Show your projects! Part 17.

Dit topic is gesloten

Danny nu nog een bordje met stop politie !!!!:9

Niet storen a.u.b ben al gestoord genoeg!

Heb al straffer verhalen gehoord...
Iemand die lang de kant van de weg gaat staan met zijn fototoestel (met serieuze flash) en ja de rest kan je zelf wel invullen zeker... :+

het is niet mijn scooter he het is scooter van kammaraat van me
zit ook alarm op nu nog zo krijgen als alarm afgaat dat dan die politie swaailamp ook mee gaat doen

danny

En over een paar weken kan ie een mooi "pakketje" ophalen op het politiebureau?! :P

Kom eens langs bij RevSpace of één van de andere spaces!

En daar help wall-e graag bij :)

http://www.uploadarchief.net/files/download/new-wall-e-box-sitting%5B1%5D.jpg

En verder wijzen blauwe lichten op gevaar (dat kan nog kloppen) en zijn enkel bestemd voor prioritaire voertuigen. Daar gaan alle bestuurders op de weg ook van uit. Als iedereen hippe blauwe ledjes monteert, weet je niet meer wanneer je echt plaats moet maken. Het spreekt voor zich, maar zeg dat toch maar eens tegen die vriend van je.

@hieronder, natuurlijk, en we worden dan ook met de vinger gewezen :) Maar foert zeggen tegen de verkeersveiligheid.. Swat, niet over uitwijden :7

[Bericht gewijzigd door plantrekker op maandag 1 maart 2010 16:41:31 (14%)

True story bro!

ach, heren we doen allemaal wel iets dat niet volgens de wet mag. Het lijkt mij dat degene die op de scooter rijdt zelf heel goed weet wanneer hij ze uit moet laten. hij weet ook hoogst waarschijnlijk wel dat het verboden is en dat hij ze niet aan moet doen op de openbare weg.

Als het alleen voor het alarm is, vind ik dat best wel vet eigenlijk. =p Dat zal 'ze' leren om andermans scooter aan te raken.
Inderdaad niet voor op de openbare weg.

[Bericht gewijzigd door mr.stijntje op maandag 1 maart 2010 17:21:41 (14%)

Een banaan schillen met een vork is slimmer dan een cactus pellen met een afwaskwast. ©Graafvaag
Henry S.

Moderator

Op 1 maart 2010 16:02:31 schreef Jeroen06:
Het lijkt mij dat degene die op de scooter rijdt zelf heel goed weet wanneer hij ze uit moet laten.

Ik vraag me dat soms af... Maar het wordt zo wel heel erg off-topic.

@leime: dit keer 35 ;)

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.
leime

Golden Member

(er zijn toch meestal maar 30/31 bladzijden in een syp-topic?)

Waar rook is, is Roel. 5e jaars EE student @TU delft met een uit de hand gelopen buizenhobby!

http://www.circuitsonline.net/forum/view/80033/29/tps5431

Klein is fijn liet z'n schakelingetje zien. (onder andere een schakelend voedingkje op basis van de tps5431. Na weken gestoeid te hebben met de max-weetikveel en een marginaal werkend voedingkje.....

Vrijdag de tps5431 in huis, zondag printje ontworpen, maandag printje geetst. Componenten er op gesoldeerd, aanzetten..... niks! We hadden een ledje aan de uitgang zitten en die zat verkeerd om. Gewoon in 1x heeft dat ding geen problemen met 1A aan de uitgang. Zou 3 moeten kunnen, maar we hebben nog geen zwaar genoege dummyload kunnen vinden....

Fotos volgen.
http://prive.bitwizard.nl/stepdown_co.png

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

@danny,

weet jij dat de ontwerper/maker van iets aansprakelijk kan gesteld worden voor zijn tekortkomingen of het in strijd zijn met de regels van zijn product, niet alleen de gebruiker is dus in gevaar.

