Nieuws

Downtijd 08-02-2005

Geplaatst op woensdag 9 februari 2005 Gisteren was CO tussen 15.00 en 18.30 niet of slecht bereikbaar.
Dit kwam doordat een glasfiber was gebroken bij onze hoster.
Alle problemen zijn inmiddels opgelost.

Reacties »

Dutch DIY Audio Dag 2005

Geplaatst op donderdag 27 januari 2005

In navolging van de zeer succesvolle eerste Dutch-DIY-Audiodag vorig jaar, zal er ook dit jaar weer een dergelijke dag gehouden worden, en wel op 17 april in het centraal gelegen Zutphen.

Deze dag zal geheel door en voor de zelfbouw-hobbyist ingevuld worden. Denk hierbij aan diverse lezingen door specialisten, maar ook demonstraties van zelfgebouwde apparatuur, luistersessies, onderdelenruil etc.

De mogelijkheid dus om je zelfgebouwde apparatuur aan de wereld te laten zien! Dus neem je luidsprekers, eind- en voorversterkers, buizen- en torrenbakken en dergelijke allemaal mee! Op de website komt een overzich te staan van gedemonstreerde apparatuur. Die pagina moet zo vol mogelijk worden!

Heb je CD's, apparatuur of onderdelen die je kwijt wilt, neem ze dan mee. Er zal een mogelijkheid zijn deze te verkopen of te ruilen.

Meer informatie en inschrijven op: http://home.versatel.nl/ddiy_2005/
Er is tevens een apart topic aan gewijd op het forum.

Reacties (1) »

HEB 2004 afgelast

Geplaatst op vrijdag 10 september 2004 Helaas gaat HEB 2004 niet door, dit is vandaag door de organisatie van HEB besloten.
Op het Circuits Online forum loopt een topic over dit onderwerp.

Reacties (4) »

Circuits Online viert vijfde verjaardag

Geplaatst op zaterdag 15 mei 2004

Circuits Online Nedstat paginaVandaag is het precies 5 jaar geleden dat Circuits Online als 1001 Schakelingen begon. Op 15 mei 1999 zette ik nadat ik wat HTML had geleerd 1001 Schakelingen online, een kleine homepage over mijn hobby elektronica.

In het begin stonden er maar een paar schakelingen op en werd de homepage alleen bezocht door wat verdwaalde klasgenoten en bekenden. Langzamerhand kwamen er gelukkig wat meer bezoekers. In juli 1999 werd de naam veranderd naar Circuits Online, en rond die tijd werden ook de eerste nieuwsbrieven verstuurd. Er kwamen meer schakelingen en meer bezoekers. Via de nieuwsbrief heb ik nog gevraagd om ervoor te zorgen dat we voor het begin van 2000 over de 1000 bezoekers gingen. Dat lukte gelukkig. Ter vergelijking: Circuits Online heeft vandaag de dag al 1000 bezoekers per dag.

Circuits Online in 2000Begin 2000 werd het design van de site aangepast en bleef het bezoekersaantal stijgen. Bezoekers stuurden mij ook schakelingen en informatie.

In 2001 werd het design zoals het nu is, en in mei 2001 werd het Circuits Online Team opgericht, die mij mee gingen helpen om de site bij te houden.

In 2002 werd de site nog wat professioneler met een eigen domein. Circuits Online bleef uitbreiden en de bezoekers bleven komen. Er werden ook een aantal mooie artikelen gepubliceerd, waaronder de bekende PIC-microcontroller tutorial van Bastiaan.

In 2003 deed Circuits Online mee in de verkiezingen van Site van het Jaar 2003 België en Nederland. In de eerste schopte Circuits Online het tot de 59ste plaats in de categorie Amateur, in de verkiezing voor Nederland haalden we een 19de plek.

Volgens Nedstat zitten we nu op bijna 600.000 bezoekers, en we hopen dat dit aantal nog verder zal stijgen, zodat iedereen een kans krijgt om de elektronica-hobby te ontdekken!

Het nieuwsbrieven archief geeft een goed gedetailleerd beeld van de verdere historie van deze site.

Reacties (45) »

Nieuwe moderator voor het forum

Geplaatst op woensdag 28 april 2004 Om nog beter het forum te beheren is er een nieuwe moderator aangesteld.
Het gaat om Sp3ci3S (Jonathan), een gebruiker die al langer op het forum zit.
Samen met de andere moderators wordt getracht de gang van zaken op het forum in goede banen te leiden.
Door de nieuwe aanstelling willen we tevens zorgen voor een nieuw inbreng in de huidige groep.

