Show your projects! Part 29

Dit topic is gesloten

@Sine, die voeding ziet er erg goed uit, als je zegt dat je hem zo gekocht heb geloof ik het ook. Meters lijken mij ook redelijk profi.
Ik vermoed dat de S28-10 in zijn geheel achter dat front zit, in zijn originele behuizing. En meer foto's :-) is altijd leuk.
Klopt het dat dan D704 (CC) en D703 (CV) zijn die je vervangt door Led's ?
Ik zag trouwens op de site van Delta dat dit model nog steeds in het programma zit. Met deze brede specs kunnen ze denk ik met een voeding veel klant wensen invullen.

Update Delta voeding project.

Heb een "dummy load" gemaakt om wat belasting te hebben voor de voeding, onderdelen allemaal uit de rommelbak gevist.
Het is een H4 auto lamp, ik kan de gloeidraden in serie of parallel zetten. En zoals verwacht haalt de voeding zijn specificaties.

http://i10.photobucket.com/albums/a134/Rlnd/DeltaS28-10/20140704_152049_zpsb51dc5d7.jpg

En ik ben begonnen met software te schrijven voor een control unit, dat doe ik met een arduino pro mini. Ik heb het V en A meten al werkend, de waardes die je ziet zijn de actuele waardes die de voeding levert op dat moment. op de display zie je ook al DAC waardes staan maar die IC's heb ik nog niet binnen dus dat werkt verder nog niet.

http://i10.photobucket.com/albums/a134/Rlnd/DeltaS28-10/20140704_152056_zps9fb244ab.jpg

Grappig projectje vandaag afgerond: een Bluetooth stick

http://fuzzphoto.eu/storage/DSC35306.jpg

http://fuzzphoto.eu/storage/DSC35305.jpg

http://fuzzphoto.eu/storage/DSC35309.jpg

Veel meer dan een spanningsregelaar, een LED met transistortrapje en een kant-en-klare Bluetooth 2.0 BC417-chip module is het niet, maar we hebben weer een verkoopbaar produkt!

Mijn echte naam: Joris | Mijn elektronica website: Fuzzcraft.com

Ziet er erg netjes uit! Maar wat kun je er mee?

[Bericht gewijzigd door ThinkPad op zaterdag 5 juli 2014 10:03:37 (48%)

Een verkeersteller met Bluetooth bedienen met een Android smartphone, zodat je de auto niet meer uit hoeft. We hebben ook bediening via GSM, maar dat kost nogal wat, en dit is een tussenstap tussen kabel en GSM.

Mijn echte naam: Joris | Mijn elektronica website: Fuzzcraft.com
Tidak Ada

Golden Member

Wat komt er voor een signaal uit? RS232? Of is dat nu juist de input?

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †

Het is een eigen interface, met synchrone seriële bidirectionele communicatie op TTL-niveau, met een simpele activeringslijn als er een BT verbinding actief is. Voor de teller is de stick dus "master", voor de stick is het bedienende BT-apparaat master.

Dus eigenlijk RS232 met RXD, TXD, en DCD op 3,3 V.

Mijn echte naam: Joris | Mijn elektronica website: Fuzzcraft.com

Dit is mijn recentste project, gebouwd voor een kennis. Een stereo Push Pull UL eindversterker.
http://www.uploadarchief.net/files/download/img_0356.jpg

Deze versterker is gebaseerd op een ontwerp van Triode Dick, het ontwerp is geschikt voor KT88's maar kan met elke andere bekende octal einbuis werken. O.A. KT66 EL34 6550.
Op het moment draait een kanaal op twee oude Philips EL34's ik wacht noch op de levering van vier stuks KT88.

De versterker is fixed bias deze is variabel tussen min 40-70volt de hoogspanning is 480 volt.
Fase draaiing geschied door middel van een 6SN7gt LTP fasedraaier met een 20mA stroombron.
De ingangstrap bestaat uit een 6sl7.

De drie achterste buizen vormen samen een spanningsregelaar welke 350 volt voor de voorversterker buizen verzorgt. de buizenbezetting is van links naar rechts: 0C3 6L6GC en 6AC7.
Het geheel meet 42x50cm bij 25cm hoog.
De OC3 verzorgt naast de referentie voor de spanningsregelaar ook voor het negatief voor de uitgangsbuizen.

