Aansluiten mechanize deurbel op de Ring deurbel

Ik heb sinds kort de Ring Pro, en werkt prima.
Ik heb mijn huidige 8V travo vervangen met de bijgeleverde travo aangezien de ring pro 24 Volt gebruikt. Bij het product is ook een klein kastje (bypass) bijgeleverd die, het volgens mij mogelijk maakt om je huidige (mechanische) deurbel ook te blijven gebruiken. Dit is dan ook graag wat ik wil, echter kom ik er niet helemaal uit.

Ik heb de 2 draden van mijn oude deurbel in de bypass gestoken, de Ring werkt, alleen ik weet niet hoe ik nu mijn oude deurbel ook aansluit. Hopelijk heeft iemand hier ervaring mee, met de bijgeleverde handleiding kom ik er niet uit. Het lijkt erop dat elk land andere bijgeleverde tools en methodes heeft van Ring, dus youtube helpt ook niet in deze.

Handleiding Ring pro

Op de afbeeldingen zie je mijn oude deurbel, ik heb de draden van de oude deurbel in de bypass gestoken.

https://i.ibb.co/PxrL3Tv/IMG-4232.jpg https://i.ibb.co/HnNBtxZ/IMG-4233.jpg https://i.ibb.co/sFHRkt7/IMG-4234.jpg

Als ik het zo bekijk klopt het wat je gedaan hebt en is het punt dat, anders dan je denkt, je de oude bel (die werkt op 8 VAC) niet kunt gebruiken in een 24 VAC systeem. Ik ben het met je eens dat er niet duidelijk in de handleiding staat dat door het aanbrengen van die by-pass de oude bel niet meer werkt. De by-pass zit eigenlijk op de plek van de oude bel. Wat misschien zou kunnen werken is het vervangen van je oude bel door een bel op 24 VAC, die zijn er wel. Ik weet alleen niet of de 24 VAC voeding van je Ring Pro dat trekt.

...mijn huidige 8V travo...

Nu maar hopen dat 'ie niet uit de (meter)kast komt... ;)

Je moet waarschijlijk de oude trafo wel laten zitten, anders werkt je bel niet meer...
Die bypass is waarschijnlijk niet meer als een soort kontakt. (ze weten tenslotte toch niet op welke spanning die oude bel werkt?)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
mel

Golden Member

Ik denk idd dat Arco gelijk heeft. Is gewoon een schakelkontakt.

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..

Waarom host je je plaatjes ergens dat meldingen wil weergeven op mijn computer?

Je kunt gewoon op "upload" klikken onder "bijlages" als je een forumpost maakt, dan staan ze op het forum zelf, zonder reclamemeuk of rare drive-by pogingen...

anyway, dat gezegd hebbende: Zit er ook een handleiding bij oid? Kun je die ook posten?
Staat daar misschien toevallig iets in over "potentiaalvrij contact" ofzo? Dat zou ik verwachten, en in dat geval sluit je de "bypass" dus aan op de plek waar eerst je beldrukker zat, dus zonder de oude beltrafo weg te halen.

Eluke.nl // Backwards Lightspeed Bus: i*i=-1, so iic=-c.

In de openingspost staat toch een keurige link naar de handleiding?

in die bypass zit niet meer als een weerstand, de ring wordt bediend, deze sluit de voeding dan kort ( heeft een interne accu zodat deze wel aan blijft ) over de weerstand valt dan spanning waardoor die bel dan afgaat. echter dient die bel idd 24V te zijn.

het is een amerikaans systeem, die hebben bellen met hogere werkspanningen als hier en hogere werkstroom.

een 24VAC relais over dat witte ding werkt ook, met dat relais schakel je de oude 8V bel dan weer.

[Bericht gewijzigd door testman op 18 november 2019 20:27:48 (12%)]

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Correct me if I'm wrong, maar naar mijn begrip bestaat een simpele klassieke deurbelinstallatie uit een AC voeding in de vorm van de secundaire zijde van een (vaak 230 naar 8 VAC) beltransformator met daaraan een kring met daarin in serie een drukschakelaar en een (bij ons vaak 8 VAC) klingelding.

De weerstand van die kring is klein, zodat er bij het bedienen van de drukschakelaar een grote stroom door de kring gaat lopen, reden waarom de beltransformator kortsluitvast is.

De Ring Pro werkt niet op 8 VAC (minimum is 16 VAC), reden waarom ze een 24 VAC trafo meeleveren, die in plaats van de bestaande 8 VAC trafo komt. De Ring Pro "drukschakelaar" komt op de plaats van de oude drukschakelaar en naar mijn begrip zit daar de intelligentie in.

De klingeldingen die wij hier doorgaans gebruiken zijn niet geschikt voor 24 VAC dus die kan niet blijven zitten. Maar weghalen gaat ook niet, want dan onderbreek je de kring. Vandaar dat ze dus die by-pass bedacht hebben.

