Vergelijking PCB fabrikanten - Deel 2

Paypal beweert "gunstig" om te rekenen, maar ook dat valt tegen. Waar de chinezen voor "boven de $1000" adviseren om het over te maken, is het al veel sneller gunstig om de ING koers + 12 euro te betalen dan om het via paypal te doen waar de fee in een minder gunstige wisselkoers wordt verstopt.

Voor mij, met her en der wat amerikaanse klanten loont het de moeite om ze in dollars op m'n paypal te laten storten, daar kan ik dan zonder 2x wissel-verlies weer printjes bij JLC van bestellen....

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
fatbeard

Honourable Member

Op 1 februari 2021 16:22:55 schreef rob040:
Dat heeft hij nou net niet gedaan, je kunt immers kiezen voor betalen in euro.

Klopt, je krijgt dan alle bedragen in euro te zien en je factuur is ook in euro; alleen welke wisselkoers ze hebben gebruikt blijft onbekend. Teruggerekend moet dat een koers zijn van een paar maanden geleden, toen was de euro ruim 4% meer waard.
Vervolgens gaan ze achter de schermen afrekenen in dollars, waarbij paypal dan een actuele middenkoers hanteert (en die ook keurig toont).
En dan wordt je dus met hogere bedragen dan op de factuur geconfronteerd...

JLC's reactie: the amount is correct 8)7
Paypal's reactie: the difference is due to additional fees, shipping charges or currency conversion rates.
Mijn reactie: Stierenpoep! Afrekenen wat op de factuur staat!

Inderdaad de laatste keer dat ik dat gedaan heb, ik doe weer fijn alles in dollars (dan klopt de factuur tenminste met de afrekening)...

Een goed begin is geen excuus voor half werk; goed gereedschap trouwens ook niet. Niets is ooit onmogelijk voor hen die het niet hoeven te doen.

Vreemde actie van JLC inderdaad.
Maar als jij je Paypal betaling doet, dan moet je op dat moment een bedrag in dollars gezien en bevestigd hebben

Heb geduld: alle dingen zijn moeilijk voordat ze gemakkelijk worden.
fatbeard

Honourable Member

Klopt, maar op dat moment toont paypal de omrekening nog niet, en JLC heeft het dollarbedrag nooit getoond...

Een goed begin is geen excuus voor half werk; goed gereedschap trouwens ook niet. Niets is ooit onmogelijk voor hen die het niet hoeven te doen.

Ik gebruik al sinds jaar en dag de US$ als standaard munteenheid als in buiten Europa zaken doe. Ik denk dat een hoop mensen ook niet weten dat wanneer je je PayPal standaard currency op Euro's zet en er ook Euro's op staan, je bij een betaling in dollars dus weer met de wisselkoers te maken krijgt. Dat gaat je dus geld kosten want ze rekenen een minder gunstige wisselkoers dan je bank of creditcard maatschappij.
Betaal je dus regelmatig met PayPal op bv eBay dan is het verstandiger om je primaire munteenheid op US$ te zetten.
Ik ben er ondertussen al zo aan gewend om alles in Dollars te doen en het uiteindelijke Euro bedrag wat er wordt afgeschreven valt dan ook altijd mee (uiteraard alleen zolang de Euro meer waard is dan de Dollar).

Bij JLC merk ik ook regelmatig dat ik niet full electrical test kan aanduiden. Ik vermoed dat het niet kan als ze het te druk hebben. Dan maar ergens anders besteld.

Met vriendelijke groet, Stynus ||| http://www.elektronicastynus.be ||| http://e-stynus.com ||| --> Automatische trapverlichting <--

Ik denk dat het regeltje is: Bij "kleine serie" kan dat niet, bij prototypes wel.

Maar ze schijnen het nu erg druk te hebben ja. Mijn klant wilde "spoed" want ze konden niet wachten tot na chineesn NJ. De "chat-service-agent" wist te vertellen dat in de 2.5 uur tussen mijn bestellen en "nu" (het moment dat ik om de upgrade naar "spoed service" vroeg) hadden ze de optie van de website gehaald....

De volgende ochtend bleken ze toch bereid om m'n geld te accepteren en hebben ze het met spoed gedaan. De printjes zijn ondertussen gemaakt en naar mijn klant getransporteerd.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/