Het grote "Waar krijg ik dit onderdeel" topic Deel 3

Dit topic is gesloten

Shiptronic

Overleden

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

@evdweele: Is niet dat de +5V van de USB poorten stuk is? Daar zit of een polymeerfuse in (gaan normaal niet stuk) of een speciale current limiter chip (die kunnen wel stuk).

1-st law of Henri: De wet van behoud van ellende. 2-nd law of Henri: Ellende komt nooit alleen.

Mijn multimeter Metex M80 doet helemaal niets meer.
Heb het een en ander doorgemeten en ik denk dat
de IC ICL7149CPL defect is.

Kan deze nergens vinden, wie kan mij helpen?

Robert

Arco

Special Member

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard-, firm-, en software ontwikkeling: www.arcovox.com
pa3gws

Golden Member

Hier eventueel.
http://www.ebay.co.uk/itm/ICL7149CPL-INTEGRATED-CIRCUIT-DIP-40-ICL7149…
Grrr Arco was sneller.

[Bericht gewijzigd door pa3gws op 16 mei 2016 18:00:48 (11%)

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.
brains

Special Member

Puur uit nieuwsgierigheid even gekeken om wat voor meter het ging en kwam de volgende links tegen. Misschien heb je er wat aan. http://axotron.se/blog/multimeter-repair/
http://www.radiomuseum.org/r/metex_autorange_digital_multimeter_m80.ht…
Of had je ze zelf al gevonden, dat kan ook. De eerste link is iemand die hem repareert, misschien eerst even kijken wat daar uitkomt voordat je de ic bestelt. