@ JOK: heb je voor de variabele spanning de lm317 gebruikt? zeker heel de boel koelen als je goed op dreef komt met het breadbord.
Dit topic is gesloten
@ JOK: heb je voor de variabele spanning de lm317 gebruikt? zeker heel de boel koelen als je goed op dreef komt met het breadbord.
Zou ik niet doen, breadboards houden niet van hoge stromen.
Tis een 5 poter dus het zal wel een l200 oid zijn.
Het is inderdaad een L200. Daar had ik er nog een paar van in de kast liggen.
Op 13 september 2008 01:13:25 schreef Babylon:
Zou ik niet doen, breadboards houden niet van hoge stromen.
heb net gekeken. de mijne kan 3A verdragen. voor die stroom mag je die beestjes wel van een aangename temp voorzien. ook al mag je maar tot 2A gaan.
Je kan je maximale stroom gewoon instellen op je labvoeding.
mijn eerste foto's in dit topic
tda 2003 versterker van deze site
voorkant
achterkant
boven
elko's en condensators zijn van sloop printen
hij staat tussen een autoradio en een subwoofer
hallo allemaal,
Ik ben ook weer is bezig geweest
Ditmaal een lensless microscoop.
Nou ja iets dat er op lijkt
Gemaakt op een oude standaard van een microscoop
Natuulijk met regelbaar licht een een lampje vervangen
Door een led om licht toevoer teregelen,
Na het idee van makemagazine,
En een paar voorbeelden/foto's:
En natuurlijk een filmpje :
Lensless Microscoop
Ik had er natuulijk ook andere dingen onder kunnen leggen
[Bericht gewijzigd door mister electric op 14 september 2008 21:57:00 (13%)
Golden Member
Ik had er natuulijk ook andere dingen onder kunnen leggen
Uiteraard, maar ik zit me al heel erg af te vragen wat er nu onder ligt... Stukjes koperdraad?
Op 15 september 2008 00:46:09 schreef Robin F.:
[...]
Uiteraard, maar ik zit me al heel erg af te vragen wat er nu onder ligt... Stukjes koperdraad?
Dat zou ik ook wel graag willen weten wat daar onder ligt!
Dat lijkt me toch duidelijk drie haren
maar geef toe als je nog nooit een haarwortel onder de microscoop heb gezien het ook moeilijk te herkenen is
Tijd om eens mijn vakantieprojectje te tonen...
Een SBC board met PIC18F6627 die via internet (of ethernet) 7 relais aanstuurt (1 in reserve). De uitgangen van de PIC zijn gescheiden van de vermogenkring doormiddel van optocouplers en een transistor.
Het ethernet bordje ondersteunt commando's via javascript die ik heb geplaatst op mijn servers website om de relais aan te sturen.
De website zelf wordt opgeslagen in een 24LC512 EEPROM.
Overleden
omdat ik niet wist wat een "SBC" bord was, even aan het googlen geweest, en ik wist niet dat er zulke mooie systeemen zijn om even snel een project te realiseren, kies de borden prik ze er in en kastje erom heen , geniaal .
ik wil julie de link niet onthouden, http://www.modtronix.com/index.php
nu nog even zoeken als ze ook een behuizing van de LCD hebben Die met de knopjes en led's , ik zie even een projectje snel tussen door komen
Wist ik ook niet! En ze zijn nog goed betaalbaar ook
Ik had ze gevonden op deze site (SBC65 ethernet bordje):
http://microcontrollershop.com/default.php?cPath=98
Maar ik heb ze daar niet gekocht omdat ze duurder waren. Ondertussen heeft modtronix alweer de prijzen opgeslagen...
Ik gebruik een Rabbit core http://www.rabbit.com/ meestal voor dit sort dingen.
Golden Member
Hij is al wat ouder maar het blijft mijn mooiste zelfbedachte project tot nu toe: De hydrodyne, 4 buizen 24V en SSB met pll stabiliteit. Niet echt gebruikersvriendelijk maar als je alles goed heb een verbazingwekkend goede kwaliteit geluid en stabiliteit.
http://www.pe1rqm.nl/forum/viewtopic.php?f=50&t=529
Verder ben ik wel trots op dit gezamelijke bedenksel(samen met zweetvoetje):
De filterfluiter:
http://www.pe1rqm.nl/forum/viewtopic.php?f=50&t=552
Nog geen foto's maar net af: een ESR meter en een componententester. Beide met X,Y aansturing voor een scoop. Maar dat zijn gewoon nabouwsels.
aan 1 dink kan ik niet aan uit. bij de filterfluiter: waarom staat er in het schema 2 keer 4 diodes die lijken op een bruggelijkrichter, maar er geen zijn. welke functie hebben die? het kan zijn dat het in de tekst staat uitgelegd. dan heb ik er in alle snelheid over gekeken.
[Bericht gewijzigd door Henry S. op 17 september 2008 20:43:37 (56%)
Golden Member
Zijn mixers.
Fred
Even een tussendoortje van een project waar ik nu aan bezig ben omdat ik al wat mijlpaaltjes heb bereikt.
