Je mooiste gratis aanwinst - Deel 3

Op 21 juli 2020 10:21:06 schreef RAAF12:
https://nl.rs-online.com/web/p/polyester-film-capacitors/0116616
Dat zouden ze moeten zijn. Iets anders van kleur dan de echt oude rode polypropyleen modellen daarachter. Polyester/PET noemt de firma het materiaal van het type van onbestemde rood/paarse kleur. Volgens mij doen de kijkers het nog redelijk goed :-)

Nee, ik bedoel oudere, met axiale aansluitingen

Ziet er ongeveer zo uit, maar dit is géén Wima. Ik kan helaas geen originele Wima meer vinden:

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/
RAAF12

Golden Member

Ook mooi een echte @Arco

OT

Btw. weet je ook wat dit betekent, kwam ik tegen op de wateren in Friesland. Tis Maleis dat ken jij wel.

https://www.google.com/maps/place/52%C2%B056'56.2%22N+5%C2%B032&#…
/OT

Een Arco omgekleurd als Wima. Het origineel was licht cyaanblauw, maar ik heb hem met PhotoFop omgekleurd naar Wima-kleur

OT:
Volgens Google Translate is het géén Maleis of BI (Bahassa Indonesia), maar Bulgaars en betekent; "dus hier".
(Misschien is de poet daar te vinden ?.....)

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/
brains

Golden Member

Ik denk daarbij aan pipi langkous Niet aan maleis :P

Ik zit in de napret Rosmalen radiobeurs modus.

deze elco's hebben het af laten weten na 45 jaar 24/7 onder spanning te hebben gestaan, stevig opgezwollen en pluspool eraf gerot. is een oude atea voeding die god weet hoe lang al geen functie meer heeft.

waar rook was, werkt nu iets niet meer
RAAF12

Golden Member

Op 21 juli 2020 12:15:50 schreef maartenbakker:
WIMA MKS is altijd polyester. De oude types met naad zijn geperst zoals mepolesco's en de andere zijn ingegoten. Allebei prima spul.

@RAAF12 ook 2 maal polyester

Yep, en ik ben wat slordig geweest met het netsnoer, dat wordt gefikst.

pa3gws

Golden Member

Of het de mooiste is weet ik niet. :-)
Maar hij was gratis en alleen de batterijclip was stuk.
Verder kan je nooit genoeg multimeters hebben. :-p
Deze gaat standaard in de auto heb ik er bijna altijd eentje bij me.

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.
Arlina

Golden Member

Die multimeter lijkt behoorlijk op mijn Fluke 8020A.
Gratis aanwinst, kwam uit een lot van de Koninklijke Landmacht, lang geleden door een kennis aangekocht, bij het uitgraven van zijn loods deze gekregen.

Dat kump er noe van....
RAAF12

Golden Member

Maar intern is een Handykit zeker geen Fluke. Fabrikanten gingen de stijl van Fluke een beetje nadoen. Zonder autoranging kon je nog wat uitleven op de vele knoppen.

Deze Handykit is door Hung Chang (Korea) gemaakt.

Ik heb een Fluke met die knopjes maar die moet ik eens flink schoonmaken, hij begint behoorlijk te verlopen (ook tijdens een meting).
(Ook gratis, ik moest hem op de zaak weggooien, stom dat ik de handheld scoop van Fluke heb hergebruikt: die moest eigenlijk ook weg).

Gisteren deze gevonden*:

Twee maal 150cm en 2x 120cm LED TL-balken. Wel vreemd dat er geen ophangmodelijkheid is voorzien. Alles zit gepopnageld en intern zit bedrading maar aan de buitenkant zit ook een stuk (230V 3 aderig?) snoer, misschien van de ingangsstekker rechtstreeks naar de uitgangsstekker?

En hoe heten deze connectoren? Mijn Philips PSI300 Solarinverters gebruiken dezelfde aansluiting en ook het koppelstuk (waarmee je twee inverters of TL-balken aan elkaar kunt koppelen met vrijwel geen tussenruimte). Gisteren twee getest met het Philips aansluitsnoer en die 2 doen het prima. (Ik geloof dat ze GST/18 heten, al dan niet van Wieland. Moet nog een goedkoop adresje zien te vinden, anders kan ik net zo goed nieuwe LED TL-balken kopen (tot dusver altijd ~10 euro voor balk + spatwaterdichte behuizing van 1,20m waar gewoon een kroonsteentje in zit)).

* Gevonden als in 2 lagen buiten terrein van een winkel (poging om ze te jatten? Hardhandig er neer gemieterd door medewerkers?) en 2 erbinnen. Alle 4 in veiligheid gebracht en vandaag gevraagd of ze ze terug wilden of dat ze inderdaad weggegooid zouden worden (ze lagen buiten in weer en wind) en hier werd bevestigd dat ze niet buiten hadden gelegen als ze nog gebruikt moesten worden.

dat is idd wieland gst 18 3 polig ja. philips master buizen, dat zijn de betere met 148 lumen/w.

tijdje terug lagen er op t werk een 320 van die ledbuizen in de oude buizenbak, kwamen uit een verbouwing waar er led lichtlijnen in kwamen. buizen pas enkele jaren oud..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

D'r wordt erg veel weggemieterd onder het mom van 'besparen'...

Ook ooit met lede ogen gezien dat er 500 kleine beeldbuis TV's werden weggegooid bij vernieuwen ziekenhuis. Had je een hele studentenpopulatie of een paar bejaardentehuizen blij mee kunnen maken.

Ik heb nog wat bekabeling bij de TL's gevonden waar schroefbare Wieland GST18/3 stekkers (en contra's) aan zitten _/-\o_ . (Ook nog 3 Philips LED-spots, werking onbekend maar flinke jongens gezien de ventilator op de lamp en de 10x20x3cm LED-voeding die eraan hangt).
Helaas geen doorlus-male-female-stekkers maar zolang de buizen minimaal 15cm uit elkaar gemonteerd worden, red ik dat net met al die stekkers!