Show your projects! Part 27

Dit topic is gesloten

Zal komende week ok eens mijn project tonen waar ik op school mee bezig ben. Opgebouwd uit pvc, lood, verdwenen ty-raps, hotglue en nog iets speciaals.

gezocht: nieuw potje " magische rook "

Sorry, geen enkel ledje. Dat is mijn thuisproject ;) dat schiet ook al lekker op trouwens.

gezocht: nieuw potje " magische rook "

Dag mensen,

Ik laat met alle plezier mijn lopende project zien namelijk:

ELMO EDP-S40 [Re-branded - Hitachi CP-x327] ombouwen voor LED ipv een UHP-Lamp

https://dl.dropbox.com/u/13519734/Beamer%20Lamp/20130406_170317.jpg

Dit leuke beestje heeft even zijn werk gedaan, er zaten 1600 uren op de lamp. en omdat in de gebruiksaanweizing aangegeven staat dat deze 2000 uur moet kunnen draaien dacht ik er nog wel eventje mee te kunnen. alhoewel ik hem eigenlijk gekocht had voor een LED project.

Helaas was niks minder waar. naar 2 series van Game of Thrones was het afgelopen. Was net klaar met kijken en wilde het kamerlicht aandoen. en achter mijn rug "PATS" :|. weg UHP lamp.

Eerste Test [Na hersolderen zodat deze start zonder UHP-lamp]:

Gebruikte lamp[ 5Watt Lamp ]
Ik weet niet hoeveel Lumen deze produceert, of als deze echt 5Watt is (5x 1 Watt led).
Maar het idee is er.
http://cloud.faout.com/E/201212/goods-img/1356550509569-P-563672.jpg

Ziehier het resultaat op een diagonaal van 45cm
https://dl.dropbox.com/u/13519734/Beamer%20Lamp/20130407_173625_LLS.jpg

Dit is dan met een 3000k lamp. en gaf een goed kleurresultaat. echter denk ik dat 6000k dan nog beter is.
Zoals nu dus getest is lijkt het de goede kant op te gaan. Nu is het afwachten op de 50Watt led. en het licht van deze goed bundelen.

De gekozen led:

De 50Watt LED
De 50Watt Driver

Omdat mijn diavragma best groot is dacht ik een wijde led te gaan gebruiken ipv een focus beam. Ik weet niet hoe serieus de 5000Lumen genomen mag worden. maar lichtgeven zal het doen moet ik geloven.

Echter mijn dilemma kwam toen ik een reflector moest gaan zoeken. Ik heb geen idee hoe groot de emitter is gecombineerd. dus heb maar 2 reflectors erbij besteld:

50mm Reflector
58mm Reflector

en 2 lensen

50mm lens
59mm lens

Voor de koeling denk ik een oude processor koeler. Pentium 1 of de 2. de fan die in de beamer zit zit er best dicht op dus met een eventuele kleinere fan direct op de heatsink moet dit wel te koelen zijn.

Volledige versie is te vinden op: Elmo EDP-S40 van UHP naar LED

"The greatest good you can do for another, is not to share your own riches, but to reveal to him, his own." - Benjamin Disraeli -

Op 7 april 2013 16:09:01 schreef GJ_:
[...]
Een bewakingscamera heeft nooit een knipperende led. Aan die ledjes herken je de dummy :-)
In de VS moet je nog oppassen met dummies ook:
http://nickcardenas.blogspot.nl/2010/07/dummy-camera-lawsuit.html
http://www.homelandsecuritynewswire.com/dummy-cameras-present-serious-…

Haha ik zei ook al dat hij beter een IR LED kon installeren. Ik neem aan dat de dieven ook niet dom zijn al is dat niet zijn belangrijkste rede... Maar goed, de klant wil wat, en ik maak het wel :p

@Nighthunter,
Een 50Watt LED klinkt heel leuk en krachtig. Het grote nadeel is echter dat je in de loop van de tijd waarschijnlijk minder mooi beeld kwaliteit gaat krijgen omdat de fosfor laag over de LED dies langzaam weg brand. Je kunt dit natuurlijk vertragen door de LED heel goed te koelen.

