Dat is het zeker! Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.
Dit topic is gesloten
Dat is het zeker! Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.
Wow, wat een apparaat...
Dt is echt mooi. hoe kom je eigenlijk aan die mooie kastjes en frontjes?
Zelfbouw. Zo te zien voornamelijk gebaseerd op de pros methode (hoewel ik niet weet of pros de originele bedenker is, maar dat weten ze van de trein en de telefoon ook nog steeds niet he...)
Nice reddevil.
en lijk het nou maar zo of licht de naam reddevil op
enu wanner komen die kastjes in productie wil er bij deze al vast 4 bestellen )
Alles is zelfbouw en de naam reddevil licht op, dat heb je goed gezien tinus016. De kastjes gaan niet in productie, het blijft bij unieke exemplaren want er zit te veel werk in. (ongeveer 75 uur).
Het is wel het laatste wat ik gegokt zou hebben, een PIC programmer. Eerder 8x1000W lichtsturing of zo. Netjes, dat wel.
Nu bezig met een nixie klok, moet alleen nog een plexiglas behuizing in elkaar zetten. Er zitten 6 IN-8-2 buisjes in.
Op 6 november 2009 13:04:06 schreef Jochem:
hoewel ik niet weet of pros de originele bedenker is, ...
Zeker niet, wat het plaatsen van drukknopjes achter de frontplaat-folie betreft. Dat is shiptronic's idee. Ere wie ere toekomt.
Om een beetje in de lijn te blijven van de frontplaatjes ala "pros" of "shiptronic's" hierbij een baby versie remote wireless flash controller.
Bestukking op gaatjesprint:
In de kleine box zitten onderaan 3 stuks laadbare AA's voor de voeding. Dit geeft max rond de 3.9V. Ik heb een diode in serie geplaatst (0.3V) om dichter bij de 3.3V werkspanning van de RFM12B module te zitten.
De status van de batterijen wordt in 3 levels weergegeven tussen full en low. Een 4de led geeft bevestiging telkens een command binnenkomt van de master.
Deze module heb ik vandaag getest op 35m afstand vanuit de woonkamer naar buiten. De slave antwoorde telkens op de bevelen. 4 flitsen kunnen hieraan verbonden worden en het vermogen van iedere flits kan remote ingesteld worden op de master. Verplaatsen naar de slaves om het vermogen in te stellen is dus niet nodig.
Afstandsbusjes zijn opmaat gemaakt met de draaibank, alle gaten in de frontplaat zijn volgens een werktekening gefreest. Foliegaatjes zijn uitgeponst. Controller is de ATmega328p op 10 MHz. Een ULN2803 zorgt voor de uitgangen naar de 4 flitsen. Antenne van 88mm is een stukje draad die in de box zit. RFM12B transceivers werken op 868 MHz en de data rate is 115Kb. Software is in assembler geschreven en de flashtiming is op 1us nauwkeurig. Hiervoor gebruik ik een voorafbepaalde tabel in SRAM die via per 1 us steps afgelopen wordt vandaar de resolutie van de timingen op 1 us nauwkeurig. Alle 4 flashes worden via de PORTD uitgang in eenmaal aangestuurd.
Heel erg gaaf!
Leuk om er een paar in het bos te hangen en dan een spooktocht er doorheen, krijg je vast en zeker leuke effecten mee
Golden Member
@FotoOpa
Ik was even op het verkeerde been gezet door de term "Flash" , ik zal al te bedenken hoe je een slave remote "Flashed" , maar het is natuurlijk voor een flitser .
Groetjes, Bram
Op 6 november 2009 21:46:34 schreef fotoopa:In de kleine box zitten onderaan 3 stuks laadbare AA's voor de voeding. Dit geeft max rond de 3.9V. Ik heb een diode in serie geplaatst (0.3V) om dichter bij de 3.3V werkspanning van de RFM12B module te zitten.
erg netjes, zoals gewoonlijk!
Zijn die RFmodules zo kieskeurig in hun voeding? Ik zit namelijk nog aan een groots project met die dingen te denken en dan is die informatie wel handig:)
Op 7 november 2009 00:41:43 schreef MAH:[...] erg netjes, zoals gewoonlijk!
