Chinese shops .. en hun rariteiten

Op 28 april 2019 17:23:30 schreef oxurane:
Ik vraag me af of het Reumafonds ooit een dergelijk setje heeft uitgegeven / verkocht. Ik kan me moeilijk voorstellen dat je met reuma dergelijke, kleine tools kunt gebruiken.
Ik heb geen reuma en heb al moeite met het verwijderen van de buitenband met 3 bandenlichters. Dit pakketje heeft er maar 2. En dan het "Zwitserse" tooltje. Klein en veel kracht nodig om iets vast / los te draaien.
Ik heb het vermoeden dat ze een foto zochten / vonden van fietsende mensen en (mis)bruikt hebben, incl tekst.

Mijn reactie was in het verlengde van een posting eerder over het slechte Engels. Het is niet electronica gerelateerd en daarom een beetje off-topic. Laten we weer terugkeren naar electronica.

Ik gebruik nooit meer dan één bandenlichter. Wie niet sterk is moet slim zijn en het is nog beter voor de spullen ook: Gebruik één bandenlichter om de buitenband een stukje van de velg te lichten, er staat nu enige spanning op de hieldraad. Vervolgens de hieldraad rondom naar het diepere deel van de velg manipuleren, dit eventueel herhalen. Nu op de plek waar de hieldraad dmv de bandenlichter over de rand van de velg ligt de band op de velg drukken en met de lichter naast dat punt de hieldraad verder uit de velg halen. Na plakken gaat bij mij de band altijd zonder lichter weer op z'n plaats. Het gaat om banden van meerdere soorten fietsen.

Een niet-de-grootste, maar ook niet erg kleine tussenhandel van chinese spullen stuurt een mailing met onderaan:

code:

 Copyright (c) 2019 eBay Inc.
 $RUN_DT$ - $Trackingcode$

... dingen die ze zijn vergeten in te vullen....

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
joopv

Special Member

Ik zoek een relais met een spoelspanning van 12Vac. Kom bij Aliexpress een relais tegen maar men beweert dat de spoelspanning tussen 12Vac tot 220Vac mag liggen. ("HH63P LY3")

Kan dat kloppen?

Semtexx

Golden Member

Hang er 220 aan en ge zult het rap weten.

"Wenn die Rauchwolken aufsteigen, wird der Fehler sich bald zeigen" :)

Op 5 mei 2019 20:32:06 schreef joopv:
Ik zoek een relais met een spoelspanning van 12Vac. Kom bij Aliexpress een relais tegen maar men beweert dat de spoelspanning tussen 12Vac tot 220Vac mag liggen. ("HH63P LY3")

Kan dat kloppen?

Je krijgt 12V spoelspanning tenzij je het relais voor een andere spoelspanning bestelt. Dus 220V AC spoelspanning is mogelijk.

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl

Omdat jij geen link gaf, heb ik op ali zelf gezocht op het typenummer wat jij geeft en de eerste hit geclickt. Daar kan je, zoals verwacht, voor diverse spoelspanningen kiezen.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Weer eens een leuke vertaling: 'small injection mould box' wordt 'kleine schimmelinjectie doos'... ;)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com

Banggood (of haar leverancier) heeft geen zin om uit te leggen dat je een 24V 6000 RPM motor ook op 12V kan draaien en dat ie dan ongeveer 3000 RPM gaat draaien. Je mag dus kiezen welk stickertje je krijgt.

Ik begon een beetje aan m'n stelling te twijfelen toen ik me realiseerde dat er "30W" voor beide varianten stond. Maar kijk je verder dan staat er rated current ongeveer 2.5A bij 12V (30W) en zelfs iets meer voor de 24V variant die daarmee dus ruim 60W opneemt. Ook de "stall current" is voldoende dicht bij mekaar dat het toch echt waarschijnlijk precies dezelfde motor is.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Dat plaatje bij de advertentie hoe je hem kan aansluiten... ongelooflijk.

bprosman

Golden Member

'kleine schimmelinjectie doos'.

Daar heb je dan weer Lactacyd voor :+

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Zo gaan ze met je toekomstige spullen om,tijdens top drukte :
https://youtu.be/zjdpz05u2DY

Lactacyd is juist heel slecht voor dozen. Helpt heel die bacterie cultuur "om zeep" als ik me zo mag uitdrukken ?
Bij zien van filmpje, en wij klagen dat de post uit China lang duurt, amai wat een werk.