De verplichte binnenkant.
http://www.uploadarchief.net/files/download/img_0360.jpg

Ik vind persoonlijk constructie met die tek ceramische strips heel erg mooi.
De strips zitten op een stuk aluminium gemonteerd wat weer met afstandsbussen aan het chassis gemonteerd is. Ik had hier eerst mijn bedenkingen over I.v.m. langere bedrading. En heb daarom overal grid stoppers en ferrietkraaltjes gebruikt.

[Bericht gewijzigd door Henry S. op maandag 7 juli 2014 19:57:50 (1%)

expert in percussive maintenance

@florick : Die versterker ziet erg goed uit, en ook dat deze manier van bouwen nog gedaan wordt. Lijkt tegenwoordig dat er minimaal twee microcontrollers in elk project moeten (doe ik zelf ook fanatiek aan mee) en dan is dit een leuke afwisseling.
Maar eh, wat zijn grid stoppers ?

Grid stoppers is iets uit de zendtechniek, je voegt een weerstand of ferriet kraaltje aan de aansluiting van de buis toe, waardoor HF signalen afgezwakt worden, hierdoor beperk je de kans dat de buis begint te oscilleren. Zo'n stopper heeft op LF frequenties geen of weinig invloed maar dempt wel HF uit.

En ja, ik heb een voorliefde voor analoge techniek, "every idiot can count to one"

[Bericht gewijzigd door florick op zaterdag 5 juli 2014 20:34:16 (14%)

expert in percussive maintenance

Hi Heren,

Kleine aanvulling op de "Grid Stoppers" laag-ohmige weerstand in serie met het stuurrooster en/of een kleine lage Q spoeltje in de Annode.
Dit dient om generatie verschijnselen tegen te gaan.

Ook bij audio is dit vaak nuttig/nodig, dus als je een 807 voor audio eindversterker gebruikt, of zoals ik, een E88CC im mijn audio voorversterker is dit nodig.

Die buis weet echt niet welke toepassing de bouwer in zijn hoofd had, AF of HF...
Vooral de wat steilere buizen kunnen die stopper goed gebruiken.
Vooral de Audio bouwers met hun meestal toegepaste "waslijn" bedrading kunnen dit goed gebruiken :-)

Gegroet,
Blackdog

You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Tidak Ada

Golden Member

Ziet er mooi uit, maar heb je daar nu een Tek voor gesloopt? Ik zie iig een voedingstrstrafo en vele van die keramische straatdeunen.
Nee toch...?

Nog iets andders: Waarom heb je geen compleet metalen chassis gebruikt? Dat is niet alleen voor het gemak, maar ook voor affscherming. Goed, er zit geen voorversteker in, maar toch...

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †

Ik sloop geen tektronix oscilloscopen. De trafo komt van marktplaats, en is hiervoor in een ander project gebruikt, daarnaast heb ik een aantal karkassen over kunnen nemen van wat audio mensen, daar komen die steuntjes vandaan. Zo heb ik eens een chassis van een 515 gekocht daar waren alle condensatoren, buizen en voetjes al uitgesloopt.
of een 543 welke hetzelfde lot was ondergaan, Ik heb alle bruikbare onderdelen uit de scopes gehaald, daar heb ik een groot aantal van die steuntjes aan overgehouden, aangezien ik deze toch nooit allemaal nodig zal hebben voor mijn eigen teks leek dit wel een mooie toepassing.

Het chassis, tsja degene voor wie ik de versterker gebouwd heb wou graag een houten omlijsting.

[Bericht gewijzigd door florick op zaterdag 5 juli 2014 21:49:26 (38%)

expert in percussive maintenance
Tidak Ada

Golden Member

Je kunt he toch van binnen nog bekleden met koper of aluminium folie? Dat zie je niet van buiten en het werkt toch en een bodemplaat houdt stof en onoordeelkundige vingertjes buiten. 450V is toch zeker niet niks en sommige elco's houden dat lang vast...

Afijn,goed dat je geen Teks gesloopt hebt ;)

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †

Ik heb overal Bleeder weerstanden toegepast, de meeste elco's zitten binnen een minuut onder de 50 volt.

