de middelste knop zal idd wel zijn voor het omdraaien van spanning of stroomspoel, voor als de naald de verkeerde kant uitgaat.
Tja, wattmeters die van een school komen hebben bijna altijd een verbrandde stroom of spanningsspoel. Geld eigenlijk voor kwasi alle apparatuur die je van een school overneemt of krijgt.. studenten zijn goed in het aansluiten van 230V~ op een 75 Ohm meet uitgang van een generator, al dan niet bewust... Je kan het eenvoudig nameten of er een spoel onderbroken zit.
de stroomspoel valt meestal nog te herwikkelen. de spanningspoel heeft met een beetje geluk een beveiliging buiten het electrodynamisch instrument . (daarmee heb ik ook meteen geschreven: het is geen kruisspoelmeter
)
Op 13 mei 2022 12:59:48 schreef Aart:
Ik verwacht inderdaad dat ze goed meten, maar bij het heel precies meten van vermogen bij moderne kleine lasten gaat het vaak om (stroom-) signalen met veel harmonische.
Dan zijn er in een vergelijking veel parameters om aan te draaien.
.
een analoge Wattmeter heeft daar geen problemen mee (zolang het binnen zijn frequentiebereik valt, meestal is dat 5kHz, dus voor 50 Hz geen probleem)
Het is gewoon de natuur van een electrodynamisch instrument ogenblikkelijk te vermenigvuldigen.
Op 13 mei 2022 12:59:48 schreef Aart:
Hoofdvraag wordt dan of men het echte vermogen wil weten, of dat het gaat om het vermogen zoals een andere W(h) meter zoals een specifieke kWh meter dat meet.
wat is het verschil?