Rare Chinezen

Op 17 maart 2018 08:17:44 schreef fcapri:
dat soort fenomenen lijkt mij eerder een controller probleem waarbij de data corrupt wordt en telkens opnieuw gedaan wordt.
dergelijke controllers zitten ook in USB sticks, SSD drives,....
t hoeft dus niet enkel de controller te zijn op je moederderbord. ik heb ook zo al schijven.
waarvan 1 een 750GB WD blue (2,5"). heeft zowat 100GB aan bad clusters (in het begin). dus heb ik een 150GB linux partitie gemaakt en 500GB DATA disk. daar staan al mijn images op van de machienes.
alleen.... als je die schijf ergens inplugged, komt er direct op dat je een externe USB heb aangesloten met western digital schijf en daarna hangt echt je hele machiene minutenlang. je kan zelf geen explorer meer openen. druk je dan 5keer op je windows button + E,... erger je je dood, ga je wat koffie halen... trek je na 10min die schijf uit de usb en flikkeren al je kadertjes na elkaar open.
laat die pc echt een paar uur staan en die schijf komt volledig leesbaar tevoorschijn.
ik heb die disk uit die SATA to USB behuizing gehaald en daar een andere in gestoken (SSD), werkt die supervlot en hangt de pc niet. t ligt dus niet aan het goedkope chinese extern usb behuizinske maar echt aan de hard disk.
eens die werkt mag je er ook testen op uitvoeren, alles binnen specs. maar het 'koud starten'... verschrikkelijk

USB2 is een behoorlijke bottleneck, vanmiddag op de markt een dock gekocht met USB3 en dat scheelt een hoop zeg :O
Heeft een MRT34 in z'n linkerzak!
Mijn SSD is een Samsung EVO 850 op SATA, die zou toch goed moeten zijn. Als ik nou de buffering/cache van Windows aanzet, ja dan krijg ik wel goede resultaten. Maar dat is gewoon de cache testen. Als die testprogrammas kijken daar niet doorheen. Maar zodra je grote bestanden kopieert helpt de cache niet en loopt de zaak helemaal vast.

De controller op het SSD bord? Zou kunnen.
Sommige Samsung SSD's zoals enkele van de 961 serie hebben problemen door oververhitting bij langdurig snel datatransport...
(ik heb er koelprofieltjes op moeten plakken)
Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
Heb je al een firmware update gedaan van de SSD?

[Bericht gewijzigd door Diamon op 18 maart 2018 10:52:09 (13%)]

Alles was al up-to-date. Misschien is het normaal? Maar ik ben ondertussen wel wat verder.

Hier is het verschil. Eerst in Windows - Apparaatbeheer - Eigenschappen - beleidsregels - Schrijfcache uitgeschakeld.
Dat is de eerste meting. Een idiote write rate.
De schrijfcache ingeschakeld en met Samsung Magician weer gemeten.
Dat is de tweede meting. Mooie getallen maar dus puur een meting van de cache en nutteloos bij grote bestanden.
Toen vond ik op internet een verwijzing naar alignen van disks op 4k blokken. D.w.z. dat het startadres op een veelvoud van 4096 moet liggen, wat dus niet het geval was. Dat heb ik opgelost met MiniTool Partition Wizard. Even 2 uren wachten en hopen dat de stroom niet uitvalt (en de accu dan niet leeg raakt). Gelukt, pfoe.
De derde meting is het resultaat met cache weer uit. De write rate (sequential) is een factor 5,7 omhoog gegaan!
Daarna heb ik de cache aangezet.
Dat is de vierde meting.
Wat ik me afvraag: is deze meting representatief? Is de rate echt zo goed geworden? Of heb ik een heel mooie cache-meting?
http://www.hoeben.com/fotos/OverzichtSSD.jpg
Jeroen

Moderator

Graag weer ontopic, naar de rare Chinezen.
Op 18 maart 2018 18:31:50 schreef Jeroen:
Graag weer ontopic, naar de rare Chinezen.

