Als je er een voor DIN-rail montage wilt hebben, kan ik je wel aan een Z3A automaat van Merlin Gerin helpen. (Is een snelle automaat).
Dit topic is gesloten
Als je er een voor DIN-rail montage wilt hebben, kan ik je wel aan een Z3A automaat van Merlin Gerin helpen. (Is een snelle automaat).
Golden Member
Ha brains,
Waarom een zekering automaat in een dim bulb tester?
Het hele idee van die serielamp is dat er nooit te veel stroom kan lopen...
(De maximale stroom wordt immers bepaald door het vermogen van de lamp)
groet, Gertjan.
Omdat ik van plan ben HF-Litze te gaan verkopen heb ik een draadlengte meter in elkaar geknutselt. Een tacho met daaraan een wieltje met rubber rand (Rosmalen), rustend op een skeeler wieltje. Het draad wordt (geleid door 2 buisjes) tussen de wieltjes door getrokken. Het eigen gewicht van de tacho + een veertje zorgen ervoor dat de draad niet slipt. Mechanisch was het nog wel een uitdaging. De arduino nano rekent de pulsen om naar meters en displayed het op de LCD.
Ite
Op 17 augustus 2023 03:24:28 schreef miedema:
Waarom een zekering automaat in een dim bulb tester?
Ik zou, net als bij de eerdere stroom-meet-bussen-tool de lamp overbrugbaar willen hebben. Stel je bent met een senseo bezig en hebt de sturing weer in orde. Die is netjes opgestart, en nu ga je hem zo ver krijgen dat ie ook het element aan gaat zetten... (in de praktijk nadat je dat de eerste keer deed, de lamp vol aanging en dan handpalm in je gezicht).
Golden Member
Ha Rew,
Uiteraard is de lamp overbrugbaar.
Zo werkt het: Je sluit de dubieuze DUT aan met de lamp in serie.
(Het vermogen van de lamp kies je afhankelijk van de DUT. Vuistregel: 1,5...2x het vermogen van de DUT)
- Als de lamp gaat branden, dan zit er sluiting in je DUT. Door de lamp wordt de stroom begrensd. Zekeringen blijven heel, ook die in de DUT.
- Als de lamp uit blijft, of zachtjes brand, dan blijft de stroom dus ver onder de stroom die nodig zou zijn om de lamp normaal te laten branden. Je DUT trekt dus weinig stroom, en je kunt nu dus veilig de lamp overbruggen.
Je kunt nu verder repareren zonder serielamp in de wetenschap dat de DUT niet te veel stroom trekt.
Ik hou er hier over op, dit is tenslotte een show topic
groet, Gertjan.
Zo'n lamp-in-serie-adapter heb ik al eerder gemaakt: https://www.circuitsonline.net/forum/view/message/1797342#1797342 (inclusief schema)
Leuk project!
Jammer dat het met stug draad niet zal werken. Ik heb nog en halve klos 1mm2 Ø blank koperdraad wat ik in porties wil verdelen. Heb dus niets aan je soft- en firmware.
Veel weerstanden en andere kleine onderdelen komen in een 7" reel. De bestukkingsmachine heeft daar "stalruimte" voor.
Maar sommige dingen komen in 13" reels. In princiepezouden die gewoon een verdieping lager kunnen, maar daar was geen voorziening voor.
Toen heb ik deze "beugels" gemaakt met de 3D printer.
Lijkt te werken.
Er zijn twee identieke beugels, die ieder de helft van de as van het reel voorzien. Dit kan zich nog "uit mekaar" werken. Een gat voor een M3 middendoor zou werken, maar dan kan je niet er naast nog zo'n ding hangen. Dan gaan de M3 boutjes mekaar in de weg zitten. Ik denk dat ik de beide halve paaltjes een twist geef zodat ze in mekaar schroeven. OK. Meteen even gedaan:
Golden Member
Tijdens het solderen van SMD componenten moet ik vaak de print draaien, hiervoor een draaibaar plateau gemaakt. Door middel van 2x 8 magneetjes tegenover elkaar een aantal 8 standen gecreëerd. Door de magneet voetjes blijft het staan op het grotere metalen werkplateau.
Meer info: https://www.thingiverse.com/thing:6176868
Golden Member
Werd een beetje gek van het steeds maar zoeken naar het juiste weerstandje voor het zoveelste breadboard projectje.
Maar effe een sorteerbakje gemaakt; hoef ik alleen naar de 3e kleur te kijken
Golden Member
Marco, dat is echt mooi gedaan. Ik gebruik zelf ook magneet PCB houders voor SMD.
Moderator
Hoog tijd voor deel 35!
Dit topic is gesloten