Wanneer de versterker warm uitgezet wordt, dan trekken de buizen de elco's binnen 5 seconden leeg.

Ik zal eens kijken, misschien zou ik inderdaad nog wat afscherming kunnen monteren. Hoewel aan de andere kant de versterker al stil genoeg is.

expert in percussive maintenance

waar heb je die mooie steunen vandaan?

Hewlett

Honourable Member

Mooi gemaakt, leuk om te zien dat de befaamde Tektronix keramische strips hergebruikt worden inclusief een echte Tek trafo ook uit een buizen Tek. Om deze strip herhaaldelijk te kunnen solderen zonder dat het metalen deel uit het keramische huis losraakt heb je speciaal 2% zilver soldeer nodig (iets lager smeltpunt), elke Tek scoop met die strips had daarom voor noodgevallen een klein rolletje tin ingebouwd :-)

De divisie bij Tektronix die deze strips produceerde maakte ook de keramische huizen voor de CRTs; veel Tek CRTs zijn gedeeltelijk keramisch en gedeeltelijk uit glas gemaakt. Tek 647A (transistor scoop uit 1967) was de laatste Tek waar deze keramische strips in werden toegepast, latere modellen bestaan helemaal uit PCBs.

HamRadio PA2HK // Keep Calm and Carry On.

Op 5 juli 2014 22:13:30 schreef robt797:
waar heb je die mooie steunen vandaan?

Gewoon even goed lezen: floric schreef op Gepost zaterdag 5 juli 2014 21:42:17 ....Ik heb alle bruikbare onderdelen uit de scopes gehaald, daar heb ik een groot aantal van die steuntjes aan overgehouden,....
MVG Gerard.;)

soms zoekt men te diep in het EENVOUDIGE.
Tidak Ada

Golden Member

Op 5 juli 2014 22:40:24 schreef Hewlett:
[....] De divisie bij Tektronix die deze strips produceerde maakte ook de keramische huizen voor de CRTs; veel Tek CRTs zijn gedeeltelijk keramisch en gedeeltelijk uit glas gemaakt.

Die toeters lagen ook bij CTR Heerlen. Ik heb er een paar megenomen.
CRT-Heerlen maakte beeldbuizen voor Tektronix!

http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/p9300315.jpg klik

Overigens een goeie tip van dat zilververrijkte soldeer!

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †
Hewlett

Honourable Member

Ja leuk, dat zijn die keramische Tek CRT delen en zo te zien van een portable scoop, de 7000 serie buizen zijn langer. Er zijn, denk ik, niet veel verzamelaars die dat type halffabrikaat in hun verzameling hebben.

HamRadio PA2HK // Keep Calm and Carry On.
Tidak Ada

Golden Member

Ja, ik heb mazzel gehad dat ik er net op tijd (eigenlijk net iets te laat) bij kon zijn en ik heb van sommige dingen nog spijt, dat ik ze niet heb meegenomen.

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †

Een update over mijn front-end voor de Delta S28-10.
De eerste versie van het front-end werkt! Ik kan de voeding nu digitaal besturen. Weet niet of deze display layout en type ook definitief worden, ik had deze display liggen dus ben daar mee gaan bouwen. Het geheel bestaat nu uit :

Arduino Micro Pro 5V/16Mhz
4x16 LCD display met I2C board
Voltage reference MAX6102
2x I2C DAC MCP4725
Paar drukknopjes
Encoder met druktoets

De twee DAC's sturen de Iprog en Vprog ingangen van de S28-10 aan en er zit een aparte meet unit op die de werkelijke waardes meet.
Voor het meten van de stroom wordt de Imon uitgang van de S28-10 gebruikt. Er is een encoder waarmee je de spanning en stroom in kunt stellen, hij kent ook fine en een coarse instelling.
De onderste regel van de display geeft de werkelijke waardes weer (actueel gemeten). De regel daarboven geeft de met de encoder ingestelde theoretische instellingen weer.
Op deze manier heb je dus een volledig overzicht van wat de voeding doet. De output van de voeding is uitschakelbaar met een drukknop.
Alle bediening is te "locken" om effect van per ongeluk verdraaien van de encoder te voorkomen. In de locked stand werken de meters wel gewoon door en de output on/off ook.
De CC/CV mode wordt in de software berekend, is niet echt betrouwbaar maar omdat je op de display de actuele en ingestelde waardes ziet kun je direct zien of hij in CC of CV mode staat.