Zeker mee eens. Is er bij CO een mogelijkheid iets af te splitsen of te verplaatsen naar een eigen thread? Ik denk hier aan de schrijfsnelheid van de flash wat wel op CO zou passen.
Gewoon zelf topic starten.
In nieuw geopend topic verwijzen naar rare Chinezen
Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl
Soms willen de moderators ook de posts wel eens overzetten.
Jeroen

Moderator

We kunnen posts verplaatsen, echter een discussie over de performance van SSD's hoort thuis op een computerforum of in de Koffiecorner.
Mij staat bij dat PostNL, onlangs in de media meldde dat ze trots waren op hun bezorgtijden. Dat zou weer een procentpuntje opgekrikt zijn, ofzo. Ik meende dat ze iets van 94% van de poststukken binnen de gestelde tijd, betrouwbaar afleveren (lees: op het juiste adres, binnen gestelde tijd). Bij het lezen van dat bericht moest ik al honend lachen. Vandaag (21 mrt 2018) werd het volgende briefje bij ons in de brievenbus gedropped.

Wel,.. om jullie een indruk te geven wat die overige 6% in kan houden :

https://www.uploadarchief.net/files/download/postnlnotsnel.jpg

En dan te bedenken dat deze brief 3 dagen na bestelling / verzending uit China al in Nederland was aangekomen. Dit was te volgen via de website waar ik de bestelling had geplaatst. O ja, ik had ook eens gechat met PostNL over deze bestelling. Het antwoord van PostNL was : "We kunnen het niet terug vinden in het systeem. De verzender heeft voor goedkope vorm van tracking gekozen, die niet ondersteund wordt binnen Nederland."
Alsof dat het recht geeft om dan poststukken zoek te maken of niet / laat af te leveren..

Met andere woorden, het ligt niet altijd aan die Chinezen.

Overigens heb ik mijn buik vol van PostNL. Ik verzend regelmatig spullen naar het buitenland. Het is behoorlijk frustrerend om te zien hoe telkens de prijzen omhoog gaan van de postzegels. Dit jaar werd je dubbel genaaid, omdat ze ook nog eens de gewichtsklassen hebben aangepast.
Misschien een ideetje om een topic "Rare PostNL" te openen ?
Van elk bezoek aan CO leer ik weer meer...
Dat is toevallig, ik kreeg gisteren ook een pakketje uit china dat december op het stempel had staan.
Misschien dat ze beter de volgende slogan kunnen gebruiken : "Verzenden met PostNL, ja, dan weet je het wel."
Van elk bezoek aan CO leer ik weer meer...
Op 21 maart 2018 15:21:11 schreef oxurane:
Wel,.. om jullie een indruk te geven wat die overige 6% in kan houden :

Waar maak jij uit op dat de vertraging bij PostNL zou liggen en niet bij een van andere schakels in de keten?
Don't Panic!
Alex P

Golden Member

Betaal dan voor expresseverzending, i.p.v. te zeuren over dienstverlening waar je niks voor betaalt en waar PostNL zwaar op verliest. Kan het nu weer over elektronica gaan?
Zo'n ding heet SCHAKELENDE, niet "geschakelde" voeding.
@ Hensz :
Deels heb je gelijk. Het zou ook de douane geweest kunnen zijn met het inklaren. Echter, in het verleden had ik vrij vaak contact met PostNL / douane i.v.m. tracking en inklaren van bestellingen. Ook omdat toen ook wel "eens" wat mis ging.
Mij is verteld dat de goederen binnen komen op Schiphol. Daar is een bedrijfspand van de douane waar de spullen opgeslagen worden. Een aantal medewerkers van PostNL zijn bevoegd om dat inklaren uit te voeren. Zodra het ingeklaard is gaat het door naar de andere kant van het gebouw, wat van PostNL is. Van daaruit wordt het verder verspreid.
Ik kan me voorstellen dat het in de loop der jaren weer is aangepast. Misschien dat jij daar meer over kunt vertellen ?

Goed, tot zo ver mijn verhaal.