Ik zit in de napret Rosmalen radiobeurs modus.

Ruim 5 weken zitten wachten op een bestelling van ome Ali. Dus al wat pissig op de verkoper en stond op het punt dat kenbaar te gaan maken.

Komt het eindelijk binnen, met een uitstekend leesbare en duidelijke adres sticker. En een aparte sticker met adres en data matrix barcode van Post.nl.
Hé, wacht, hier zit nog een sticker onder: weer van Post.nl met mijn adres en een ANDERE barcode. En hieronder zit WEER een Post.nl sticker met adres en barcode, maar nu een adres IN R'dam ipv één van de satellietdorpjes waar ik in woon (barcode lijkt er niet eens op).

Weer sterk het vermoeden dat de Chinees geen enkele blaam treft, maar dat het probleem dichter bij huis ligt.

Iemand anders opgevallen dat er opeens heel veel tijd overheen gaat? Of is het toeval?
Minimaal 6 bestellingen die nu al meer dan een maand onderweg zijn (vanaf datum airline in China) terwijl het vaak maar maximaal 10 dagen duurt...

Jochem

Golden Member

Er is een tijd geweest dan duurde het vaak maar een week, maar tegenwoordig vrijwel zonder uitzondering een maand of meer.

Heb geduld: alle dingen zijn moeilijk voordat ze gemakkelijk worden.

Ik heb 's-avond op 1 juni wat besteld bij Ali en dat wordt woensdag 12 juni geleverd.
Vind ik best vlot.

Vind ik ook, bij mij duurde het iets langer, 10-5 besteld en 8-6 geleverd, Standard shipping. (Banggood-briefpost)

PostNL kan soms heel raar werken. Ik heb eens gehad met een pakje binnen Nederland wat volgens geadresserde maar niet aankwam.
Nog een week gewacht, maar volgens tante post was het echt onderweg. Totaal is het bijna 3 weken onderweg geweest.

Na aankomst eens uitleg gevraagd. Kreeg een lijst wat er met het pakje gebeurd was.
Bleek in totaal in 23 verschillende postcentra geweest te zijn in alle hoeken van het land...
(moest van Venray naar Amersfoort, maar was o.a. ook in Utrecht, Zwolle en Rotterdam geweest... ;) )

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
Jochem

Golden Member

Op 10 juni 2019 23:26:05 schreef rob040:
Ik heb 's-avond op 1 juni wat besteld bij Ali en dat wordt woensdag 12 juni geleverd.
Vind ik best vlot.

Als jij op maandag al weet dat je pakje woensdag bezorgd zal worden heb je denk ik ook niet de standaard verzendmethode gekozen..?

Heb geduld: alle dingen zijn moeilijk voordat ze gemakkelijk worden.

Je vraagt je soms ook af waarom het extra moeilijk moet.
Ik heb al een paar keer gehad dat er op maandag een briefje in de bus lag, dat een pakje afgehaald kon worden op het pakketpunt.
Op maandag bezorgen ze geen brieven, dus iemand is speciaal langsgeweest om dat briefje in de bus te gooien.
Was een klein pakje zonder 'tekenen bij afhalen'. Lijkt me in zo'n geval een stuk simpeler om het pakje gewoon af te geven... ;)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
Jochem

Golden Member

Het is het bewust verminderen van het serviceniveau, omdat ze aan de Chinese pakketjes minder verdienen.

Overigens wordt er op maandag weldegelijk bezorgd. Te weten zakelijke post en rouwkaarten. En voor wat betreft de pakketdienst: de pakketten die op zaterdag niet bezorgd konden worden, worden op maandag opnieuw aangeboden. Daarnaast worden er op maandag ook pakketten (voor de eerste poging) aangeboden als er extra betaald is voor die service.

Maar waarom die man die een speciaal briefje bij jou af komt leveren niet net zo goed het (vaak kleine) pakketje zelf aan kon bieden kan ik ook niet begrijpen.

Heb geduld: alle dingen zijn moeilijk voordat ze gemakkelijk worden.

Op 11 juni 2019 09:41:47 schreef Jochem:
[...]Als jij op maandag al weet dat je pakje woensdag bezorgd zal worden heb je denk ik ook niet de standaard verzendmethode gekozen..?

Ik heb zelf niet gekozen, maar de standaard verzendoptie genomen.
Maar de verkoper zendt dat in bulk naar een hub (Deutsche Post/DHL). Er zit dan een track&trace code op die ook volgbaar is bij PostNL.
Kan inderdaad ook zijn dat sommige het anders versturen waardoor het langzamer gaat.