Reacties (9) »

5000ste member meldt zich aan

Geplaatst op maandag 12 april 2004 Vanavond heeft de 5000ste gebruiker zich aangemeld. mrtn Welkom op het forum!

Reacties (3) »

Elektuur verrast met restyling

Geplaatst op zondag 11 april 2004

Elektuur april 2004Elektuur heeft een aantal dagen geleden het nieuwe aprilnummer uitgegeven. Dat is op zich niet echt bijzonder, ware het niet dat de Elektuur vanaf dit nummer in een nieuw jasje gestoken is. Het blad is totaal gerestyled. Veranderd zijn onder andere het logo, de cover, en het tijdschrift is overzichtelijker en breder van inhoud geworden. Elektuur is hiermee meegegaan in de tijd van de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van electronica en informatica.

Vanzelfsprekend zijn vertrouwde elementen uit de Elektuur zoals de lezersbrieven, bouwbeschrijvingen en electronicanieuws behouden.

In dit aprilnummer komen onder andere een high-end voorversterker, de werking van een optische muis en een 4 meter ontvanger aan bod. Verder is er nog aandacht voor een nieuwe snellere manier van gegevensoverdracht, en wordt een schakeling gegeven om een CD-ROM-drive op commando te laten spelen.

Het motto van de vernieuwde Elektuur is: electronica die verrast. De Elektuur is in de tijdschriftenwinkel te koop voor € 6,65.

Tevens kun je hier in de poll zien wat de mede CO'ers van de vernieuwing vinden.

Reacties (1) »

<< HOBBY electronica beurs >>

Geplaatst op maandag 16 februari 2004 Bij voldoende animo wil "High met henk" een HOBBY electronica beurs opzetten. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen de beurs kunnen bezoeken dus moet een geschikte locatie worden gekozen.

Wil je meer informatie hierover of wil je je stem laten horen hierover, volg dan de link hieronder.
En vergeet je niet aan te melden indien je interesse hebt!

Klik hier om meteen naar het topic in het forum te gaan -> Hobby electonica beurs

Klik hier om meteen naar de site van de HEB 2004 te gaan -> Hobby electonica beurs 2004

Reacties (1) »

3 maal fellere LED's van SDK

Geplaatst op maandag 29 december 2003

Via Electronicstalk komen we te weten dat het Japanse bedrijf Showa Denko K.K. (SDK) aluminum indium gallium phosphide (AlInGaP) LED's heeft ontwikkeld die tot 3 maal zo fel zijn als de huidige LED's. SDK verwacht dat de LED's voorzien in de groeiende vraag naar LED's voor inzet in onder andere verkeerslichten, mobiele telefoons, en de automobielndustrie.

De LED's gebruiken de door SDK ontwikkelde 'flip chip'-technologie met een transparant substraat en speciale elektrodes. SDK wil de LED's commercieel gaan produceren en verwacht in 2005 voor 22 miljoen Euro aan AlInGaP LED's verkocht te hebben.

AlInGaP LED's worden de laatste jaren steeds meer gebruikt. Door een steeds bredere toepassing van felle LED's wordt verwacht dat de vraag naar AlInGaP LED's ieder jaar met 20% stijgt.

Reacties (8) »

Nieuwe 8-bit microcontroller van Toshiba

Geplaatst op dinsdag 18 november 2003 De Toshiba TMP86FH46N

Toshiba Electronics heeft een nieuwe 8-bit microcontroller op de markt gebracht. Het beestje luistert naar de naam TMP86FH46N en kenmerkt zich door een 42-pins SDIP behuizing en 16 kB flash geheugen. Het 16 kB flash geheugen is in-circuit programmeerbaar.

De TMP86FH46N werkt van met een voedingsspanning van 2,7 tot 5,5 V en is gebaseerd op de 8-bit TLCS-870/C CPU core. De CPU kent 731 instructies en kan kloksnelheden tot 16 MHz aan. Verder is 512 byte RAM beschikbaar.

Een LED driver, een 10-bit A/D-converter, een 2 kanaals 8-bit timer, een 2 kanaals 16-bit timer en een programmeerbare watchdog timer zijn allemaal in de chip gebakken. Verder is een eenkanaals UART interface en een 8-bit seriële aanwezig. De TMP86FH46N heeft ook een aantal modes om energie te besparen.

Reacties (4) »