[Bericht gewijzigd door Nieko op zondag 7 april 2013 19:47:05 (20%)

LED addicted... Fijnmalen en snuiven maar!! :P

Op 7 april 2013 19:43:24 schreef Nieko:
@Nighthunter,
Een 50Watt LED klinkt heel leuk en krachtig. Het grote nadeel is echter dat je in de loop van de tijd waarschijnlijk minder mooi beeld kwaliteit gaat krijgen omdat de fosfor laag over de LED dies langzaam weg brand. Je kunt dit natuurlijk vertragen door de LED heel goed te koelen.

Mijn eerst beamer heb ik 2 jaar geleden aangeschaft. en kijk hier 2x per week na(Ongeveer 6uur). Dus veel uren draait de lamp niet. Deze staat goed vrij en de beamer is relatief groot dus kan goed koelen(niet van die compact beamers zoals de ELMO wie ik nu aan het ombouwen ben) met gebrek aan ruimte in die compact beamers.

Zoals te lezen is mijn ervaring met Beamers niet al te groot. Maar naar mijn weten verliest een UHP lamp veel eerder zijn lichtsterkte en ondergaat sneller een kleurverschil dan een LED dat doet. Dat had ik gelezen in vele artikelen. waaronder deze als voorbeeld: LED Projectors versus UHP Projectors
http://www.aaxatech.com/articles/UHPversusLED_Curve.jpg

En voor het koelen dacht ik dit:
als deze beamer gebouwd is voor een lamp die meer dan 900c wordt dan moet het ook wel een led kunnen koelen die 85c mag worden. Verder denk ik dat ik nog wel een fan direct op de heatsink van de led kan maken. Zodat deze nog net iets extra koeling krijgt.

"The greatest good you can do for another, is not to share your own riches, but to reveal to him, his own." - Benjamin Disraeli -

beamerlampen worden bijna altijd gespecificeerd op de branduren met ecomode aan. staat die niet aan zijn de helft van het aantal branduren eerder de verwachte levensduur. veel aangesloten apparaten kunnen het videosignaal ook meer licht geven ( brightness , contrast ) waardoor het afspeel apparaat minder achtergrondlicht nodig heeft. scheelt bij m'n tv ook als de videokaart van de pc meer achtergrond licht uitstuurt op de hdmi( welke op hoge resolutie toch al donkerder word)

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Ben je dan niet je hele contrast kwijt? Kan me voorstellen dat het bij een LCD TFT of CRT kan. maar bij een beamer niet. Deze heeft juist contrast nodig om zwart te kunnen weergeven. Het projectiedoek is Silver/Wit en kan door het contract van objecten om zwarte plekken op te hogen het zwart duidelijk maken, anders krijg je een heel wazig beeld. in tegen stelling van LCD TFT of CRT welke al een zwarte achtergrond hebben.

[Bericht gewijzigd door Henry S. op maandag 8 april 2013 00:23:43 (41%)

"The greatest good you can do for another, is not to share your own riches, but to reveal to him, his own." - Benjamin Disraeli -

toch geven hoge rosoluties op hdmi, component donkerder beeld als lage resoluties. meer brightness of contrast in het brontoestel helpen om de beamerlamp minder licht af te kunnen laten geven. dat zijn meer branduren voor zo'n dure lamp..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Testman, dat zou een "probleem" in je display apparaat moeten zijn. Als je de waarde [240,15,15] in je framebuffer hebt staan dan moet gewoon die 24 bits over de HDMI verstuurd worden. Het zou ingewikkeld zijn om dat aan te passen "on the fly".

Ik projecteer m'n "TV" ook met een beamer. Volgens mij kan het opkrikken van het zwart-niveau door de boel helderder te maken wel de zichtbaarheid verbeteren.