!overload! to much information in this signature!
klein is fijn

Moderator

Op 1 maart 2010 22:28:54 schreef rew:
Zou 3 moeten kunnen, maar we hebben nog geen zwaar genoege dummyload kunnen vinden....

Ho ho, hold your horses.. Dat ding kan 3A aan, maar dan moet je wel de TPS5431 koelen met zo'n powerpad. Dus vastsolderen aan een plak koper, of met via's de warmte naar de andere kant van de print halen waar je het kwijt kan raken aan eenzelfde plak koper.

Oh ja! Ik heb even niet gekeken toen tom het chipje er op soldeerde, maar hij vroeg of het powerpad vast moest. Dat heb ik bevestigd. Dus als het goed is, zit die wel vast. Maar het printje is enkelzijdig en er zitten geen vias naar een kopervlak aan de andere kant... Wel nog wat koper aan de bovenkant, die weer niet al te veel stralingsruimte heeft omdat er weer onderdelen op zitten.

Maar goed, met 0.1 ohm rdson, en 50% van de tijd 3A, kom ik rond de 0.5W. Dan moet ie inderdaad wel iets koeling hebben. (voor het chipje is het dus erger als je rond het dropout voltage zit: Voor onze testopstelling met 4.35V output, blijkt dat 5V te zijn! 0.7V spanningsval maar nodig! valt alles mee!)

Ik hoop dat ie in deze toestand gewoon een opstartende harddisk aankan. Dus even 3A, en daarna 0.5A. Daar is het voor. :-)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Nieuw project, nieuwe post. (ok?)

http://prive.bitwizard.nl/dsc03805_small.jpg
http://prive.bitwizard.nl/dsc03806_small.jpg
http://prive.bitwizard.nl/dsc03807_small.jpg
http://prive.bitwizard.nl/dsc03808_small.jpg
click voor groter.

De oude scanner en de zichtsbruiner maar samen tot een printplaat belichter gemaakt.

Bij het uit mekaar halen van de scanner blijkt waarom de scherptediepte op dat oude ding zoveel beter was dan op moderne dingen: Het is gewoon een camera, maar dan met een rij met pixels in plaats van een vlak. En het stuk tussen de lens en het papier hebben ze een stuk of 4x dubbel gevouwen dmv spiegeltjes. Moderne scanners zullen wel gewoon een 10mm focus afstand hebben, en dan 5% scherptediepte (0.5mm). Deze had een focus afstand van zeg 35cm, dus dan is 5% ineens 17mm!

P.S. Als er in deze tijd nog steeds mensen zijn die een 41kbyte plaatje te groot vinden moet je me maar even een prive berichtje sturen, dan zal ik het voortaan niet meer doen.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Tidak Ada

Golden Member

Op 3 maart 2010 19:45:17 schreef rew: Bij het uit mekaar halen van de scanner blijkt waarom de scherptediepte op dat oude ding zoveel beter was dan op moderne dingen: Het is gewoon een camera, maar dan met een rij met pixels in plaats van een vlak. En het stuk tussen de lens en het papier hebben ze een stuk of 4x dubbel gevouwen dmv spiegeltjes. Moderne scanners zullen wel gewoon een 10mm focus afstand hebben, en dan 5% scherptediepte (0.5mm). Deze had een focus afstand van zeg 35cm, dus dan is 5% ineens 17mm!

Die dingen zijn ook niet voor niets minder dan 1/10 van de prijs van 'vroeger'

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †

Een scanner die ik vroeger uit elkaar heb gehaad zat 1 lens in en een photoarray van ca 5cm in het midden. Niks dubbelgevouwen. Dat ding had een scherptediepte die voldoende was voor een breadboard met niet-ingekorte leds:

http://www.uploadarchief.net/files/download/dobbelsteen64a.jpg(klik voor groter)

Mijn nieuwe scanner heeft inderdaad nauwlijks scherptediepte en nu weet ik dus waarom.

