Show your projects!

Dit topic is gesloten

hij is trouwens wel Geïsoleerd, het 220 deel is afgeschermd met dat plastic bakje

Creatieve kast!

Alleen zou ik de koelplaat lekker intern gehouden hebben en/of de zekering en netentree aan de zijkant.

Met zo'n grote ruimte kun je best wat stoken voor eea te heet wordt, en als dat toch eens gebeurt kun je de behuizing makkelijk 'luchten'

Hij is geaard, maar niet te zien op de foto. Ik wou die koelplaat ook intern plaatsen aangezien ik nog veel plaats heb maar mocht niet van school...

Het idee van die tasje vindt ik prachtig, hoewel volgens mij was het beter als alles binnen in het tasje zat.De pot en koelplaat moeten allemaal binnen. Ik begreep ook dat dat niet mag van de school maar nu kan je het wel veranderen. Ik had ook vroeger ( 10jaar geleden) een project gemaakt met een tasje toen had ik een eprom controller gemaakt die bestuurt 24 kanaal 120VAC /50Hz uitgangen. Ik heb alles in het tasje gemaakt. Als je van buiten af ziet lijkt het gewoon als een eenvoudige tasje totdat, je het open maakt. Ik ga kijken of ik een foto kan
zenden.
http://www.uploadarchief.net/files/download/Tas1.JPG

Even the smartest computer on earth would make a dog seems brilliant by comparison!

Ik heb ook een andere project die ik een foto had belooft vanaf augustus. Hieronder staat de info en de foto.
Ik ben wel nog niet klaar. maar ik dacht laat ik toch een foto sturen.
Sorry voor de minder goeie kwaliteit van de foto. De baterij was een beetje leeg.
http://www.uploadarchief.net/files/download/DTMF%20box.JPG

http://www.uploadarchief.net/files/download/DTMF%20box%20open.JPG

http://www.uploadarchief.net/files/download/Serial%204051.JPG

Gepost donderdag 31 augustus 2006 19:27:43
Hoi specialisten,
Ik heb ook een mooi project. Via mobiele telefoon belt ik een box (daarin zit een andere mobiele telefoon) en dan via de codes op mijn telefoon kan ik apparaten aan of uit schakelen. Ik kan ook signalen lezen. Dit is niets nieuws!!
Maar het mooie ervan is dat ik een IC ISD5216 heeft toegevoegt. En de spraak signaal van "crystal" ( vrouwe stem van de AT&T labs text to speech syntheziser) in geload. Dus wanneer ik de mobiele belt, dan krijgt ik een stem " This is zion-700 pleace enter your secret code".
Dan voer ik de code natuurlijk in. Dan zegt zij " access granted" "Hello uzion, press 1 for sensors or two for activation"
Enzovoorts dus zij praat met mij en dan hoef ik alleen te drukken. Het systeem werkt als volgt. De bedoeling is dat ik 12 uitgangen aan of uit kunnen schakelen. En ik heb ook 8 sensor ingangen. Dezen meten de temperatuur, of het aan het regenen is, de stroom uitvalt, Als de alarm aan gaat, als iemand in mijn tuin loopt dit zijn maar paar.
Als een van deze toestanden gebeuren. Dan wordt ik via de box opgebelt en dan praat de vrouw met mij. Voor sommigen sensoren zend het box ook wel eens een smsje. Ik heb de atmel 89s8252 en 89c4051 gebruikt. De 89C4051 die zorgt voor het schakelen en de 89s8252 die zorgt voor de andere dingen. Die twee communiceren serieel met elkaar
Het hele boxje is niet klaar namelijk ik heb de speech IC nog niet er in gesoldeert maar wel op bread board getest. Het schakelen en sms die zijn wel klaar en gesoldeert. Is dit iets??
Voor de speech check this out . speech Voor degenen die dit wil gebruiken lees ook de policy!!!

Even the smartest computer on earth would make a dog seems brilliant by comparison!