Het is een micro labvoeding, die ik bouw in een DickBest doosje (lage variant) en is door 12-bit waarden in software gelimiteerd tot 20.48V en 2.048A, alhoewel ik in eerste instantie dimensioneer op 12V/2A. Hij kan dan wel micro sized zijn maar hij maakt wel gebruik van externe adapter (elke DC adapter voldoet). De inputs zijn twee kwadratuur rotary encoders met drukknop functie.
Ik gebruik een 4 kanaals 12 bit DAC, en die heb ik op het moment nog niet in mijn bezit.
[edit] Het schema is zeker niet de laatste versie. Iedere keer wissel ik van tekentafel en soldeertafel om verbeteringen door te voeren.
Merk op dat ik per ongeluk een output lijn op RA3/MCLR aangesloten heb, welke only-input is. Hier moet ik nog wat op verzinnen.
Het kwam toevallig zó uit dat ik alle printdelen uit één euro-size print kon knippen:
Nog wat fotos:
De volgende foto is nep, gewoon dmv. een tabel met karakters in de pic. Het is echter wel volgens een exact uitgedacht idee. Bovenin de ingestelde waarden, onderin de gemeten waarden. Die trapjes midden bovenin geven aan of je in de fijne resolutie mode zit of in de grove (stappen per 50), welke geselekteerd wordt met een ingenieus systeem waar
bij je beide knoppen in volgorde indrukt, dit om te voorkomen dat je tijdens het draaien per ongeluk drukt en je spanning ineens 10x higer ligt. Van de driehoekjes brand er één tegelijk wat aangeeft of je in de voltage limit of current limit mode zit.
Displaytje is van chinese makelij, volgens opschrift merk Powertip en type PC1602LRU. Gewoon met HD44780 driver chip. Zo klein heb ik ze nog nooit gezien. Ik heb ze gratis gekregen van een bedrijf omdat er krasjes op zitten.
Hij zit klem onder de print die geschroeft zit in het centrale nokje (zie tweede foto van boven). De LCD bleek een fractie dikker te zijn als het nokje hoog is, dus hij zit klem. Secuur print afgemeten zodat ik maximaal druk-oppervlak heb zonder de electronica te raken achterop.
Deze is wel functionerend (een balkje dat per pixel groeit en krimpt als je aan de knoppen zit). Hiervoor even een softwarematige 5-deler geschreven in asm.
Ziet er erg leuk uit Zom-B. Maar waarom heeft iedereen toch een labvoeding? Ik doe het al 20 jaar met acculaders, batterijen en PC voedingen.
Ik ben om eerlijk te zijn wel bezig met een voedinkje (1,3-25V en 15-300V@200mA-10mA(3W dus)), alleen spanningsgeregeld en beveiligd door een paar multifuses. Al die poespas als stroombegrenzingen gebruik ik toch nooit. Het is zelden boem... Alhoewel, ik heb wel vaker zekeringen van 250A doen klappen op mijn werk.
Dit wordt mijn zesde labvoeding. Eerste was een gescheiden dubbele voeding met derde 5V uitgang (kapot, maar staat verstoffend te wachten op reparatie), tweede was een kleine 25V/2A, die later is omgebouwd tot 30V/5A. Derde is een 30V/11A, Vijfde is een bescheiden 20V/2A die staat weg te roesten. Al deze werken met 723 regelaars.
Deze digitale ga ik uiteindelijk gebruiken voor de zeer veeleisende dingen (qua nauwkeurigheid), waarbij ik minieme controle wil over de stroom (zoals laser diodes). Met mijn andere voedingen kan ik de stroom in de lage regionen absoluut niet nauwkeurig regelen, omdat vol bereik nou eenmaal erg hoog is, en ik milliamperes wil. Tweede rede is dat ik schakelingen wil 'doorfluiten' door iedere keer met stapjes van 1mA een meting te doen, nu doe ik dat door een vermogensweerstand te nemen en die in serie te zetten met een variabele spanning, erg arbeidsintensief om telkens de spanning te regelen en op de multimeter te kijken of hij een mA verder is.
Op 17 september 2008 23:46:25 schreef Zom-B:
Dit wordt mijn zesde labvoeding. Eerste was een gescheiden dubbele voeding met derde 5V uitgang (kapot, maar staat verstoffend te wachten op reparatie), tweede was een kleine 25V/2A, die later is omgebouwd tot 30V/5A. Derde is een 30V/11A, Vijfde is een bescheiden 20V/2A die staat weg te roesten. Al deze werken met 723 regelaars.
Ben je de vierde niet vergete?:P:+
Special Member
Op 11 september 2008 21:17:59 schreef Jochem_S:
Leuke binnenkomer voor een relatief nieuw lid hier, haha. En inderdaad, de behuizing had misschien wat mooier gekund, maar de voldoening dat je werkelijk alles eigenhandig hebt gemaakt zal dat snel goed maken.
Mwah, verfje in de juiste kleur doet veel...
Wow, een buizenbak in een keer... En zelfs een behuizing die mooier is dan wat ik maak . Ik verf mijn behuizingen netjes, maar ze zijn vaak wel schots en scheef...
Dit topic is gesloten