Die oude scanner kwam uit 2000 of 2001

Op 4 maart 2010 11:08:03 schreef Zom-B:
Een scanner die ik vroeger uit elkaar heb gehad zat 1 lens in en een photoarray van ca 5cm in het midden. Niks dubbelgevouwen.

De mijne heeft(ehhhh had!) ook 1 fotoarray van ca 5cm in het midden. Om de breedte van een A4 van 20cm naar die 5cm af te beelden (1:4), moet de lens dus op 1/5e van de afstand tussen de sensor en het papier zitten (1 achter de lens 4 voor de lens). Als jou scanner ook 10cm dik was, betekent dat dat als de sensor helemaal langs de bodem bewoog, de lens een brandpuntsafstand van minder dan 2cm moet hebben gehad. Volgens mij krijg je dan geen egaal zicht op de buitenkanten van je A4.... Ik vermoed dat je de spiegeltjes niet gezien hebt. Of anders is de kijkhoek in de hoeken heel laag, en/of de scanner heel hoog.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

zo ik heb ook weer een beetje zitten klussen, verlichtingsetje voor een vierwielig voertuigje.. al met al wel mooi gelukt.

design schema
Bovenkant zonder zooi
onderkant

knipperlicht komt van deze site af, 100uFje gepakt ipv 10uF en knippert heel rustig op 1 sec aan 1 sec uit, BC547 aan de uitgang en genoeg ruimte om de boel in te bouwen.

hele dingetje gefused op 315mA en wordt gevoedt door een 12V motorfiets accutje.

brake switch is een microswitch die aangaat bij 5mm indrukken van pedaal.

rest wijst zich vanzelf.

iets zonder duidelijke functie is vaak meer waard als iets nuttigs...

heb m'n delta nr 4 ook omgebouwd naar digitale meters , dat was toch een kwestie van tijd . deze hadden ze bij de grote c en op 8volt voeding geven ze wat minder licht wat ik fijner vind .

http://i578.photobucket.com/albums/ss226/zoalshetis/IMG_1952-1.jpg

zo was hij eerst .

http://i578.photobucket.com/albums/ss226/zoalshetis/IMG_2187.jpg

en zo nu , gelukkig werkt delta ook het front af achter de meters zo hoef ik er geen nieuwe op te maken .

http://i578.photobucket.com/albums/ss226/zoalshetis/IMG_2188.jpg

ik kreeg ze moeilijk afgeregeld , dit bleek te komen door de voeding achter scheidingstrafo te hebben en de dummyload op het net rechtstreeks dat geeft rare effecten .

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Mooi gedaan, maar misschien om het af te werken die stroommeter nog even ompolen?

Waarshijnlijk geeft de stroommeter gewoon 00.1 te weinig aan. Dus als 23.4 in het display staat, is het in werkelijkheid 23.5. Ik vermoed dat ie dat laaste niet er afgeregeld krijgt omdat het al heel lastig is om het af te regelen op minder dan 1.0 afwijking.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

sorry testman. maar ik vind die analoge meters toch echt mooier.
of deden ze het niet meer?

Een rommelig bureau is het teken van een genie.

tzal wel een heel gepiel zijn geweest, maar zelf houd ik ook meer van analoge uitlezing. en bij die grijzel delta staat het iets mooier....

Waar rook is, is Roel. 5e jaars EE student @TU delft met een uit de hand gelopen buizenhobby!
Tidak Ada

Golden Member

Ik vond die originele analoge DELTA metertjes toch mooier :P
't Is net zoiets als een Dugitaal uurwerk in een Friese stoeltjesklok, of een Bugatti met spoilers en snelle strepen :r
Gek, ik heb toch iets tegen dat 'alles digitaal'. Soms (zeker als het dynamisch is, leest analoog toch gemakkelijker af. Wel minder nauwkeurig natuurlijk, maar een snel variërend fenomeen digitaal aflezen is nog véél onnauwkeuriger!

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †

Dit topic is gesloten