Als het helemaal donker is, dan zie je prima het verschil tussen zwart (0) en "erg donker" (b.v. 3). Als de omgeving nu ter waarde van de pixelwaarde "30" toevoegt, dan is dat verschil veel slechter te zien. Maak je het scherm helderder en/of rek je het donkere stuk wat op, dan wordt de kwaliteit technisch minder, maar voor de gegeven omstandigheden subjectief beter.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Zo heeft natuurlijk iedereen zijn mening. Elke ontwerp heeft zijn voor en nadelen. Persoonlijk zet ik het graag op dynamisch. zodat donkere scenes iets lichter worden en lichte scenes meer contrast krijgen. Dit natuurlijk alleen als het apparaat d.m.v. DVI/HDMI/Displayport aangestuurd word. Zodat de kleurinstellingen kunnen worden overgedragen naar ieder apparaat voor identieke weergave.

Echter ondersteund mijn 1ste project beamer(Als opstart project om de techniek te achterhalen) maximaal 800x600. dus hoge resoluties gaat deze toch niet draaien. Maar idd ik zat zelf ook al te denken om de helderheid en contrast te veranderen, zodat de LCD's meer licht doorlaten en dus minder verloren gaat. echter moet ik dan even kijken hoe het gaat met kleurbehoud. Als de LCD's standaard meer licht doorlaten dan is de standaard waarde bv -255 naar 255 verzet naar 0 255 dan houd je dus een kleiner contrast spectrum over.

Maargoed hierover is een heel topic te starten. En heeft het weinig zin omdat in een "show your projects" te posten. Dus mocht iemand hier over verder willen discussiëren. Dan kunnen jullie mij de topic hyperlink wel sturen.

Mocht iemand nog tips hebben over mijn leds keuze of ander tips hoor ik dat graag op mijn topic Beamer LED mod

"The greatest good you can do for another, is not to share your own riches, but to reveal to him, his own." - Benjamin Disraeli -

Hallo allemaal,

Zo als beloofd weer een kleine update van mijn projectjes waar ik mee bezig ben.

Aller eerst de Labvoeding van CO die ik gemaakt heb. wellicht hebben sommige van jullie hem voorbij zien komen in het topic maar hier dan het eindresultaat.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TQGEI6FP.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-POUBSK78.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HYMSBF6R.jpg

Aan de linker kant is nog ruimte voor een display. Deze had ik mee besteld echter blijkt het digitale display niet naar behoren te werken. Deze is retour en verwacht binnenkort een nieuwe. Verder werkt de voeding al een tijd naar behoren en heeft al goed zijn dienst gedaan bij verschillende projecten. (het lastige is dat nu elke keer de multimeter er aan moet om de waarde vast te stellen maar dit word opgelost.

Het volgende waar ik mee bezig ben geweest een een Nixie clock.
Na deze tegen te zijn gekomen hier op het forum wou ik er ook één hebben. Gezien er toch gewerkt word met hoge voltage en ik relatief nog vrij nieuw ben met elektronica heb ik er voor gekozen een complete kit te bestellen op internet. Netjes met een printplaatje bijbehorende componenten en uiteraard de Nixie buisjes.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YMLC8F8E.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-64KC7ZCL.jpg

Op dit moment nog zonder behuizing maar deze is in de maak. Een kennis die in de metaalbewerking zit gaat een mooi rvs doosje er omheen maken.

Op 8 april 2013 09:40:07 schreef MonsterVisje:
Aan de linker kant is nog ruimte voor een display. Deze had ik mee besteld echter blijkt het digitale display niet naar behoren te werken.

Was het niet zo'n meter die z'n ground niet gemeenschappelijk mag hebben? Ik zie althans geen aparte winding op je trafo.

If you want to succeed, double your failure rate.