In een handleiding uit 2017 is dat gewoon een draad met een zwart cylindrisch ding erin en in de tekst hebben ze het over een zekeringshouder. Misschien zit er een weerstand in, maar dat staat nergens. Zie https://manuals.coolblue.nl/18/ring-pro.pdf Die draad met dat zwarte ding lijkt nou een wit doosje geworden te zijn. Het lijkt me waarschijnlijk dat die by-pass een lapmiddeltje is om het systeem geschikt te maken voor onze contreien.

Het is een amerikaans product, dus misschien valt er uit de amerikaanse handleiding op te maken of je in plaats van die by-pass een 24 VAC klingelding kunt zetten en of daar nog eisen aan worden gesteld. Ik weet ook niet of de Ring Pro trafo kortsluitvast is. Ik heb nu echter geen tijd en zin naar een amerikaanse handleiding te zoeken. Misschien morgen.

ik heb die bel eens op de werkbank aangesloten omdat een kennis dat ding niet aan de gang kreeg, zonder bel of weerstand ertussen sluit ie immers direct de voeding kort bij aanbellen. een weerstand van 10ohm op de plek van de tringbel was genoeg om het ding te laten werken. de ring sluit de net als de oude drukker de lijn kort, en de weerstand verstookt het vermogen ipv dat de voeding platgaat. over die weerstand kan een 24V bel of relais gezet worden..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

In feite kan dit heel simpel, maak de oude bel weer origineel met eigen 8 volt trafo, neem een relais van 24 volt en sluit de contacten aan in plaats van de drukknop en sluit de spoel van het relais aan op, parallel, de nieuwe installatie.

Groetjes Hans.

Hoe het werkt is niet belangrijk, als het maar werkt!
Sine

Moderator

Als je een bel hebt zonder verbreek contact (zoals die van de TS) dan kun je die gewoon in serie zetten met de ring.

Ofwel, gewoon aansluiten zoals het origineel zat.

Ik heb wat zitten snuffelen op de amerikaanse site van Ring. Helaas weinig technische informatie.

https://support.ring.com/hc/nl/articles/115005974466-How-to-...rbell-Pro-

Het lijkt er voor mij op dat die Power Kit twee functionaliteiten heeft. Eén functie is kennelijk om te voorkomen dat de spanning te ver inzakt en dan wordt de kit parallel aan de 24V bel gehangen. De andere is een by-pass functie om de bel te overbruggen.

Wat me niet duidelijk is of dat doosje ook verschillende aansluitingen voor die twee functies heeft. Zo hebben ze het erover dat je voor de by-pass functie de aansluitingen vindt onder een sticker. Dat lijken me de aansluitingen die TS gebruikt heeft. Misschien zit er aan de andere kant, onder een sticker, de aansluiting voor de power kit functie, geen idee.

Ik heb ook een Ring Pro. Ik zou graag mijn bestaande bel aangesloten laten.
Alleen ik begrijp niet hoe ik dit werkend kan krijgen.

Ik hoop dat iemand voor mij een tekening kan maken hoe dit zou moeten.

Dit is hoe het nu aangesloten is.
https://s.2215.nl/Njg5ODY0YWU1NT/fb42e95a2bd2439e.png

De bel is gewoon een maak contact. Als je die indruk is het circuit rond en gaat de bel geluid maken.
Misschien dat iemand mij kan uitleggen hoe ik dit kan doen.

Mijn bel is 8v. Moet ik bijvoorbeeld zoiets doen:
https://s.2215.nl/ZTkyNWQ5NzEyYj/e4023690ebc14cfd.png

Of kan ik het ook zonder relais voor elkaar krijgen?

Kijk even in dit topic!

Link van de relais is ook in deze post te vinden

In de situatie van een huidige deurbel sluit je gewoon de draden van de drukker aan waar ik de z-wave sensor heb zitten.

Met het no en nc relais kan je zelfs beide, je deurbel en een sensor zoals de mijne, maar kan ook kaku of zigbee zijn natuurlijk

https://www.circuitsonline.net/forum/view/message/2122176#2122176

Sine

Moderator

@g00gle,

Als het een standaard (ding dong) bel is dan heb ik die al gewoon in serie laten staan met de ring op de 24V trafo, geen aanpassingen extra trafo's of relais nodig.

@shine, Bedankt voor je antwoord!
Zo'n dingdong bel werkt op 8v, moet ik er dan niet nog iets tussen zetten?
Of is die "power kit" daarvoor bedoeld?

