Nieuws

Kleine 10 A DC/DC-converter van Linear

Geplaatst op zondag 4 december 2005

Linear Technology LTM4600Linear Technology introduceert een complete 10 A DC/DC-converter in een kleine LGA behuizing. De zogenaamde µModule LTM4600 meet slechts 15 x 15 x 2,8 mm en is de eerste in een serie van µModules van Linear. De LTM4600 heeft een ingebouwde spoel en is daarom eenvoudig in te zetten in onder andere blade servers, medische apparatuur en netwerk routers.

De LTM4600 heeft een groot voedingsspanningbereik van 4,5 tot 28 V. De uitgangsspanning kan van 0,6 tot 5 V ingesteld worden. De converter kan 10 A (piek 14 A) leveren bij een efficiëntie van maximaal 92%. De enige externe componenten die nodig zijn voor de werking zijn een ingangs- en een uitgangscondensator en een weerstand. Het is mogelijk om 2 µModules parallel te schakelen zodat er 20 A stroom geleverd kan worden. De LTM4600 is verder tegen kortsluiting en overspanning beveiligd.

Reacties (7) »

Nieuwe microcontrollers in de PIC18F serie

Geplaatst op maandag 21 november 2005

Microchip Technology heeft onlangs een aantal nieuwe microcontrollers aan de PIC18F serie toegevoegd. De typenummers van de nieuwe PIC-controllers zijn de PIC18F8622, PIC18F8527, PIC18F6622 en de PIC18F6527. De controllers hebben een extra seriële poort en een snellere AD-converter tegen een 30% lagere prijs. Door het gebruik van nanoWatt technology is het stroomverbruik in sleep-mode 40% lager dan vorige generaties. Tijdens het gebruik is het stroomverbruik 50% lager. Door de combinatie van prijs, features en stroomverbruik zijn de microcontrollers geschikt voor apparatuur met batterijvoeding, industriële- en consumententoepassingen.

Microchip Technology logoDe PIC18F8622 serie is uitgerust met een 10-bit 100 kilosample/s AD-converter. Voor de communicatie zijn de chips uitgerust met twee synchrone en twee asynchrone seriële poorten. Verder hebben de controllers ook een interne oscillator van 8 MHz, 48 of 64 kB Flash geheugen, 4 kB RAM en 1kB EEPROM.

De PIC18F8622 serie is compatible met de MPLAB ontwikkelomgeving van Microchip en kan goed met C-code geprogrammeerd worden. De PIC18F8622 en PIC18F8527 zijn beschikbaar in een 80-pin TQFP behuizing, en de PIC18F6622 en PIC18F6527 zijn verkrijgbaar in een 64-pin TQFP behuizing.

Reacties »

Nieuw boek van Elektuur: 35 Elektuur Toppers

Geplaatst op maandag 31 oktober 2005

35 Elektuur ToppersDe grote reeks van Elektuur boeken is wederom uitgebreid met een nieuw exemplaar: 35 Elektuur Toppers. Dit boek bevat een selectie van de vele projecten die in Elektuur de laatste jaren de revue zijn gepasseerd.

35 Elektuur Toppers bestaat uit 35 populaire Elektuur projecten. Hieronder bevinden zich zowel makkelijke als moeilijke digitale en analoge projecten. Naast serieuze toepassingen vinden ook speelse toepassingen een plekje in het boek.

In het boek zijn onder andere de volgende projecten terug te vinden: accu-revitalisator, PICee-ontwikkelsysteem, GSM-detector, 89S8252 flash-board, 20/40 MHz logic analyser, audioversterker Crescendo, dataspion, GameBoy digitale sampling oscilloscoop, digitale HF-wattmeter, condensator ESR-tester, AM-ontvanger, LED-kerstboom, stappenmotorsturing.

Het 270 pagina's tellende boek is voor € 29,50 op de website van Elektuur of in de boekhandel te koop.

Reacties »

Start Design contest Microchip

Geplaatst op dinsdag 2 augustus 2005 Wouter Van ooijen (www.voti.nl) tipte ons over het volgende:
Microchip, jullie welbekend van de populaire PIC microcontrollers start op 1 augustus 2005 een designcontest.
Elke maand heeft zijn eigen thema, die maand zijn er voor de beste inzendingen van de betreffende maand een hoop prijzen te verdelen.
Elke deelnemer krijgt bij het meedoen een prijs van 10% korting op een aan te schaffen ontwikkeltool.

Onderstaand zijn de verschillende thema's te vinden:

•Augustus : Household Appliances
•September : Remote Applications
•Oktober : Low-Cost Disposable Applications
•November : Personal Electronics
•December : Electronic Toys & Gadgets

Degene die het beste ontwerp heeft van alle inzendingen over de gehele contest zal een uitgebreid toolpakket met samples van Microchip IC's krijgen.

Voor meer informatie:

Microchip Design contest

Reacties (6) »

Nieuwe CD-ROM 1001 Schakelingen van Elektuur

Geplaatst op maandag 23 mei 2005

CD-ROM 1001 Schakelingen van ElektuurElektuur heeft het aanbod van boeken en CD-ROM's uitgebreid met een CD-ROM met iets meer dan 1000 schakelingen in PDF-formaat. De schakelingen zijn afkomstig uit de populaire Halfgeleidergidsen van Elektuur. De Halfgeleidergidsen verschijnen ieder jaar in het juli-augustus nummer van Elektuur en bevatten elke keer ongeveer 100 kleinere elektronicaprojecten.

