Nieuw laser en dergelijke topic deel 6

Dit topic is gesloten

Hier de scans, ik hoop dat ze duidelijk genoeg zijn.

http://www.gridje.nl/fotos/pcb/P1010238.JPG
http://www.gridje.nl/fotos/pcb/P1010244.JPG

[Bericht gewijzigd door Beech op vrijdag 18 februari 2005 15:30:52

op de bovenste staan trouwens de draadbruggen
grz

Hoi , Beste Laser Liefhebbers .Ik ben nieuw op het Forum en heb vorige week een mooie laser bemachtigd . Het is een Spectra-physics 163A02 laser-head met een PS9500 voeding . output zou een 160 mW moeten bedragen . Ik weet niet precies de golflengte , maar er komt een hele mooie blauw/goen/turquase laserstraal uit . Nu krijg ik eindelijk de kans om mijn eigen showlaser te bouwen ! Nu ben ik op zoek naar mensen die gegevens en ervaring hebben met (professionele) galvo's . Ik zoek prijzen van 2 galvo's ,stuurprint , en een mechanische shutter voor blanking . Wie kan mij hiermee helpen ? Ik heb op internet al hele mooie galvo's gezien , maar er staat nooit een prijs bij.... ;(

op http://www.medialas.de kan je de prijslijst aanvragen, de prijzen worden dan toegemaild.

ik heb vandaag de leverancier aan de tel gehad ivm mn kapotte laser en ik krijg een nieuwe nu de dac en dan de steppers nog en dan kan ik gaan bouwen :D

uncleworm bedankt voor die mot files bespaart me een heleboel teken werk ;)

[Bericht gewijzigd door SMOG op vrijdag 18 februari 2005 17:11:12

Over die USB-dac...

die werkt wel gewoon perfect onder linux of niet?
ik neem zoieso een computer puur voor die laser, dan maakt het niet uit of ik linux of windows erop draai... kan ik tevens het prototype maken, weten jullie ook meteen of het goed werkt of niet.

dank U , Beech , Ik hoop de prijslijst snel te hebben , kan bijna niet wachten ...

Op 18 februari 2005 17:30:00 schreef Beech:
Over die USB-dac...

die werkt wel gewoon perfect onder linux of niet?
ik neem zoieso een computer puur voor die laser, dan maakt het niet uit of ik linux of windows erop draai... kan ik tevens het prototype maken, weten jullie ook meteen of het goed werkt of niet.

als alles goed werkt dan bouw ik er er toch een speciale pc voor... dus voor mij maakt het vrij weinig uit welk besturingsysteem ik moet gebruiken, al heb ik wel een lichte voorkeur voor linux omdat dat gewoon de toekomst is. de nieuwste windows versies gaan zo zwaar beveiligd worden dat het gewoon niet meer leuk is om windows te blijven gebruiken.

zonder rook geen elektronica

Best een leuke laser die 163A02, volgens de site van Spectra is hij 40 mW in totaal, op alle zichtbare Ar-lijnen, (458nm, 488nm, 514 nm + nog wat zwakkere lijkt me)

Colorboxje is een gepast-kosteneffectieve oplossing denk ik.

Een echt leuk setje galvo's (widemoves) kost een kleine E 900,- maar er zijn ook goedkopere opties met mindere specs.
Aansturing komt daar nog bij.

[Bericht gewijzigd door Aart op vrijdag 18 februari 2005 19:34:30

"Theorie is alleen te rechtvaardigen als 'n vorm van praktijk. De praktijk staat niet terecht voor 't hooggerechtshof van de theorie" (Stephan Toulmin)

Dit topic is gesloten