Atag inductiekookplaat HI 511 M ,jaar 2002

Beste lezers, de kookplaat heeft links 2 kookplaten, is een groep, die mijn pannen niet meer herkend. De melding blijft knipperen.
Het rechter deel van de kookplaat heeft ook 2 kookplaten, die doen het normaal, en de aller rechtste kookplaat voor grote pannen doet ook prima.
Wat is hier aan de hand? Ik ben een leek en kan het antwoord niet vinden op internet. Hoe krijg ik links weer aan de gang? Graag jullie advies. Met vr.gr.

Linker inductieprintplaat is kapot
regio? ik heb er mss nog een liggen

Beste Multivibr.
Wij wonen in Emmen.
Als de printplaat vervangen kan worden zou het fijn zijn. Wat zou het kosten en kan het evt opgestuurd worden of moet ie door een specialist ingebouwd worden? Ik heb de kookplaat nog niet vAn het keukenaanrecht gehaald om te zien hoe de kookplaat uit elkaar gehaald moet worden. Ik heb wel een soldeer boutje voor tinsoldeer, heb ooit aan een Böhmorgel knutseld met behulp van een tekening, maar zonder kennis van weerstanden enz.

Meestal defecte FETs of loszittende gelijkrichter. Contoleer eerst print visueel.

dit is een oude plaat, kan zijn dat die nog transistoren heeft. dan zitten er wel 3 stuurprinten in, gezien het een 5 pits fornuis is, met 1 grote pit.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Bedankt voor de reacties. Ik kan nu nog 3 pitten gebruiken. Zal kijken of iemand tzt mij kan helpen om de plaat uit het keukenblad te tillen 90 x 52 cm en open maken om meer exactere gegevens te krijgen met foto's. Tot horens. gr v E 75er.

je zet de elektriciteit af, je gaat voorzichtig met een plamuurmes of cuttermes onder het glas voor het vuil eronder wat los te maken. en je tilt voorzichtig van onderaan de metalen bak het toestel naar boven.
Dan net onder het glas zitten rondom kleine kruisvijsjes, die vijs je allemaal uit en dan komt het glas los

hobby-ist

Honourable Member

Een inductieplaat van 18 jaar oud is een redelijke leeftijd.
Persoonlijk zou ik kiezen om deze kookplaat te laten reviseren (en natuurlijk repareren) door een kundig persoon. Die zijn er hier legio. Ze hebben de onderdelen en de kennis.

Na 18 jaar bedrijf zul je de nodige slechte soldeerverbindingen hebben, wat twijfelachtige relais, en uitgedroogde condensatoren.

Ik heb zelf een ATAG inductieplaat ooit gekocht van iemand die revisie en reparatie deed van alleen kookplaten op circuitsonline. Ene Frits. Die had er echt verstand van.
Heb de plaat 9 jaar en werkt nog gewoon goed. Zeer tevreden.

Let wel:
Het inpakwerk om zo'n plaat op te sturen is een wel een klusje.
Veel piepschuim. De plaat moet heel blijven als de doos van een hoogte van 1 meter op de grond zou ploffen...

If you want to keep peace, prepare for war