Show your projects! Part 10.

Dit topic is gesloten


Denk dat je er best een flinke stroom doorheen kan jagen.
Indien het inderdaad voor RGB LED aansturing zou zijn kan die 2 pinnen per kleur pakken en 4 pinnen voor de grond.

[Bericht gewijzigd door Henry S. op 23 september 2008 15:54:59 (43%)]

elmowww

Golden Member

Ik denk dat die stroom wel tegenvalt. Je hebt geen drivers gebruikt: je kan de MOSFET niet snel open/dicht trekken, alsmede waarschijnlijk niet helemaal open: veel dissipatie

PA0EJE - www.eje-electronics.nl - e.jongerius[aapje]eje-electronics.nl - EJE Electronics - Elektronica/firmware ontwikkeling

Dat zal op zich ook nog wel meevallen, denk ik, als het logic-level MOSFETs zijn. E.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van de frequentie; 100Hz is ruim voldoende voor PWM regeling van LEDs, en dan zijn de schakel verliezen veel lager dan bij een PWM motor regeling op 18kHz of zo.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken
elmowww

Golden Member

Zelfs met logic-level mosfets heb je dat ze nog niet optimaal willen reageren.

MAar het kán wel.

PA0EJE - www.eje-electronics.nl - e.jongerius[aapje]eje-electronics.nl - EJE Electronics - Elektronica/firmware ontwikkeling

Ik heb weer wat te showen.

Een simpele boot, mijn inspiratie kwam vooral van deze boot van GJ_
Hij is niet heel mooi afgewerkt maar ik heb er twee leuke dagen aan lopen klooien en het gaat tenslotte om het plezier dat je erbij hebt (geen rare dingen van mij denken)

http://www.uploadarchief.net/files/download/picture0001.jpg

http://www.uploadarchief.net/files/download/picture0002.jpg

http://www.uploadarchief.net/files/download/picture0003.jpg

http://www.uploadarchief.net/files/download/picture0004.jpg

leime

ps. wat is er met imageshack.us aan de hand?

Geinig, imageshak is brol. Traag, pop-ups het beste kun je het uploadarchief gebruiken zoals je nu ook gedaan hebt.

Maak me niet gek, ik ben al gek.
help

Golden Member

Draait dat kleine motortje nog wel als je de 'schroef' in het water houdt .. ? Het lijkt me nou niet het meest geschikte type voor zo'n aandrijving. Ook aandrijving met een riem/elastiek oid slipt snel door, zeker met water erbij.

Imageshack.us is altijd al wat mee aan de hand .. Beter te kiezen voor je isp of een andere host zoals het uploadarchief

Hij vaart prima hoor, niet snel maar dat was ook niet de bedoeling.
Hij draait als een gek als ik hem niet ik het water houd en in het water draait hij zoals hij moet(naar mijn mening)
En trouwens, het motortje komt uit een antwoordapparaat.

@ GJ_ kan je van het weekend misschien geen filmpje maken lijkt me leuk om te zien! :D

Zeg me wat je nodig hebt en ik zal je vertellen hoe je zonder kunt

Op 23 september 2008 00:29:45 schreef LED-Maniak:
Heb je in die tiny13 een software uart ingebouwd oid?

Nee, ik heb eerst getest op de UART van een ATtiny2313. Op diverse baudrates getest, maar dat was veel te storingsgevoelig. Daarna heb ik zelf een protocol bedacht op basis van manchester encoding en een simpele checksum. Dat werkt veel betrouwbaarder.

Printje geëtst hebben? mail me! | Even the invisible must be perfect | Ook een Meetsnoeren ophangrekje

bedankt! (leime's dag is weer goed ;))

Vervelend hé als helemaal niemand er iets over zegt.

Je zou zelfs nog 1 schroef aan elke kant kunnen zetten + de electronica van een RC auto gebruiken, dan heb je een bestuurbare boot :).

Eluke.nl // Backwards Lightspeed Bus: i*i=-1, so iic=-c.

Ja klopt (afgelopen projectjes heb ik eigenlijk geen reactie gehad)
Het is trouwens wel een goed idee dat van die rc auto, heb nog een rc auto liggen die stuk is mss kan ik die repareren.

Maar ik heb alweer iets, dit keer iets simpelers, gewoon 2 voedingkjes van 7805, gewoon omdat ik die van een print gesloopt had, de print is geheel van sloopcomponenten.

http://www.uploadarchief.net/files/download/picture0007.jpg

leime

Altijd handig voor op het bordje :)

Zeg me wat je nodig hebt en ik zal je vertellen hoe je zonder kunt

Waar de webcam in je laptop ook niet goed voor is :D

Op 23 september 2008 16:30:16 schreef SparkyGSX:
Dat zal op zich ook nog wel meevallen, denk ik, als het logic-level MOSFETs zijn. E.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van de frequentie; 100Hz is ruim voldoende voor PWM regeling van LEDs, en dan zijn de schakel verliezen veel lager dan bij een PWM motor regeling op 18kHz of zo.

de mosfets worden inderdaad op 100Hz geschakeld, hitte valt best mee, hebben gate weerstand van 0.04 Ohm en hij hoeft hooguit 3A kortstondig te schakelen, dat kan de connector aan(meerdere pinnen per poort) en fet's worden niet noemswaardig heet. En anders kan er altijd nog een paar reepjes aluminium als koellichaam tegenaan.