Die S28-10 is mooi ontworpen, de control en meet in en uit-gangen werken van 0 tot 5 V, ideaal.
Stel je voor dat je een lineaire voeding zou hebben die wat lichter is, zeg 0-28V / 2A en dan ook bestuurbaar met control spanningen
van 0 to 5 Volt dan kun je dit front-end met alleen wat parameters in de software aanpassingen ook gebruiken.

Wat foto's :

Testopstelling :
http://i10.photobucket.com/albums/a134/Rlnd/DeltaS28-10/20140706_153211_zps698d3906.jpg

Display:
http://i10.photobucket.com/albums/a134/Rlnd/DeltaS28-10/20140706_153158_zpsb1c1efb4.jpg.
http://i10.photobucket.com/albums/a134/Rlnd/DeltaS28-10/20140706_153233_zps6c8c40d3.jpg

Op breadboard :
http://i10.photobucket.com/albums/a134/Rlnd/DeltaS28-10/20140706_153143_zps6ea2a980.jpg

Ha die Rolo, :-)

Een tip voor je voeding, maak de "Mute" van je voeding hardwarematig.
Dit zodat jij de controle hebt en niet de software in je processor.

Dus met relais of schakelaar de 5V die naar de Delta gaat verwijderen/kortsluiten.
Doe het dan wel zo dat dit geen in/uitschakel verschijnselen geeft, maar dat geld voor een andere manier ook al.

Mijn voorkeur gaat uit naar twee encoders, een voor U en de andere voor I.
Het liefst dynamisch aangepast, dus snel draaien zijn grotere stappen.
Als je dat voor elkaar krijgt, dan heb je het zelfde gevoel als een goede 10 slagen potmeter.

Leuk dat je dit zo allemaal combineerd!
Misschien kan je aan een kastje komen, van de zelfde breedte, zodat de de uitgang en je andere bedien elementen hierin kan monteren.

Gegroet,
Blackdog

You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

Ik zou de "CC" waarde of de "CV" waarde reverse printen, afhankelijk van welke er actief is. (beetje tricky, misschien verhouding tussen instelwaarde en gemeten waarde berekenen en degene die het dichtst bij 1 komt is actief?)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
LetterHenk

Golden Member

Tussen al het moois mijn eerste afgeronde voedings projectje. Het bouwsel uit dit draadje is nu af.
Het is een LM317 met 0 tot 15V regeling en een 7805 en 7812 voor twee vaste spanningen.
Een hoogvlieger zal het niet zijn, de koeling is ook wat magertjes. Maar bruikaar voor wat experimenten zal ie zeker zijn. Veel is gemaakt met spullen uit de scrapbox, vond ik voor dit nu wel een leuk uitgangspunt.
Heb het mezelf niet gemakkelijk gemaakt lees ik in de draadjes terug, maar zo wel heel veel geleerd, goed geholpen door mede CO’ers. Van het beoordelen van de trafo tot het berekenen van een shunt. Ben er best trots op al zeg ik het zelf, er is een hoop (denk)werk in gaan zitten.

Foto verslagje:
Oude zelfbouw behuizing van PVC, geen idee wat er in heeft gezeten
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V01.jpg
Frontje van triplex, niet super mooi, wel erg makkelijk materiaal.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V02.jpg
Eerste montage. Bedrading naar de print allemaal met female headers en krimpkous.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V03.jpg
Uiteindelijke print met de LM337 om de negatieve spanning te regelen.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V04.jpg
Hier en daar wat verplaatst
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V05.jpg
Bedrading op headers geprikt. Erg blij met deze methodiek. Had toch nog een foutje op de print zitten. Dan is dit wel makkelijk loshalen.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V06.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V07.jpg
Paneelmeters met verlichting uitgerust.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V08.jpg
Boven
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V09.jpg
Achter
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V10.jpg
Gaas eromheen, kan de warmte goed weg. Zat al om de behuizing, moest alleen nog een stuk afgeslepen worden. Leve de dremel.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V11.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V12.jpg
Klaar!
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12834446/voeding01/final/V13.jpg

Action expresses priorities LH

Dit topic is gesloten