Het grote interessante aanbiedingen topic deel 7

Sine

Moderator

Het 7e deel van het topic waarin aanbiedingen van oa de voordelige grootgrutters gepost kan worden.

Alleen van historisch belang:

Deel 6
Deel 5
Deel 4
Deel 3
Deel 2
Deel 1

Acties, aanbiedingen, handige dingetjes tegen leuke prijzen, posts ze hier!

Laat bij het posten onnodige discussies aub achterwege.

[Bericht gewijzigd door Sine op 10 april 2022 15:34:44 (13%)]

brains

Special Member

Zo, ik zal als eerste aftrappen ;)
Er zijn vast al mensen die het weten maar ik was een filmpje van great scott aan het kijken en ze verwezen naar dit gratis event.
Misschien vindt iemand dit tof om te volgen.
Ze verloten ook voor 100000 euro aan apparatuur :9~
Er komen ook een paar toffe sprekers van youtube kanalen die sommige van jullie vast kennen. (ik volg 3 van de 5 die komen)
https://live.keysight.com/s/live-from-the-lab/home?cmpid=OSM-2104131&u…

20.000mAh powerbank bij Lidl met PowerDelivery oid en QuickCharge 3.0 voor 19 euro.

Nette prijs volgens mij. Vergelijkbaar met de Hama (iirc) van een half jaar geleden bij Action (18,95 en 16.000mAh, geen powerdelivery maar wel QuickCharge, allemaal uit mijn geheugen).

De Action heeft nu ook 20Ah powerbanks voor iets minder dan €20,-, 10Ah powerbanks voor ca €10,-, 5Ah voor ca €5,- en 2,2Ah powerbank voor iets minder dan €3,-

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl

De 20Ah van de Action heeft een "Digitale status display die aangeeft hoeveel procent je nog over hebt!" maar er is nergens een foto van het display te vinden 8)7 Misschien gewoon 4 ledjes zoals de Lidl versie?

Wel was ie 12,95 euro vorig jaar augustus... dus die 19 euro van de Lidl is niet zo geweldig als ik dacht. Action heeft ook een extra USB uitgang.

[Bericht gewijzigd door r-p op 27 april 2022 00:52:51 (22%)]

Thevel

Golden Member

Was al eerder gepost op woensdag 6 april 2022 20:53:25 maar nu voor de helft van de prijs.
https://www.lidl.nl/p/parkside-antistatische-pincetten-11-delig/p10034…
Geen idee van de kwaliteit maar voor die prijs kun je eigenlijk geen buil vallen...

rob040

Golden Member

Op 27 april 2022 23:46:26 schreef Thevel:
Was al eerder gepost op woensdag 6 april 2022 20:53:25 maar nu voor de helft van de prijs.
https://www.lidl.nl/p/parkside-antistatische-pincetten-11-delig/p10034…
Geen idee van de kwaliteit maar voor die prijs kun je eigenlijk geen buil vallen...

Besteld en meteen een 66-delig gereedschapsetje erbij gedaan:

https://www.lidl.nl/p/parkside-precisie-gereedschapsset-66-delig/p1003…

Kruimel

Honourable Member

Op 26 april 2022 21:46:57 schreef ohm pi:
De Action heeft nu ook 20Ah powerbanks voor iets minder dan €20,-, 10Ah powerbanks voor ca €10,-, 5Ah voor ca €5,- en 2,2Ah powerbank voor iets minder dan €3,-

Die 5Ah heb ik getest: de mijne was redelijk, maar niet heel bijzonder. Ik krijg er niet meer dan ongeveer 14Wh uit (terwijl er ~20Wh in gaat). Ik heb hem ook open gesloopt om temperaturen te testen, en bij belasting daalt de spanning op de cel vrij sterk, waardoor ik denk dat een deel van de matige gemeten capaciteit ligt aan een relatief hoge interne weerstand (al gebruik ik ook alleen een cheapo metertje). Niets wordt zorgwekkend heet en hij levert de geadverteerde stroom probleemloos en laadt relatief snel (op bijna 2A).

brains

Special Member

Zijn die pincetten alleen online te koop of ook in de winkel?
Ik ben morgen toevallig in Nederland in de buurt van een Lidl. Is inderdaad niet duur. Nu heb ik wel een ifixit setje met goede pincetten maar eentje extra voor bv repair café is wel handig.
Over ifixit gesproken, dat 66 delig kitje lijkt wel erg op die van ifixit. Het is duidelijk waar ze de inspiratie hebben opgedaan :P

[Bericht gewijzigd door brains op 28 april 2022 18:43:03 (21%)]

Op 28 april 2022 02:38:25 schreef Kruimel:
[...]Die 5Ah heb ik getest: de mijne was redelijk, maar niet heel bijzonder. Ik krijg er niet meer dan ongeveer 14Wh uit.

Dan verzint de Action / Chinees 25% extra capaciteit bij.

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl

25%? Of 250% of 800%. Je weet maar nooit.

