Op 8 januari 2021 19:46:27 schreef Zaza Zaz:
De 50 Hz smoorspoel in het ingangscircuit verbetert de golfvorm van de ingang, zodat er geen laagfrequente vervorming op de netspanning ontstaat.
Er zijn andere schakelingen nodig om het laagfrequente deel aan te pakken.
Als BFM gelijk heeft en het een delta voeding van 50 jaar geleden betreft: toen vond men die laagfrequente vervorming nog niet zo'n probleem.
De werkende schakelfrequentie van 100 kHz heeft vele voordelen zoals klein formaat, laag gewicht, lage rimpel en snelle regeling.
Klein formaat van wat? Laag gewicht van wat? lage rimpel van wat? Waarom is dat belangrijk?
De gelijkgerichte 220 V (300 V DC) wordt door de transistoren gehakt en naar een lagere spanning getransformeerd. Deze 100 kHz spanningsomvormer is van het feed forward type.
Nee. Je ziet in het schema dat er draden van "in de buurt van de output" naar het besturingsdeel lopen. Dat is de feedback.
De regeling wordt bereikt door pulsbreedtemodulatie..
Zou dit een beetje kloppen?
Paar kleine foutjes, maar een heel eind de goede kant op.
Persoonlijk zou ik de structuur van het verhaal aanpassen:
input gelijkrichten afvlakken choppen transformeren, gelijkrichten afvlakken. DAT is de essentie. Daarom heen zit: hoogfrequent filteren van de input, output, een softstart circuit geen laagfrequent golfvormverbetering (power factor correction), en een feedback circuit wat zorgt voor de juiste PWM aansturing.