Een nieuw speeltje, een timing analyser. Een bakbeest van een apparaat en al op leeftijd (1989). 286/287 met heel veel geheugen en 2 snelle ADC's. Calibratie check geeft nog een pass. Op de achtergrond nog wat meer equipment / museum stukken.

Twee 1MOhm ingangen met een instelbare threshold. Op een flank wordt een counter gestart die op zijn snelst telt per 0.1 nsec. Op een tweede flank op eventueel de tweede ingang stopt de counter. De waarde (max 4000) ervan wordt als pointer gebruikt voor een geheugen adres. Waarde uitlezen, 1 erbij optellen en weer wegschrijven. En dat doe je dan maximaal 10^9 keer.....
Hier een 11.xxMHz CD speler XO.

Bovenin de balk met miniem de paaltjes bij een bepaalde counterwaarde. Dus als een geheugenplaats na de tel cyclus niet nul is, zie je een paaltje met als hoogte de waarde in het geheugen wat gerelateerd is aan de counterwaarde. Een kloksignaal met een lagere frequentie zou dus meer naar rechts komen te staan, omdat er langer geteld moet worden tussen de flanken. Op een stukje kan je dan inzoomen, je ziet dan een logaritmisch histogram met de getelde waardes van de counters.
Daar kan je dan ook nog wat berekeningen op loslaten, b.v. om een signaal terug te vinden in ruis. Verder kan je de zaak nog opdelen in segmenten en daar dan weer tegelijk op inzoomen en ze bij elkaar optellen. Het kan best dat een signaal b.v. 2 paaltjes oplevert (bijvoorbeeld een een clockbust van een dig. filter als een pmd100).
Bij lagere frequencies moet de counter resolutie omlaag om binnen de 4000 te blijven. Daar hebben ze ook iets op gevonden, je kan nog een delay instellen, zodat je pas later gaat tellen met een hoge resolutie.
Nu nog een (stok)oude VGA kaart zoeken (8-bit isa) en die ipv de MDA/hercules kaart stoppen. Zou moeten werken. En dan een LCD ipv de wat brakke CRT. En de fan vervangen, die doet het nog erg goed. Te goed zelfs, het tocht gewoon als je er voor zit. De frontplaat heeft geen zichtbare kieren, maar je voelt de luchtstoom..