Het grote "Waar krijg ik dit onderdeel" topic Deel 7

Ivm laptop, heb je foto's van het moederbord?
Er zijn maar een paar grote moederbord/laptop chasis fabrikanten voor laptops. Zelfs grote merken als HP, Dell e.d. ontwikkelen/maken lang niet alles maar besteden (gedeeltelijk) uit binnen oem/edm
Dus dit huismerk van MediaMarkt zal niet anders zijn (wist niet dat ze eigen huismerk laptop hadden. Ik dacht dat er al zo weinig verdiend werd in laptops dus zie de meerwaarde niet)
Als je type/merk moederbord hebt dan wordt zoeken een stuk gemakkelijker en grote kans dat je zoiets prima bij ome Ali, eBay of dergelijke gaat vinden.
Ivm eigen vraag. Merci, ik zal eens op dit zoekwoord kijken. Die Nokia zijn vaste afstand, moet meten of dat past bij mijn accu. Anders moet ik losse variant zoeken of ze gewoon uit de behuizing prutsen.

Ik zit in de napret Rosmalen radiobeurs modus.

https://www.google.nl/search?q=sata+to+laptop+motherboard+cable&pr…

Hier staan er een paar tussen (of ze dezelfde door verbindingen is de vraag), meer informatie over welk moederbord / laptop is handig.

Thanks. Zal eens kijken of daar wat tussen zit.

Dit nummer heb ik op de print gevonden.

Streepjes zijn een halve millimeter, dus ik kom uit op een pitch van ongeveer 0,5mm.

Op 2 mei 2021 23:30:35 schreef Diamon:
https://www.google.nl/search?q=sata+to+laptop+motherboard+cable&pr…

Hier staan er een paar tussen (of ze dezelfde door verbindingen is de vraag), meer informatie over welk moederbord / laptop is handig.

Ik heb nog een keer gecontroleerd of er geen nummer op de bandkabel stond zoals in je link, blijkt er gewoon een nummer op de sata stekker te staan... 8)7
Voorlopig alleen thaise links maar daarmee moet ik verder komen! Zal 'm morgen posten, nu kindertjes bedtijd...

EDIT: na een nachtje slapen:
POLO 6017B0587801 15/07/26 A01 KW

Op 2 mei 2021 21:37:21 schreef brains:
Ivm eigen vraag. Merci, ik zal eens op dit zoekwoord kijken. Die Nokia zijn vaste afstand, moet meten of dat past bij mijn accu.

Het moeilijkste is om de eerste hit te vinden. Zodra je iets hebt wat er op lijkt, zie je de termen die die gasten gebruiken om gevonden te worden en kan je keywords gaan toevoegen om minder irrelevante resultaten te krijgen of weglaten om andere varianten te vinden. Die laatste heb ik ook gevonden zonder het nokia keyword.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Bandkabeltje besteld, wanneer hij komt gaan we hem wellicht wel nameten want ik kon met de serienummers geen directe match vinden.

Probleem is nu dat de hybride schijf goed werkt (na voorzichtig reseaten bandkabel, weliswaar heel erg traag, maar Windows start gewoon op) en de SSD wordt niet herkend.

SSD aan een USB-SATA omzetter op andere PC en is gewoon uit te lezen, Crystaldiskinfo geeft 99% health en onder 'beheren' in windows ook niets geks te zien.

Laptop was inmiddels verworden tot een reserve laptop, dus ik laat de oude schijf er wel even inzitten. Als noodoplossing werkt dat verder gewoon. Maar toch vreemd. Ik zal ze morgen allebei eens op de USB-SATA converter zetten: de één (SSD 512GB) is een kloon van de ander (hybride 8+500GB). De SSD heeft 73GB unallocated, kijken of de hybride dat ook heeft. Ik moet toch iets verzinnen om een verschil in werking te kunnen verklaren...

Op 4 mei 2021 00:10:08 schreef r-p:
De SSD heeft 73GB unallocated,.

Dat is gewoon de paritionering. Je zou je schijf kunnen opdelen in een C en een D schijf, en dan met jezelf afspreken dat je op C alleen programmas zet die je opnieuw kan installeren, en dat je dan backups maakt van D. Dat is gewoon wat bitjes aan het begin van de schijf die zeggen, "dat stuk moet je schijf D noemen".

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
RAAF12

Golden Member

Twee bootdrives is niet lekker als je maar een OS gebruikt. Ik zou backuppen en opnieuw installeren vanaf een USB stick.

Kennis van me wil een elektrische fiets die hij "in stukken" bij mekaar gescharreld heeft opknappen. Deze connector is erg mooi, maar ik zou niet weten waar ik hem heen moet sturen om de contrastekker te vinden.... Suggesties?

Update:
Merk op dat er naast de 3 motor connecties ook nog 6 contacten zijn voor de hall sensoren (5 nodig, 1 reserve/voor iets anders).

Ik had het verkeerd begrepen. Hij heeft diverse fietsen, heeft 1 setje waarbij motor en controller deze verbinding gebruiken en hij heeft bedacht dat dit eigenlijk wel erg mooi is en dat ie om debuggen en reparaties makkelijker te maken dit op alle motoren/controllers wil hebben.

XLR is officieel tot 15A en motor-1 doet 20A....

[Bericht gewijzigd door rew op 9 mei 2021 06:49:46 (48%)]

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
pa3gws

Golden Member

Ik denk een custom connector.
Beetje kort door de bocht af knippen en vervangen voor XLR.

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.
Tidak Ada

Golden Member

Ziet er wl uit alsof het iets IP65/68 achtigs is. Geen weelde voor een e-bike!

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/
Shiptronic

Golden Member

Waar zit de connector aan ? Merk/type
Welke connectie/functie is het? TPS , display, sensor, laadpunt ?

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

De contra-stekker zit aan de motor. Dus het ding van gisteren zit aan de controller. Ja hij zou waterdicht moeten zijn, dus iets in de richting van IP65/68 idd.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/