@Alex P :
Ik denk niet dat de binnenlandse post zo verliesgevend is voor PostNL als men probeert voor te doen. Bestudeer de prijsontwikkeling over de afgelopen jaren. Spreek eens een postbode en / of bezorger aan. Daarnaast kan het handig zijn om de (gedetailleerde) jaarcijfers van het bedrijf door te spitten. Wanneer je dan wat zaken combineert, zie je voorzichtig een bepaalde ontwikkeling doorschemeren.
Wat betreft import uit buitenland via China : ik meen dat postbedrijven (internationaal) contracten met elkaar afsluiten. Indien de stroom toeneemt, maar de prijzen er niet op worden afgestemd...

Maar goed, je hebt gelijk, laten we weer on-topic gaan.
Van elk bezoek aan CO leer ik weer meer...
Op 21 maart 2018 16:48:30 schreef Hensz:
[...]
Waar maak jij uit op dat de vertraging bij PostNL zou liggen en niet bij een van andere schakels in de keten?
Oxurane zag in de tracking dat het "in nederland" zou zijn.

Vroeger was eea simpel: Je had 1 postbedrijf per land, en als je post naar een ander land stuurde, dan gooide bijvoorbeeld Postnl de boel op een trein in NL, en dan haalde POST-BE de boel uit die trein en werd het door hun bezorgd. Tegenwoordig zijn er talloze bedrijven per land en die kiezen dan ieder voor zich: doen we het in dat bestemmingsland zelf of kiezen we iemand anders?

Dus dat het volgens de chinese tracking "in nederland" is, dat hoeft nog niet te betekenen dat het aan postnl is overgedragen. Het kan ook bij zo'n ander bedrijf nog ergens in een hoekje liggen.

Ik had afgelopen week een pakketje uit singapore. Gewoon "aangetekende post". Aldaar heeft iemand kennelijk en contract gesloten met DHL express, want die kwamen het brengen!

Maar goed. PostNL loopt de afgelopen weken weer te klooien. Ik had begin vorige week een "in het land" berichtje, en PostNL wist van het pakketje af. Ze wisten hoeveel het ging kosten (door de douane: OK!) en ze wisten dat ze het bij een postagentschap gingen afleveren. Dat was 13 maart. 20 maart daar bij dat agentschap afgeleverd, en vandaag ga ik het briefje krijgen dat ik het daar mag ophalen (maar dat heb ik gisteren gedaan).
four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Soms zie je ook wel grappige dingen op Chinese sites... :)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
Tidak Ada

Golden Member

Mij kennen ze als Tidak Ada :P
Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----------------------> TUBECOLLECTORSASSOCIATION@yahoogroups.com
High met Henk

Golden Member

Hmm, kennis van mij was met zijn nederlandse vriend op vakantie.. In het oosten kregen ze wat vertraging dus zijn vriend Tom Kroes was even wat gaan drinken en tijd vergeten. Dus ineen omroep bericht :" Can mr Tom Cruise please come to the gate?"

Toen hij er aan kwam stond het vol met pers en andere fotografen
to all newbies: RTFM/D of google eens (p.s. RTFM/D = Read the f*cking manual/datasheet).
Nou ja rare Chinezen, hier voornamelijk Japanners...:)

Te lezen op Engelstalige Elektor site:

https://www.elektormagazine.com/news/eu-slaps-fines-on-carte...7ca67c8a77
Schaamteloze variatie op Sunon... ;)

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1jm4XXJHO8KJjSZFHq6zWJFXay/Cooling-fan-DP200A-2123XSL-12038-120mm-Sleeve-Bearing-220-240V-Axial-fan.jpghttps://cdn.shopify.com/s/files/1/0800/2433/products/DP200A_2123HSL_220vac_Axial_Fan_Sunon_large.jpg?v=1500606230

[Bericht gewijzigd door Arco op 5 april 2018 15:46:18 (27%)]

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
Ik begrijp wel ongeveer hoe ie op de getoonde suggesties komt.... maar niet op de manier die ze vertellen.....
four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Die producten zijn dus ook 4 keer niks. ;-)
Henri's Law 1: De wet van behoud van ellende. Law 2: Ellende komt nooit alleen.