Heb alleen een akelig probleem met mijn avr. Het is een at90usb162, ik krijg heb geprogrammeerd via ISP, maar via USB doet hij totaal niets en het programma dat hij moet af lopen loopt hij niet af.. Iemand enig idee? Wissen en schrijven van zowel eeprom als geheugen zelf gaat perfect.. Ik heb het idee dat hij gereset blijft, maarja, staat toch echt 5Volt(via 10k R) op de reset pin dus dat kan niet..

1 uf ceramisch/tantalium capje geplaatst? anders werkt het niet. Geen elcotje gebruiken, das funest als hij gaat oscilleren (en dat doet ie).

voor programmeren eerst usb aansluiten, dan (CTS / HWB / T0 / INT7) PD7 aan de gnd hangen, dan reset lijn even omlaag trekken en weer omhoog. nu werkt de usb bootloader en wordt hij in windows herkend, aanwijzingen opvolgen.

de bootloader wordt overschreven als je hem via isp programmeerd, dus vermoedelijk is hij er nu uit, via de atmel website kun je de bootloader opnieuw downloaden en erin programmeren.

kristal van 8 of 16 mhz is noodzakelijk om USB te laten werken, hij kiest zelf de juiste prescalers voor de usb clock, dus je hoeft niet op te geven of je 8 of 16 gebruikt.

voor usb aansluitingen 2 weerstanden in serie met de datalijnen zetten, 22 tot 100 ohm functioneerd meestal goed.

niet vergeten alle voedingen aan te sluiten, GND, VCC, AVCC, UVCC, UGND en (al genoemde) capje op UCAP.

check of de watchdog timer aanstaat. deze kan perongeluk via de fuses permanent aangezet zijn, maar staat ook aan als je via de usb bootloader het programma start met behulp van de watchdog reset.
overigens heeft de resetpin intern al een pull-up van 30 tot 60 k.

pe4mb

Op 25 september 2008 09:45:30 schreef Martijn Berntsen:

de bootloader wordt overschreven als je hem via isp programmeerd, dus vermoedelijk is hij er nu uit, via de atmel website kun je de bootloader opnieuw downloaden en erin programmeren.

Ik heb hier een aantal AT90USB162 Break-Out Boards, nog niks mee gedaan, zit daar dan ook al een standaard USB bootloader in?

ja, vanaf de fabriek zit in alle controllers uit de at90usb reek een bootloader.

pe4mb

Op 25 september 2008 09:45:30 schreef Martijn Berntsen:
1 uf ceramisch/tantalium capje geplaatst? anders werkt het niet. Geen elcotje gebruiken, das funest als hij gaat oscilleren (en dat doet ie).

funest in de zin van defect?

Even een klein projectje van mij. Ik noem het: "EenServoAanstuurApparaat".

Ik zal het even toelichten, ik ben bezig om centrale deur vergrendeling met afstandbediening op mijn auto te maken. In de deuren komen servos die de deuren kunnen ontgrendelen en vergrendelen.

Maar ik kan aan de buitenkant van de servo natuurlijk niet zien welke puls bij welke positie hoort. Dus heb ik dit apparaatje gemaakt, hij begint in het midden met een puls van 1.5 ms. Die waarde kan ik handmatig veranderen zodat ik precies kan zien welke waardes ik moet onthouden om later in het mainboard te zetten.

De foto's: (klik maar raak)
http://www.uploadarchief.net/files/download/dsc03051.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/dsc03056.jpg

Nou dat was hem weer, adios.

Ook tegenwind gaat liggen.

Ook een klein projectje van mij, zeer klein eigelijk wel.
Afstudeeropdracht projectje eigenlijk....

Opgepast, grooooote fotos (~4.1MB, ieder)

http://www.purmerforum.nl/images/DSC_4180.JPG
http://www.purmerforum.nl/images/DSC_4181.JPG
http://www.purmerforum.nl/images/DSC_4186.JPG

Tis een simpel breakout bordje voor een SOIC-28. Er zit een pic24HJ128GP502 op.
Deze moet gaan interfacen met een camera van sparkfun.

Echter hebk net eindelijk alles erop. Programmer erop, hij identificeert hem... Maar als ik hem wil proggen/lezen krijg ik een foutmelding. (Al geplaatst op microchip forum, hopelijk weten zijn meer)

Het kleine dingetje wat beetje scheef zit is een 10mhz resonator. Was de enige die ik hier 1,2,3 had liggen. Heeft me 20mins gekost om hem vast te krijgen -_-

Ook de oplettende personen zien dat ik de elco (niet de gesoldeerde versie) verkeerdom erin heb zitten (dit was niet de oorzaak van waarom de pic het niet deed)

Ik ben programmeur! geen electronicus! http://www.daantimmer.nl/ Er is een ontwerp! nu nog inhoud :-)

20 min je best doen om die resonator erop te krijgen lijkt me ook iets om naar te kijken. Misschien is die in al je pogingen te heet geworden en is dat je probleem ? Als die niet meer lekker werkt loopt natuurlijk in de PIC ook alles in de soep. Vervangen door ene andere een idee en die dan in 2 min erop te zetten? :P

Grapjas...

Nee, ik denk niet dat die reso de oorzaak is van het euvel, want volgens mij zou ik dan ook de device niet moeten herkennen (krijg de juiste deviceID enzo)

[Bericht gewijzigd door Henry S. op 26 september 2008 19:47:00 (56%)]

Ik ben programmeur! geen electronicus! http://www.daantimmer.nl/ Er is een ontwerp! nu nog inhoud :-)

Dit topic is gesloten