Ik zou graag schema's willen hebben :p

[Bericht gewijzigd door Henry S. op woensdag 11 oktober 2006 20:30:35

Ook weer een update van mijn LCD ding:

Eerder was het al gelukt via USB het LCDtje aan te sturen:
http://www.madwizard.org/extern/lcdvid/eend.jpg

Nu is het gelukt het flashgeheugen te gebruiken om het LCD aan te sturen. In principe zou de boel nu stand alone kunnen draaien ware het niet dat de FT232R dus geen oscillator aan heeft als deze niet op USB zit.

Maar de eend kan zwemmen: LCDmovie.wmv :)

Heb het geheugen werkend gekregen, duurde even voordat ik de adressering goed begrepen had (pagina's van 2048+64 (2112) bytes, maar geadresseerd op veelvouden van 4096 (om de row/column bits gescheiden te houden in het adress)). De MAX II zo geprogrammeerd dat het geheugen via USB bestuurd kon worden. Werkt prima, alleen uitlezen geeft bij de hoogste snelheid problemen met de buffering van de FT232 (dat krijg je als je geen zin had om flow control te implementeren), maar goed schrijven is toch het belangrijkst en dat gaat wel altijd goed (CPLD is snel genoeg).

In de max II heb ik nu een klein mini processortje gemaakt met 4 instructies. Een om een commando en een om data naar het LCD te sturen, nog een om een timer te zetten of te wachten tot de timer is afgelopen, en als laatste een om te jumpen naar een adres (pagina). De commando/data instructies kunnen tot 64 bytes aan payload meekrijgen om in een keer naar het LCD te sturen. De 48MHz klok van de FT232 wordt gebruikt als CPU klok.

In het 512MB flashgeheugen zit nu dus gewoon software voor deze hele simpele CPU, bovenstaand filmpje is een programma die het LCD initialiseert en daarna blijft loopen over een stuk of 20 frames, gesynct op 20 frames per seconde met de timers.

De boel is nog niet helemaal stabiel, misschien dat het geheugen wat defecte pagina's heeft maar waarschijnlijk zit de timing soms niet helemaal goed. Het ding stopt er na een paar seconde al mee of reset zichzelf zomaar.

De Max II zit nu tot 92% vol, ruimte om het te combineren met de USB aansturing voor het geheugen is er dus niet meer, maar met snelheden van 200kb/s wil je toch niet zo vaak 512MB gaan volschrijven :)

@uzion. welk nummer moeten we bellen? :-)

Mama look, -a-booboo

Ik dacht laat ik de tasje open maken......of niet??

!!!!Nog een keer sorry voor de minder goeie kwaliteit van de foto's!!!!

http://www.uploadarchief.net/files/download/opentas1.JPG
http://www.uploadarchief.net/files/download/Openpower2.JPG
http://www.uploadarchief.net/files/download/Elektas.JPG

[Bericht gewijzigd door uZion op donderdag 12 oktober 2006 15:55:09

Even the smartest computer on earth would make a dog seems brilliant by comparison!
Even the smartest computer on earth would make a dog seems brilliant by comparison!

@ Madwizard,
Nu kan je mooi je eigen videopod maken.
Voor filmpjes en muziek ;). Ziet er erg goed uit.

@ uzion, wat zit er in dat koffertje?

Op 12 oktober 2006 00:14:03 schreef madwizard:
Ook weer een update van mijn LCD ding:

Hoe krijg je het voor elkaar :). Ik weet niet van wanneer die MOD player is, maar over die 2 projectjes had ik wss bij beiden er meer dan een jaar over gedaan. Mijn respect heb je :). (Wat heb je voor opleiding gevolgd of is het gewoon allemaal hobby?)

Op 12 oktober 2006 18:58:04 schreef emerald:
@ uzion, wat zit er in dat koffertje?

Een Eprom-controller - dat zie je toch zo? :-)
Verder kan ik er ook weinig van maken. D'r zitten Eproms in, dat is duidelijk. En optocouplers (optotriacs?) samen met nog wat spul. Maar ik durf zelfs niet gokken naar het doel van het geheel. En uZion zit daar waarschijnlijk ergens in zijn vuistje te lachen...