Dat klopt inderdaad niet alleen de Ground maar ook + moesten volledig gevoed worden door een externe spanningsbron. Heb hem voor de test dan ook tijdelijk aangesloten gehad op een adapter. Dmv weerstanden aan de achterkand uit me hoofd 10k en 990k kon het bereik ingesteld worden. Echter er gebeurde helemaal niets op het display alleen het Volt teken ging branden en backlight verder geen getallen. Conrad hier zelf over benaderd en gaf aan dat het mogelijk productie fout is. We zullen het zien als ik de nieuwe binnen heb.

flash2b

Special Member

Deze middag een klein projectje gemaakt. Het is een "Condensator Ontlader / Capacitor Discharger". Het mooiste is dat hij precies in een leeg gemaakte VDSL splitter behuizing paste. Zo'n splitter bevat trouwens 2 goed bruikbare 1:1 trafo's voor andere projecten. Hoewel de aansluitbussen zijn gemerkt, kan de ontlader in beide richting zijn werkt doen.

http://www.uploadarchief.net/files/download/dsc06465_cleaned.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/dsc06466_cleaned.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/dsc06467_cleaned.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/dsc06469_cleaned.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/dsc06471_cleaned.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/dsc06472_cleaned.jpg

is dat voor condensatoren met een hoge gevaarlijke lading dan ofzo?

fred101

Golden Member

Dat is een handig dingetje, ik heb hier een weerstand met twee draadjes en krokodillen liggen maar dan moet je altijd met de multimeter erbij kijken of hij al leeg is. Leuk idee.

Mijn laatste versie van de DC-lektester wilde ik nog aanpassen zodat de meter bij ontladen ook de stroom weergeeft. Nu schakel ik de meter uit en moet dan met een multimeter monitoren. Zo'n idee met een ledje is dan wel handig en ik hoef mijn meter niet om te draaien. ( mijn mooie 2x100 uA nul-meter paste er helaas niet in)

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur en maritieme en industriele PCBs
pa3gws

Golden Member

@MonsterVisje
Als de boutjes van de net entre en de koelpaatjes andersom monteert ziet het er net even netter uit en haal je je handen niet open aan de boutjes.;-)
Verder net voedinkje.

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.

@flash2b

Wil je ook het schema posten?

I love it when a plan comes together !
flash2b

Special Member

U vraagt, wij draaien. Ik heb 8x 10KΩ gebruikt omdat ik dan in totaal 2W aan weerstanden heb, wat voor mijn gebruik voldoende is.

http://www.uploadarchief.net/files/download/capacitor%20discharger.png

(gebaseerd op tester van repairfaq.org)

[Bericht gewijzigd door flash2b op maandag 8 april 2013 20:30:35 (21%)

N.a.v. een advertentie voor een pic te proggen, kwam ik op deze site ( http://home.deds.nl/~radio102/schemas/plllcd.html ) een leuk simpel pll schema tegen, en heb er een bordje voor getekend, waar soic en dip pic op past. komt nog een verdieping bij voor het hf deel.
http://www.richvermeer.nl/images/IMAGE_00067.gif

en het controllerbordje :

http://www.richvermeer.nl/images/IMAGE_00068.gif

heeft iemand toevallig nog saa1057 liggen , voor leuke prijs? email in profiel. vr.gr.richard

bprosman

Golden Member

Van Dijken heeft de SAA1057 liggen voor 4,50 Euro.

http://www.vandijkenelektronica.nl/

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Ik had eerder de 5A voeding +/- 18Vdc laten zien. Nu, de applicatie van dat ding;
http://i45.tinypic.com/2iw2cd5.jpg

Sine

Moderator

Een versterker -iets ?

Wat voor project is het ? En zit er ook nog iets in de doosjes er onder ?

Mooi doosje overigens ...

Een voeding voor de printer die ernaast staat natuurlijk :)

Ghe, nee, een PowerCon, twee tulpjes en wat banaanbussen, dat moet versterkerlijk zijn. Maar ik sluit me wel aan bij de rest van de vragen boven me.

If you want to succeed, double your failure rate.

Dit topic is gesloten