Zijn die RFmodules zo kieskeurig in hun voeding? Ik zit namelijk nog aan een groots project met die dingen te denken en dan is die informatie wel handig:)
Het zijn 3.3V devices. Ik hou mij graag een beetje aan de specs. Met een diode in serie bekom je nog het enorme voordeel dat de batterij mag verkeerd aangesloten worden. Als de batterijen volledig opgelaad zijn loopt de spanning toch aardig op. Langs de onderkant is er weinig probleem. Zowel de AVR als de RFM12B modules blijven lang werken. Daarom gebruik ik ook maar een xtall van 10 MHz op de ATmega328P. En de voeding blijft uiterst eenvoudig. Bereik van de RFM12B modules zal wel afnemen bij lage spanning. Maar bij mijn toepassingen is de afstand nooit boven de 10m.
Toepassing is vooral de achtergrond belichten bij opnames van vliegende insecten in volle vlucht. Ik denk er zelfs aan een extra ophanging te maken via een buisdrager die op mijn rug bevestigd wordt en waarbij de achtergrondflitsen dan een paar meter hoog komen te staan. Zo zouden ze altijd in de goede richting flitsen. Maar hoe ik er dan ga uitzien met zo een konstructie samen met de speciale laserunit van 8 kg via een soort stadycam rond mijn body ... ik mag er niet aan denken. Op straat gaan ze mij direct oppikken en afvoeren als supergek....
Maar toch staat het op de planning. Ik hoef me eigenlijk niet te bekommeren wat de omgeving van mij denkt tijdens dergelijke opnames. Als het maar behoorlijk werkt!
Golden Member
Doe me wel denken aan zo iets :
Groeten, Bram
Hé ja zoiets maar zeker nog 1m hoger boven je hoofd! En dan nog die laserunit in de hand zoals hier:
8x21 Ledkrant:
Achterkant:
In dit geval zit er een kleine module op die van de ledkrant een klok maakt, maar je kunt er serieel tekst naar toe sturen, en dat wordt dan naar wens ergens neergezet, of gescrolld uit elke gewenste richting.
Op 7 november 2009 09:03:31 schreef bprosman:
Doe me wel denken aan zo iets :Groeten, Bram
Doc Brown en z'n gedachtenlezer
ik ben bezig met de lpt poort.
een klein domotica projectje.
code in vb 5 maar helaas pakt hij somig bestandjes niet goed.
maar op school hebben we de nieuwste vb en daar lukt het gelukig wel.
een klein projectje voor in de toekomst om te solderen en in te bouwen een gitaar versterkertje uit de elex.
en ik weet dat je 220v~ niet mag laten lopen door die dunnen test kabel maar daarom heet het experiementeren.>:)
en nog een klein projectje.
een stereo 10 leds vu meter (de co vu meter).
moet alleen nog netjes inbouwen en dan is ie af.
en kan iemand me helpen met me scoop (telequipment d45)
ik heb een beetje raar beeld.
heb al twee klein forumpjes er over maar ik ben er nog steets niet uit.
telequipment type d45
telequipmentscoop
sorry als zomige foto's wat te groot zijn.
Als ik het zo zie doet je tijdbasis het niet
Je foto's zijn eerder véél te klein. Lees nog eens na hoe je het moet doen.
Op 7 november 2009 10:04:33 schreef ZzZz:
8x21 Ledkrant: [afbeelding]
Achterkant: [afbeelding]In dit geval zit er een kleine module op die van de ledkrant een klok maakt, maar je kunt er serieel tekst naar toe sturen, en dat wordt dan naar wens ergens neergezet, of gescrolld uit elke gewenste richting.
Ziet er erg goed uit !.
Maar waar zijn al die ic's voor, schuifregisters of allemaal apparte microcontrollers ?
Op 6 november 2009 18:19:00 schreef reddevil:
Alles is zelfbouw en de naam reddevil licht op, dat heb je goed gezien tinus016. De kastjes gaan niet in productie, het blijft bij unieke exemplaren want er zit te veel werk in. (ongeveer 75 uur).
ok dan zelf maar eentje bouwen
Op 8 november 2009 17:57:05 schreef Tidak Ada:
Als ik het zo zie doet je tijdbasis het niet.
@tidak ada
hoe kan ik dan het best na meten of doormeten wat er stuk is of het slecht/niet doet?
misschien is t schakelaartje versleten, is een simpele meerstanden schakelaar. bijna overal te krijgen.
Anders is het wat complexer.
eventueel de condensatoren nakijken.
Dit topic is gesloten