Show your projects! Part 18

Dit topic is gesloten

ja, die krijgen we er hier gratis bij. tenminste, wanneer je provider het ondersteunt maar volgensmij doen ze dat ondertussen allemaal wel. Verder zal zonnepaneeltje het je vast kunnen uitleggen.

@zonnepaneeltje: kan je ook aan nummers bepaalde weergaven koppelen? Op 7segmentenschermpjes valt redelijk te schrijven en zou hij een naam kunnen weergeven(softwarematig kan het vast, ik kan me niet voorstellen dat je uC nu al vol is ;)).

@hagdos: ik zal nog eens opletten voor een 0.1% versie ervan.

Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough

Bij nummermelding zijn 2 protocollen. Kpn hanteert DTMF, en kabelexploitanten zoals Ziggo FSK.

Hier deed de nummermelding het opeens niet meer op onze KPN toestellen toen we geswitched zijn van KPN naar Ziggo, moet ik ook nog eens wat op verzinnen. Weet daar niemand toevallig iets voor?

[Bericht gewijzigd door Girrekes op dinsdag 6 april 2010 22:31:18 (51%)

Een banaan schillen met een vork is slimmer dan een cactus pellen met een afwaskwast. ©Graafvaag

Op 6 april 2010 22:26:27 schreef MAH:
ja, die krijgen we er hier gratis bij. tenminste, wanneer je provider het ondersteunt maar volgensmij doen ze dat ondertussen allemaal wel. Verder zal zonnepaneeltje het je vast kunnen uitleggen.

@zonnepaneeltje: kan je ook aan nummers bepaalde weergaven koppelen? Op 7segmentenschermpjes valt redelijk te schrijven en zou hij een naam kunnen weergeven(softwarematig kan het vast, ik kan me niet voorstellen dat je uC nu al vol is ;)).

@hagdos: ik zal nog eens opletten voor een 0.1% versie ervan.

Onze geliefde KPN vraagt daar wel geld voor hoor!

Just find out what you like and let it kill you

Klopt, bij het ouderwetse telefoonabonnement van KPN wordt het dtmf-signaal niet meegestuurd. Je moet dan eerst een "abonnement op nummerweergave" erbij nemen a 1,20 euro per maand.
Bij "Internetplusbellen" wordt het signaal wel gratis meegestuurd.

De kabelexploitanten werken meestal met FSK.
Voor Belgie weet ik niet hoe het zit.

@MAH: ja, er zouden ook namen op kunnen verschijnen, er is ook zat ruimte voor de software. Maar dan zou ik voor de duidelijkheid toch liever alfanumerieke displays nemen. Maar eerst maar eens kijken hoe hem dit bevalt.

@Pros: Op picbasic.nl staat bij de oude projecten een nummermelder met een MT8870 beschreven, daar zou je inspiratie kunnen opdoen ;)

[Bericht gewijzigd door Zonnepaneeltje op woensdag 7 april 2010 10:12:29 (11%)

Het mooie aan geen naam zien is dat je dan de nummers gaat leren die bij de namen horen. Zo kun je na een tijdje alle bekenden uit je hoofd opbellen. "Vroeger" kende iedereen alle telefoonnummers uit z'n hoofd. En dat is veel handiger als noodgedwongen eens ergens moet bellen.

Kom eens langs bij RevSpace of één van de andere spaces!

Mee eens. Maar ik herken dan alleen de eerste(of laatste) paar cijfers, als ik het nummer niet regelmatig zelf hoef te bellen...

On topic: Mooi gemaakt die nummerherkenner. Ik heb jarenlang ISDN gehad, met gratis nummerweergave. Maar mijn telefoons deden het niet samen met de KPN Quattrovox... Nu heb ik ADSL met VODSL en nu werkt het wel. :-)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

naar aanleiding van dit topic, zo`n 2 jaar geleden aan de slag gegaan met een mooi resultaat.
Wat in eerste instantie een fluitje van een cent leek, bracht zo toch z`n nodige problemen met zich mee. Rf over 300 - 400 meter, lukt echt niet met die goede rotzooi zendertjes die je hier en daar op internet vind en al zeker niet in een bosrijke omgeving met gebouwen.

Het is een paintball score systeem geworden, voor een spel variant alla domination bekend uit de pc shooters)
Het bestaat uit 3 vlaggen, die alle 3 2 drukknoppen en 2 displays hebben.
Het is de bedoeling dat 2 teams zoveel mogelijk vlaggen "bezet" houden. Dit doen ze door op de knop voor hun team te slaan. vanaf dit moment gaat hun tijd lopen, totdat het andere team hun knop in slaat.

Dit werkt zo op alle 3 masten. De tijden worden draadloos van alle 3 de vlaggen verstuurd naar een laptop, waar een java app draait die alles registeerd en kan regelen.
Vanaf de laptop kan het hele systeem gerest/gestart/gestopt en uitgelezen worden. Ook diverse settings, zoals de speltijd en respawn tijd kunnen via RF gewijzigd worden in de vlaggen.

Een erg leuk en uitdagend project voor mij:
Zie hier wat foto`s:

http://www.stijnmaes.nl/CO/pbcontrol/pbcontrol1.jpg
http://www.stijnmaes.nl/CO/pbcontrol/pbcontrol3.jpg
http://www.stijnmaes.nl/CO/pbcontrol/pbcontrol6.jpg
http://www.stijnmaes.nl/CO/pbcontrol/pbcontrol9.jpg
http://www.stijnmaes.nl/CO/pbcontrol/pbcontrolui.jpg
http://www.stijnmaes.nl/CO/pbcontrol/pbv1.jpg

In drie letters: wow....

