Miele stofzuiger Complete C3 stopt plotseling

Ik kom hetzelfde probleem tegen in hetzelfde type stofzuiger en heb de triac (BTA16 600BW) op de printplaat uitgemeten (tussen twee buitenste pinnen). Dat leverde 58 ohm op. Is dat een aanvaardbare waarde, of moet hij vervangen worden?

Normale waarde. Wat is hetzelfde tegen komen? Mss een nieuw topic maken?

Ik heb heel het verhaal hier gevolgd omdat mijn stofzuiger niet meer wilde starten. Alle voor de hand liggende oplossingen nagetrokken (stroom gemeten, koolborsteltjes nagekeken, anker gecontroleerd, etc etc.) maar daar zit de fout blijkbaar niet. Dus kwam ik uit bij de triac, die volgens jou ook ok is. Mijn opties raken dus uitgeput...

Ik heb niet geschreven dat die ok is hoor. De waarde vd 2 buitenste beentjes liggen binnen de normale waarde dat is gans iets anders. Als je wil weten of het aan de triac of de triac sturing ligt dan moet je de 3 beentjes aan elkaar solderen. Gaat de stofzuiger dan volle snelheid met de schakelaar aan en uit dan is het de triac of triac sturing. De eenvoudigste test.

Bedankt voor de tip, EricN. Ik ben een complete leek op het vlak van elektronica, maar ben met het herstellen van eigen huishoudelijke apparaten niet aan mijn proefstuk toe. Dit zoek ik dus morgen verder uit. Ik houd je op de hoogte.

liep tegen een miele C3 aan die stuk was uiteraard. hier niet de triac, maar een ander miele kwaaltje, snoer gebroken aan de kern van de snoerhaspel. omdat de huidige snoeren vrij stug zijn breekt de mantel open. nu nog een voet en slang erbij, dan kan deze mn aftakelende siemens overnemen.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Onderdelen zat op MP voor die stofzuiger.Yep niet alleen Miel kwaaltje met die afbrekende snoeren,ook Siemens en AEG kent dit probleem.... Meestalis het loszittende tryac bij deze stofzuigers.. ( Loodvrij soldeer?? oudere hebben gek genoeg geen last van...

Nog even: onze 2 jaar oude C3 stopte na enige tijd gebruik. Even wachten, op -aan- drukken en hij loopt weer een paar minuten.
De stofzuiger is verstopt geweest door een gescheurde zak. Toen helemaal schoon gemaakt, maar dit euvel bleef.

Na lezen van deze discussie en -how to disassemble a Miele C3- heb ik de stofzuiger tot in onderdelen uit elkaar gehaald. Alles ziet er van binnen piekfijn uit. Nauwelijks stof en nergens verkleurd. Eerst heb ik de klixon door gemeten; weerstand 0. De weerstand van de Triac is 60 Ohm. Toen heb ik ook nog de printplaat los gehaald: de witte stekker zat scheef in het contact doosje, één van de grendeltjes aan de zijkant zat niet op z'n plaats! De stofzuiger was nooit open geweest, dus het heeft altijd zo gezeten. Ik heb de stekker goed in het contact gedrukt en vergrendeld.

Ik vind wel dat de motorlagertjes veel speling hebben. Ze zijn made in Indonesia.. Ik heb ze een drupje hypoid olie gegeven.

Alles weer in elkaar gezet en hij doet het tot nu toe uitstekend.

het zijn ook simpele apparaten... Stekker kan ook door een val eruit gekomen zijn... Of... Een assemblage persoon had er geen zin meer in...