Prosper, yop la boum, c'est le roi du macadam (aldus Maurice Chevalier)

Die Eeprom controller stuurt 24 120 volt uitgangen aan (staat bovenaan de pagina)Dus misschien een soort programmeerbare stekkerdoos?

Mooi gedaan, madwizard, hoe krijg je het voor elkaar. is dit hobby of studie (is al eerder gevraagd ;))

Met de drie eproms die ik op de foto zie, heb je idd. 24 uitgangen ter beschikking. Elk adres kan dan een deel van die uitgangen inschakelen. Maar ik blijf het een raar ding vinden...

Prosper, yop la boum, c'est le roi du macadam (aldus Maurice Chevalier)

Op 12 oktober 2006 18:58:04 schreef emerald:
@ uzion, wat zit er in dat koffertje?

In de koffer zit 3 eprom's ( elke eprom bestuurt 8 uitgangen) een 555 timer als clock een 4040 counter,een 4tal zeven segment display die het adress aangeeft van de eprom, 2 556 timers triacs, optocouplers en lampjes en een gear motor die een pot links of rechts draait voor de speed. Dat gebeurt wanneer je op de DEC of INC knopjes drukt. Dit zijn zelf gemaakte druk knopjes.
verder wordt dit gebruikt bij een show. Stel je wil met een show telkens een dolfijn zien dat uit het water springt en dan weer in het water valt, en dan wilt je ook de splash van het water zien enz. Dan moet je al die stapjes wanneer de dolfijn uit het water springt simuleren of maken met lampjes( kleine lampjes) en dan sluit je elke positie aan een stopcontact welke aan gaat op het manier dat je het hebt geprogrameerd. Je kan dit ook gebruiken bij kerst. Dan maak je een grote kerst boom van lampjes en dan laat je de lampjes aan of uit gaan met jou programma in de eprom. Er zitten 2716 in. Dus de maximale programma is 2048 regels.!! Volgens mij genoeg.
Ik dacht misschien is dit leuk om te laten zien. Dit was ongeveer 10 jaar geleden. Toen kon ik geen uController programmeren.

Even the smartest computer on earth would make a dog seems brilliant by comparison!
free_electron

Silicon Member

Op 7 september 2006 18:36:08 schreef UFO:
Ik denk dat ik maar een Binaire klok ga maken met Xor functie erin,

maak er dan gelijk een random number generaot rin de softwre die elke seconde de XOR mask updated.
en zo gene pseudo random generator he ! das voor watjes.

een echte random generator ( transistorruis versterker comparator )en dat aan de interrupt pin hangen van de cpu en die op een constante tijd laten sampelen.

dan kan zelfs JIJ niet meer weten wat die klok nu precies toont

Professioneel ElectronenTemmer - siliconvalleygarage.com - De voltooid verleden tijd van 'halfgeleider' is 'zand' ... US 8,032,693 / US 7,714,746 / US 7,355,303 / US 7,098,557 / US 6,762,632 / EP 1804159 - Real programmers write Hex into ROM
free_electron

Silicon Member

Op 12 oktober 2006 00:14:03 schreef madwizard:
Ook weer een update van mijn LCD ding:

Eerder was het al gelukt via USB het LCDtje aan te sturen:

whoa ! super cool ! waar heb je die lcd op de kop getikt ?

Professioneel ElectronenTemmer - siliconvalleygarage.com - De voltooid verleden tijd van 'halfgeleider' is 'zand' ... US 8,032,693 / US 7,714,746 / US 7,355,303 / US 7,098,557 / US 6,762,632 / EP 1804159 - Real programmers write Hex into ROM

Op 12 oktober 2006 17:09:35 schreef erikkate:
Nu kan je mooi je eigen videopod maken.
Voor filmpjes en muziek ;). Ziet er erg goed uit.

