De labvoeding in een nieuw jasje.

Henry S.

Moderator

Ho even! Je kan er wel 'no offence' onderzetten, maar dat is geen vrijbrief om zomaar wat te gaan lullen.

1mm... ben je wel goed bij je hoofd?

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Op 2 augustus 2006 14:57:28 schreef Henry S.:
1mm... ben je wel goed bij je hoofd?

tjonge oke het was 0,9 zoals je een paar posts terug ziet op de foto(scan) heb ik de pads wat groter.

Hé en je naam staat er ook nog keurig op:7

Een atx voeding is geen labvoeding, en je kunt er geen auto mee starten ook

hallen hebben jullie de file ook in eagle

bord layout

nonkel dw
Henry S.

Moderator

Ik niet, misschien iemand anders, maar je kan de layout meteen 1:1 uitprinten.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

hoe kan ik deze dan omzetten voor deze uit te frezen in dxf

nonkel dw

Ultiboard kan ook exporteren naar dxf.

Demo is te downloaden op hun site google op "ultiboard 9 demo"

(waarom vrezen etsen gaat simpeler)

Een atx voeding is geen labvoeding, en je kunt er geen auto mee starten ook
Henry S.

Moderator

Ik heb even een DXF geexporteerd van de layout:
http://www.kg-uitdaging.nl/COlabvoeding/CO%20labvoeding%20V2%20dxf.zip

Ik weet verder niet of dit zo goed is.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

voor de uitlezeing hoe zou je dat kunnen maken voor te kijken hoeveel volt en ampere je hebt ingestelt

want zoon meters heb ik niet

M.V.G

nonkel dw

welek layer moet ik selecteren voor dat te save in dxf ik moet de banen hebben en de eilanden +gaten

M.V.G

nonkel dw
Henry S.

Moderator

Op 4 augustus 2006 22:43:37 schreef nonkel_dw:
voor de uitlezeing hoe zou je dat kunnen maken voor te kijken hoeveel volt en ampere je hebt ingestelt

want zoon meters heb ik niet

M.V.G

Gewoon met andere meters dan. Ik snap je vraag dus niet!

Op 4 augustus 2006 23:06:52 schreef nonkel_dw:
welek layer moet ik selecteren voor dat te save in dxf ik moet de banen hebben en de eilanden +gaten

Wat dacht je van Copper bottom?

Heb ik ook gedaan voor de geposte DXF file.

M.V.G

Moeten we dat echt elke keer lezen? Het is geen email!
En wijzig je posten ipv 2 posten onder elkaar te zetten.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

dat heb ik gevonden voor doe banen te frezen in .dxf maar is er ook de mogelijkheid om de layer van drill er bij in te zetten dat dit ook ineen keer geboort word
zo ja hoe kan ik deze layer op zetten

M.V.G

nonkel dw
Henry S.

Moderator

Exporteren als gerber, daar zit drill info bij.

Ik heb daar verder ook geen verstand van, misschien dat iemand anders het weet.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

ik kan dat ook in pcb laden bij men frees prog maar dan moet ik een aperture file hebben maar hoe je deze aan maakt dat is een vraag?

nonkel dw
Henry S.

Moderator

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Ik zou graag ook wel een labvoeding willen bouwen, ik heb namenlijk nog steeds een fatsoenlijke voeding nodig.
MAAR, ik wil i.p.v. 0-25V en 0-1,5A een 0-30V en 0-3A, als dat mogelijk is....
Deze labvoedingen zie je wel meer toch?
Heeft iemand hier een schema van?

LED addicted... Fijnmalen en snuiven maar!! :P
Turbokeu

Golden Member

I love watching conspiracy theorists use the airtight logic of the argument from incredulity: "Well I don't understand how it works so it can't be real!!!"
Henry S.

Moderator

Of 2* LM350, elco verdubbelen, stroommeetweerstand halveren en en zwaardere gelijkrichter en trafo nemen.
30V is dan niet haalbaar omdat je met het vehogen van de trafospanning buiten de specs van de regelaars gaat en de boel niet meer 100% kortsluitvast is.

En natuurlijk is er de golden oldie LM723.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

de condensator van 4700µf mag dat ook en van 35v zijn?

nonkel dw
Sine

Moderator

Wat gebruik je voor een trafo, bij 24V is dat aan de krappe kant namelijk ...

2x 12 v zou ik gebuiken ringkeren
dat heb ik nog liggen

of mag ik deze vervangen deze dient toch voor aftevlakken

[Bericht gewijzigd door nonkel_dw op 26 augustus 2006 18:43:53 ]

nonkel dw
Sine

Moderator

stel je trafo is onbelast 2x 13v ( waarschijnlijk is dat meer zelfs )

Dan heb je na gelijkrichting en afvlakking 36.6V
Ik zou minimaal voor een 40V elko zorgen, of je moet van vuurwerk houden.

@ mods, deze labvoeding misschien toevoegen aan schakelingen?

-

Op 26 augustus 2006 19:01:55 schreef Sine:
Ik zou minimaal voor een 40V elko zorgen, of je moet van vuurwerk houden.

Een gezonde 35V-elko zal niet uit z'n vel springen als er 36.6V op de aansluitdraden gezet wordt, hoor. Maar nonkel_dw doet er goed aan, eerst een kleine (40V) elko aan de bruggelijkrichter te hangen en de onbelaste spanning te meten. De spanning die een trafo levert durft wel eens af te wijken van de theoretische waarde.

Prosper, yop la boum, c'est le roi du macadam (aldus Maurice Chevalier)
Henry S.

Moderator

Helaas loopt de gezondheid van een elco hard terug als deze overspannen raakt. Er is met zin niet voor een 35V elco gekozen, dat gaat na loop van tijd altijd fout.

Op 26 augustus 2006 19:11:09 schreef Ganzz:
@ mods, deze labvoeding misschien toevoegen aan schakelingen?

Het schakelingengedeelte gaat op de schop, en dan wordt oa deze toegevoegd.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

maar kan ik deze elco niet vervangen door een andere waarde

nonkel dw