Aan de hand van wat in dit "https://www.circuitsonline.net/forum/view/message/2122176#2122176" topic staat. Heb ik het volgende getekend:
https://s.2215.nl/ZGMxNmIzM2IxMD/dbb85ff6ea78ab9e.png

Ik ben benieuwd of het klopt wat ik hierboven getekend heb. Ik ben van het volgende relais uitgegaan.
https://www.conrad.nl/p/finder-222180244000-industrieel-rela...-no-503236

Ik ben benieuwd of iemand mij kan vertellen hoe dit dan gaat werken. Het betreft een "meganische" bel. Dus geen DingDong bel. Wanneer iemand op de "ring" drukt en deze bijvoorbeeld even ingedrukt houd, zal het relays dan geschakeld blijven totdat de persoon aan de andere kant de bel los laat?

Of geeft de Ring een "puls" door waardoor de bel alleen een enkele keer "TING" zal doen?
Betekend dit dat je hiervoor dan sowieso een DingDong bel nodig hebt? Of zal dit ook wel gaan werken?

Misschien dat @Momomx3v6 hier ook zijn ervaring over kan uitspreken?

Ik heb geen idee of je hiervoor 1 trafo kan gebruiken.

Zoals ik hem aangesloten heb, is die enkel met relais

Ik heb wel de afgeplakte uitgang gebruikt van de bypass module, dus je moet even de sticker verwijderen en dan zit daaronder een andere aansluitstekker

Vergeet ook niet de bel te activeren in de app van ring zelf.

Ik heb er wel een vertraging van 2 a 3 seconden inzitten tussen drukken en het schakelen van het relais.
Denk dat dit iets intern van de ring is, want als je nog een keer drukt na een seconde of 10 reageerde die wel meteen

Schakelt het relais dan kortstondig? Of zolang je de bel ingedrukt houd?

Sine

Moderator

Kortstondig inderdaad, pulsje van minder dan een seconde gok ik.

[Bericht gewijzigd door Sine op 26 november 2019 08:31:47 (49%)]

Dan hoeft er toch geen eens een relais tussen?
Als je die bel dan aansluit op een dingdong (die heeft toch al constant stroom)
Dan zal die gewoon afgaan als je op de bel drukt. Alleen zit je wel met de 24v AC spanning. Hoe kun je 24v meer richting 8v AC krijgen? Wat zou daarvoor nodig zijn?

Op 26 november 2019 08:31:02 schreef Sine:
Kortstondig inderdaad, pulsje van minder dan een seconde gok ik.

Je kan dit instellen in de app van ring.
Analoge bel of digitale bel

Met analoog is het idd een pulse en met digitaal is het het aantal seconden dat je instelt

Op 25 november 2019 07:39:56 schreef g00gle:
Aan de hand van wat in dit "https://www.circuitsonline.net/forum/view/message/2122176#2122176" topic staat. Heb ik het volgende getekend:
[afbeelding]

Ik ben benieuwd of het klopt wat ik hierboven getekend heb. Ik ben van het volgende relais uitgegaan.
https://www.conrad.nl/p/finder-222180244000-industrieel-rela...-no-503236

Ik ben benieuwd of iemand mij kan vertellen hoe dit dan gaat werken. Het betreft een "meganische" bel. Dus geen DingDong bel. Wanneer iemand op de "ring" drukt en deze bijvoorbeeld even ingedrukt houd, zal het relays dan geschakeld blijven totdat de persoon aan de andere kant de bel los laat?

Of geeft de Ring een "puls" door waardoor de bel alleen een enkele keer "TING" zal doen?
Betekend dit dat je hiervoor dan sowieso een DingDong bel nodig hebt? Of zal dit ook wel gaan werken?

Misschien dat @Momomx3v6 hier ook zijn ervaring over kan uitspreken?

In het schema staat de Ring Bypass Kit parallel aangesloten op A1 en A2 van het 24V relais.
De weerstand van De Ring ByPass kit gemeten, dit is 1,5 Ohm.

Deze 1,5 Ohm is nogal een verschil met het parallel aansluiten op A1 en A2 van een vermogensweerstand van 47 Ohm in serie met een temperatuurzekering (beiden worden in een ander topic genoemd).

Zie ik iets over het hoofd?

Sine

Moderator

Ja, die ring bypass is actief, dat is net wat meer dan een simpele weerstand.

Zoals hier ook al genoemd, heb je een simpele ding-dong dan kun je die gewoon in serie zetten.

Dus dit zou moeten werken (mechanische bel, zonder losse voeding):
https://s.2215.nl/YzZkYWE4ZWRkNmI/YWNmYmVmMmQxYTh.png
En dan heb je die Bypass niet nodig?

Waar ik nog niet uit kom is hoe je het geheel gaat aansluiten terwijl die ring op 24v draait en mijn bel op 8 tot 12 volt werkt.

Als je een bel hebt met een aparte voeding (dus een muziekje of iets dergelijks) dan moet je het zo doen denk ik?

https://s.2215.nl/YzYxZGZhNzhhOGM/ZDllYTBhODM5ZTI.png

Kunnen jullie is kijken of dit inderdaad zou moeten kloppen zo?