Bij iedere schakeling op de CD-ROM hoort een complete beschrijving. In de meeste gevallen wordt ook een onderdelenlijst en printplayout meegeleverd. De schakelingen zijn onder andere verdeeld in de rubrieken meten en testen, audio en video, PC-hardware en -periferie, hobby en modelbouw, huis en tuin en microprocessoren. De uitgebreide inhoudsopgave zorgt ervoor dat snel de gewenste schakeling gevonden kan worden. Verder wordt Acrobat Reader meegeleverd zodat de artikelen, schema's en printlayouts bekeken en afgedrukt kunnen worden.

De CD-ROM 1001 Schakelingen is onder andere te koop in de webshop op de site van Elektuur voor een bedrag van € 39,50.

Reacties (8) »

Landelijke Radio Vlooienmarkt 2005 in Rosmalen

Geplaatst op dinsdag 8 maart 2005

Landelijke Radio Vlooienmarkt 2005Op zaterdag 19 maart 2005 organiseert de VERON afdeling Den Bosch weer de Landelijke Radio Vlooienmarkt in het Autotron in Rosmalen. De 30ste editie van deze meest bezochte gebeurtenis op radioamateur gebied in Nederland zal niet onopgemerkt voorbijgaan. In 2004 kwamen er meer dan 4500 bezoekers af op de vlooienmarkt met meer dan 320 stands.

Op de vlooienmarkt zal zowel gebruikte en nieuwe apparatuur aangeboden worden. Ook kunnen onder andere nieuwe onderdelen, meetinstrumenten, antennes en hobbygereedschappen gekocht worden. Verder is de markt ook een gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten.

De vlooienmarkt is geopend van 9:00 tot 15:30u. De entreeprijs bedraagt € 6,-- per persoon. Kijk voor meer informatie op de site van de BRAC.

Reacties (2) »

Downtijd 08-02-2005

Geplaatst op woensdag 9 februari 2005 Gisteren was CO tussen 15.00 en 18.30 niet of slecht bereikbaar.
Dit kwam doordat een glasfiber was gebroken bij onze hoster.
Alle problemen zijn inmiddels opgelost.

Reacties »

Dutch DIY Audio Dag 2005

Geplaatst op donderdag 27 januari 2005

In navolging van de zeer succesvolle eerste Dutch-DIY-Audiodag vorig jaar, zal er ook dit jaar weer een dergelijke dag gehouden worden, en wel op 17 april in het centraal gelegen Zutphen.

Deze dag zal geheel door en voor de zelfbouw-hobbyist ingevuld worden. Denk hierbij aan diverse lezingen door specialisten, maar ook demonstraties van zelfgebouwde apparatuur, luistersessies, onderdelenruil etc.

De mogelijkheid dus om je zelfgebouwde apparatuur aan de wereld te laten zien! Dus neem je luidsprekers, eind- en voorversterkers, buizen- en torrenbakken en dergelijke allemaal mee! Op de website komt een overzich te staan van gedemonstreerde apparatuur. Die pagina moet zo vol mogelijk worden!

Heb je CD's, apparatuur of onderdelen die je kwijt wilt, neem ze dan mee. Er zal een mogelijkheid zijn deze te verkopen of te ruilen.

Meer informatie en inschrijven op: http://home.versatel.nl/ddiy_2005/
Er is tevens een apart topic aan gewijd op het forum.

Reacties (1) »

HEB 2004 afgelast

Geplaatst op vrijdag 10 september 2004 Helaas gaat HEB 2004 niet door, dit is vandaag door de organisatie van HEB besloten.
Op het Circuits Online forum loopt een topic over dit onderwerp.

Reacties (4) »

Circuits Online viert vijfde verjaardag

Geplaatst op zaterdag 15 mei 2004

Circuits Online Nedstat paginaVandaag is het precies 5 jaar geleden dat Circuits Online als 1001 Schakelingen begon. Op 15 mei 1999 zette ik nadat ik wat HTML had geleerd 1001 Schakelingen online, een kleine homepage over mijn hobby elektronica.

In het begin stonden er maar een paar schakelingen op en werd de homepage alleen bezocht door wat verdwaalde klasgenoten en bekenden. Langzamerhand kwamen er gelukkig wat meer bezoekers. In juli 1999 werd de naam veranderd naar Circuits Online, en rond die tijd werden ook de eerste nieuwsbrieven verstuurd. Er kwamen meer schakelingen en meer bezoekers. Via de nieuwsbrief heb ik nog gevraagd om ervoor te zorgen dat we voor het begin van 2000 over de 1000 bezoekers gingen. Dat lukte gelukkig. Ter vergelijking: Circuits Online heeft vandaag de dag al 1000 bezoekers per dag.

Circuits Online in 2000Begin 2000 werd het design van de site aangepast en bleef het bezoekersaantal stijgen. Bezoekers stuurden mij ook schakelingen en informatie.

In 2001 werd het design zoals het nu is, en in mei 2001 werd het Circuits Online Team opgericht, die mij mee gingen helpen om de site bij te houden.

In 2002 werd de site nog wat professioneler met een eigen domein. Circuits Online bleef uitbreiden en de bezoekers bleven komen. Er werden ook een aantal mooie artikelen gepubliceerd, waaronder de bekende PIC-microcontroller tutorial van Bastiaan.

In 2003 deed Circuits Online mee in de verkiezingen van Site van het Jaar 2003 België en Nederland. In de eerste schopte Circuits Online het tot de 59ste plaats in de categorie Amateur, in de verkiezing voor Nederland haalden we een 19de plek.

Volgens Nedstat zitten we nu op bijna 600.000 bezoekers, en we hopen dat dit aantal nog verder zal stijgen, zodat iedereen een kans krijgt om de elektronica-hobby te ontdekken!

Het nieuwsbrieven archief geeft een goed gedetailleerd beeld van de verdere historie van deze site.

Reacties (45) »