Die pincetten: Ik heb een keer een setje op aliexpress (of ebay) gekocht. Die met "bocht" was wel aardig (5e van links bij lidl). Dus daar nog een paar extra van besteld... Die blijken dan van VEEL mindere kwaliteit te zijn: gewoon een vormpje uit een staalplaat gestanst. Niks afwerking.

Goh! Ik gebruik ze nu om de voorloop/naloop van de 3D printer te verwijderen. Maar de bocht is dan eigenlijk te heftig. Ik heb hem bijgebogen... Maar ik had hem kennlijk ook met minder felle bocht kunnen kopen.....

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
PE9SMS

Golden Member

Ik ben in meerdere Lidl's geweest maar heb de pincetten niet gevonden. De schroevendaaierset die Arco meldde wel, die is best oke voor het geld.

This signature is intentionally left blank.

Op 28 april 2022 02:38:25 schreef Kruimel:
[...]Die 5Ah heb ik getest: de mijne was redelijk, maar niet heel bijzonder. Ik krijg er niet meer dan ongeveer 14Wh uit (terwijl er ~20Wh in gaat).

90% rendement op de lader, 90% op de accu en 90% in het ontlaad/boost circuit en 20Wh in, 14Wh uit klopt weer.

Die 5Ah zal op zijn best de capaciteit van de Li accu zijn. Die is nominaal 3,7V, * 5Ah => 18,5Wh. In de praktijk wat minder, want een goede accu houd marge om diep ontladen tegen te gaan.

Op 28 april 2022 02:38:25 schreef Kruimel:
en bij belasting daalt de spanning op de cel vrij sterk,

Bij een lithium batterij schijnt zo te zijn dat stroom x tijd IN altijd gelijk moet zijn aan stroom x tijd UIT. Dus 1Ah in, dan ook precies 1Ah uit. Als er maar 0.999Ah uitkomt, dan heb je voortaan nog maar 0.999Ah aan capaciteit. Maar dat betekent dus ook dat als je 1Ah bij 4V er in hebt gedaan en hij komt er weer uit bij 3.7V, dat je 0.3Wh aan verliezen hebt. Dus als je iets nauwkeuriger het spanningsverloop bij laden en ontladen meet, kan je schatten wat de efficientie van de accu is (hierboven geschat op 90% door blurp).

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Kruimel

Honourable Member

Even voor de duidelijkheid: mijn standpunt was niet dat de beloofde capaciteit niet gehaald werd, maar dat de prestaties van het ding als geheel niet spectaculair waren en dat dit misschien kwam door een relatief hoge Ri van de cel. Dit was gebaseerd op een beperkte ervaring met Lithium cellen die me deed vermoeden dat voor deze stromen en capaciteit cel minder spanningsval verwacht zou kunnen worden. Ik voelde de nood om dat volledig te karakteriseren niet en meldde daarom alleen hetgeen wat ik makkelijk kon meten en waarvan ik denk dat voor de eindgebruiker uit zou maken. Ik heb niet veel van deze dingen getest, maar ik heb betere. In een zekere zin vind ik het jammer, van het laad-/ontlaadcircuit lijkt redelijk efficiënt te zijn (=wordt niet echt heet).

@blurp hieronder: IMHO beetje offtopic dit, ik plande geen volledige review en ik sta achter mijn conclusie zoals hij (reeds een maand) geformuleerd staat.

@Kruimel: Je hebt er op 2A 20Wh ingestopt, das 2 uur werk. Aangenomen dat je de 14Wh er in 1.5 uur uitgetrokken hebt, ben je 3.5 uur bezig geweest om 6Wh te verstoken, oftewel 2W gemiddeld.

Dat zal niet heet worden nee. Maar je kunt er ook geen conclusies aan verbinden, behalve dat het gewoon wel redelijk werkt. Waar jij je hoge interne weerstand vandaan haalt is me niet geheel duidelijk.

Terzijde: Deze accupacks hebben een 3.7V lithium accu, maar er komt 5V uit. Er zit dus een boost-convertertje in. Mensen die wel eens eerder een boost converter gemaakt hebben weten dat die een lager rendement hebben dan buck converters (bij vergelijkbare componenten en belasting).

95% rendement voor een 5V naar 3.7V buckconverter is heel redelijk met "normale" componenten. 85% voor 3.7V naar 5V ook. Warm wordt het allemaal niet echt.

@rew: Ik denk dat dat voor alle (chemische) accus geld. 1Ah = 3600C = 3600*1.6E19 electronen. Elk elektron komt van een chemische reactie, en de hele oplaadbaarheid is een gevolg van de omkeerbaarheid van die reactie. Dus moet ieder elektron dat er in de oplaadrichting ingaat ook in de ontlaadrichting uitkomen, anders is de reactie niet omkeerbaar.

Zoals je al zei zal de spanning bij opladen anders zijn dan bij ontladen, en daarin is je efficiency verlies verdisconteerd. Ook dat verschijnsel kennen we: Bergop fietsen is meer moeilijk dan bergaf makkelijk is.