Ledlover

Golden Member

Op 11 juni 2019 11:59:56 schreef Jochem:

Maar waarom die man die een speciaal briefje bij jou af komt leveren niet net zo goed het (vaak kleine) pakketje zelf aan kon bieden kan ik ook niet begrijpen.

Als het een briefpost-postbode is:
Als het door de bus past, gaat het er ook echt doorheen. Maar chinapakjes voldoen zelden aan de verpakkingseisen en aan de standaardformaten van Nederlandse brievenbussen.

Brievenbuspostbodes werken officieel niet op maandag. Iemand die op maandag werkt, doet dat in z'n vrije tijd (je krijgt wel betaald, maar het is geen officiele werkdag). Soms doen ze dat omdat er op zaterdag iets mis is gegaan.

Blijkbaar paste dat pakje niet door de bus. De postbode mag het dan afleveren op het postkantoor, of aanbellen. Postbodes moeten zelf de inschatting maken of ze het risico kunnen lopen, dat er niet wordt open gedaan en dat je dus een paar minuten per pakje verliest. Bij 10-20 pakjes per loop telt die verloren tijd flink aan, en kan het er voor zorgen dat je niet voor 5 uur klaar bent.

En dan beginnen de echte problemen: post moet terug naar depot, inclusief de normale post. En daar zitten vaak rouwkaarten tussen, medische post enzovoorts, die officieel in 1 dag bezorgd moeten worden... Dingen waarvan het belangrijker is dat ze op tijd bezorgd worden.

Kortom, als het niet past, dan gaat het vaak gewoon naar het postkantoor. Wil je het bezorgd hebben, kun je een paar dingen doen:
- De verzender de pakjes laten inpakken volgens PostNL regels (niet dikker dan 3cm, niet breder dan 30cm enzovoorts)
- Een extra grote brievenbus voor je deur hangen, waar de 'past net wel of net niet' pakjes gewoon in passen.
- Het pakje niet per briefpost, maar per pakketpost laten versturen en zorgen dat je thuis bent op het ontvangstmoment. Want dan wordt er altijd aangebeld (althans, dat zou moeten)

Kaartje stond op "we hebben U gemist". Dat klopt niet, er had moeten staan "we hebben helemaal niet aangebeld"... :)

Heb ook wel eens een briefpakje gehad met daaraan een strafport kaart, omdat "het niet door de brievenbus past"
En hoe had men dat pakje afgeleverd? ...door de brievenbus! ;)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
flash2b

Golden Member

Mijn ervaring is dat AliExpress Standard shipping meestal tussen de 7 a 11 dagen duurt en veruit de snelste optie is. Voor 'duurdere' orders (> 7 EUR) is dat meestal gratis, maar daaronder moet je daarvoor extra betalen.

Gezien het feit dat de kosten voor een pakket wat in NL verzonden wordt al EUR 6,50 zijn, is dit extra betalen nog steeds een schijntje en zeker de moeite waard als je niet lang op je spullen wilt wachten.

Wil je niet extra betalen voor een betere shipping voor een kleine order, dan moet je (meestal) gewoon lang wachten.

@arco: De "brieven" figuren lopen niet op maandag. De pakketjes jongens wel. Dus mogelijk zat zo'n pakket figuur met een pakketje wat niet door de brievenbus kon en... ofwel had ie geen zin om aan te bellen en dan te moeten wachten omdat ie verwacht dat er toch niemand thuis is, ofwel hij heeft aangebeld en er werd niet open gedaan.

@jochem: Ik had een wat duurder ding bij banggood besteld. Dat gaat met een boot naar Grace-Hologne (*) (ofzoiets: duurde best lang) en vanaf daar met GLS. Die gasten hebben "full tracking" inclusief een geplande leverdatum.

(*) Op een steenworp afstand van Farnell die met UPS verstuurt en DHL Express die daar een groot sorteercentrum heeft.

Bij pakketjes als deze:
https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=LP00129131061883
zie je dat ze binnen een paar dagen in china "hand over to airline" zijn, maar dan kan het zomaar een maand duren voordat ze hier zijn. De vraag is dus: is dat postnl die weet: iedereen weet dat post uit china zomaar een maand kan duren, dus we laten het tot morgen liggen (en dat dus 30x achter mekaar), of hebben ze het op een boot gedaan die na 3-5 weken pas in europa is?...

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/