Helaas is de limiet van de huidige hardware opstelling wel een beetje bereikt, de CPLD zit tegen de 90% vol. Maar dat geeft niet, het doel van het project was toch om een beetje met de CPLD en het LCD te spelen. Ik heb nog meer van die LCDs voor andere projecten. Een idee wat ik nog steeds heb is een mooie remote control met touch-wheel (QT510) en het liefst bluetooth :)

Moet het ding nog wel even stabiel krijgen, als ik de geheugencontroller een stuk trager laat draaien werkt het wel goed maar anders loopt de boel op willekeurige momenten vast.

Als het wat stabieler werkt kunnen er ook wat langere filmpjes op, die eend is maar een paar MB van de 512 die erop kunnen.

Op 12 oktober 2006 20:31:25 schreef Berend:
(Wat heb je voor opleiding gevolgd of is het gewoon allemaal hobby?)

Electronica is hobby, als opleiding heb ik informatica (ben nu aan het afstuderen, toevallig ga ik wel iets met AVRs doen (in sensor networks)).

Op 12 oktober 2006 21:45:01 schreef free_electron:
whoa ! super cool ! waar heb je die lcd op de kop getikt ?

LCDs komen van sparkfun, het zijn klonen van Nokia LCDs, ze zijn ook wel op ebay te vinden.

Leuk project madwizard! Ben zelf bezig met een zelfde LCD + QT60248 touchsensor. Deze wordt aangesloten op een LPC2148 (ARM7). Als het toonbaar is, zal ik wel wat foto's posten.

Op 12 oktober 2006 21:41:57 schreef free_electron:
[...]
en zo gene pseudo random generator he ! das voor watjes.

een echte random generator ( transistorruis versterker comparator )en dat aan de interrupt pin hangen van de cpu en die op een constante tijd laten sampelen.

dan kan zelfs JIJ niet meer weten wat die klok nu precies toont

Niks mis met pseudo random toch? Als de chain maar lang genoeg is en je een goede seed hebt, waar is een RTC anders goed voor:).

Trouwens; interrupt pin en constante tijd sampelen... Klinkt mij een beetje paradoxaal in de oren. Hoe bedoel je dat?

Op 13 oktober 2006 00:31:59 schreef Lexy:
Leuk project madwizard! Ben zelf bezig met een zelfde LCD + QT60248 touchsensor. Deze wordt aangesloten op een LPC2148 (ARM7). Als het toonbaar is, zal ik wel wat foto's posten.

Gaaf, ben benieuwd :)

Ik heb de boel eindelijk stabiel gekregen, bleek dat ik vergeten was de ready/~busy output van het geheugen te registreren. Omdat het signaal asynchroon is gaf dat willekeurige problemen. Nu werkt het perfect en heb ook een wat langer filmpje: LCDwg.wmv
(Het geluid komt uiteraard niet uit het apparaat, die heb ik er stiekem later bij gezet :P).

Het filmpje is wat slecht, in het echt ziet het er beter uit.

free_electron

Silicon Member

Op 13 oktober 2006 01:40:46 schreef Henk B:
[...]
Niks mis met pseudo random toch? Als de chain maar lang genoeg is en je een goede seed hebt, waar is een RTC anders goed voor:).

Trouwens; interrupt pin en constante tijd sampelen... Klinkt mij een beetje paradoxaal in de oren. Hoe bedoel je dat?

ik bedoel op interrupt sampelen( via ene interrupt gegenereerd door bijvoorbeeld een hardware timer.
de transistorruis is random.

Professioneel ElectronenTemmer - siliconvalleygarage.com - De voltooid verleden tijd van 'halfgeleider' is 'zand' ... US 8,032,693 / US 7,714,746 / US 7,355,303 / US 7,098,557 / US 6,762,632 / EP 1804159 - Real programmers write Hex into ROM

@ Madwizzard, geweldig apparaat, alleen welke aflevering van Wallace en Gromit is dat ?

Dit topic is gesloten