Erg mooi gedaan!

thanks... heeft ook heel wat avond uurtjes gekost, maar dan heb je ook wat ook.

Ziet er sjiek uit!
Je zou nog kunnen experimenteren met rood plexiglas voor de displays; dan zie je de niet oplichtende segmenten niet meer en wellicht worden de cijfers zelfs nog wat beter leesbaar (ook in fel zonlicht).

slim gedaan met die dubbele punt voor de tijd (0:00), door 1 7-segment omgedraaid erin te zetten ;)

leime

Golden Member

das echt wel mooi zeg, waneer kunnen we ze komen testen?: "CO Paintball-dag"

ja lijkt mij ook echt tof net battlefield

Maar hoe weet je wanneer iemand 'dood' is?

ik keek ff snel en dacht dat het een high end wasrek was :+
maar erg netjes, waar heb jij die mega displays vandaan als ik vraen mag?

klein is fijn

Moderator

Geinig. :)

Nu nog van die grote holografische teamlogo's waar je doorheen moet lopen. :P

die komen van een chinese led fabrikant Rik.

Of iemand dood is zien ze niet nee :)
In het veld lopen veld marchalls rond, die de spelers in de gaten houden. Geraakt is dood en dan mag je pas na het verstrijken van de respawntijd weer terug in het veld.

free_electron

Silicon Member

Op 5 april 2010 09:44:17 schreef fred101:
Is natuurlijk totaal onacceptabele voor een professioneel electronen temmer ;-) maar het werkt wel en is in 5 minuten gemaakt.

miljaar. zoiets geef ik nog nioet aan de hond... >:)

neenee, mooi rond printje met gat int midden , diffus plexi erboven. drukknopje aan/uit ( aan af met een 74v1g80 ) ene digitale potmeter met 2 drukknopjes en memory ( x9515 ) en een mooi step-up current mode ictje (typenummer ontglipt me maar tis van micrel)

zo kan ik lichtsterkte regelen met druktoetsjes, voorkeur opslaan . en de boel wordt gevoedt uit een 5 volt 2 ampere 'wallwart' .

circuitje en pcb layout zijn klaar. alleen nog mooie ledjes vinden. nu staan er 4 moonstones op maar ik ben bang voro niet mooie belichting. 8 leds zou beter zijn. 9 ik heb moonstones gepakt omdat je die vlak kan solderen op de pcb. als je een tros via's in de slug plaatst en die laat vollopen met soldeer en er langs de achterkant een koelvinnetje voor memory ic's opzet gaat het goed.

verrek. ik ga de luxmeter vant werk eens mee doen naar huis en wat licht meten van leds die ik luggen heb. zo kan ik vergleijken met het licht wat uit mijn werklamp komt . nu zet ik die pal naast de microscoop en dat geeft genoeg licht (te veel zelfs).

das beter dan int wilde weg te slaan.

Professioneel ElectronenTemmer - siliconvalleygarage.com - De voltooid verleden tijd van 'halfgeleider' is 'zand' ... US 8,032,693 / US 7,714,746 / US 7,355,303 / US 7,098,557 / US 6,762,632 / EP 1804159 - Real programmers write Hex into ROM

Ik heb vandaag mijn USB AVR progger eens netjes op een nieuw stukje printplaat gemaakt. Was eerst op een half gaar gebakken printplaat :p

http://www.uploadarchief.net/files/download/070420102061lein.jpg
foto groot
http://www.uploadarchief.net/files/download/070420102072lein.jpg
foto groot
http://www.uploadarchief.net/files/download/070420102083lein.jpg
foto groot
http://www.uploadarchief.net/files/download/070420102094lein.jpg
foto groot

Ik moet alleen nog een USB B connectortje kopen en een passende behuizing ontwerpen/maken :)

eindelijk na weinig tijd te hebben toch kunnen voort doen aan mijn versterker er zitten nog een paar foutjes in. Onderandere een hatelijke brom uit de luidsprekers (hier moet zeker iets aan gedaan worden) Een kanaal van de eindversterker is stuk en een kanaal van de voorversterker geeft minder volume dan het andere ook kraakt de volume pot maar verder werkt hij heel goed ;-)

http://preview.shareapic.net/preview7/022075383.jpg
http://preview.shareapic.net/preview7/022075379.jpg
http://preview.shareapic.net/preview7/022075380.jpg
http://preview.shareapic.net/preview7/022075382.jpg

ik kon de foto's niet rechtstreeks laten linken zodus


alle foto's in het groot

Denk post ook hier nog even mijn vorige projectje, namelijk een zelfbouw Wake up light. :)

http://myprojectpages.blogspot.com/2010/02/evil-alarm-clock.html

Het stukje tekst van Hack A Day. :P

[Michiel], unsatisfied by his Phillips wake up light, decided just to make his own. He really wanted programmable weekend alarms as well as an easier to find snooze button. At first, his circuit was not reliable enough, losing several minutes per hour, but he gutted another alarm for the 1Hz crystal. After some carpentry, his final alarm ended up quite nice. After so many aggressive alarm clocks, it’s nice to see that not everyone needs to be assaulted out of bed.

Correction: apparently, there’s no 1Hz crystal. That was a guess on my part. -[Caleb]

http://i767.photobucket.com/albums/xx315/michiel145/P1010104Medium.jpg

If you want to succeed, double your failure rate.

Dit topic is gesloten