk dat het een instrument is om pulstelefonieapparatuur mee te controleren. Je zou er een testsignaal mee kunnen maken op naar wens één van de pulsposities, en/of juist een bepaalde puls kunnen monitoren.
Ik denk dat een eventueel hoogfrequentgedeelte hiermee niet getest werd, maar alleen het pulssignaal zelf.

(Deze pulstechniek was nog vrij simpel: ieder telefoniekanaal had één puls in het 'frame', en er was een bredere syncpuls. De pulsen werden in amplitude gemoduleerd; vandaar PAM. Werd op lijnen of met radioapparatuur gebruikt.)

Keramisch, kalibratie, parasitair: woordenlijst.org

Misschien dat iemand mij hier kan helpen. Ik ben opzoek naar informatie over de Sadir R87 receiver.

Ik heb de volgende site gevonden:
http://www.cdvandt.org/exhibits_details.htm

Heeft iemand nog meer informatie? Er zou iets in Wireless for the Warriors moeten staan maar ik hiervan niks op de website vinden (ben ook niet in het bezit van de boeke).

Alle informatie is welkom! Alvast bedankt.

Schimanski

Golden Member

De SADIR is volgens mij een Frans ontwerp en door de Duitsers in gebruik genomen. Het is een UHF ontvanger.

Ik betwijfel of hij in WftW staat, die boeken gaan alleen over apparatuur in gebruik bij de Britten.

What, me worry? // Radiozendamateur - PA2HGJ // Stuff is the junk you keep -- Junk is the stuff you throw away // Tinkeo Ergo Sum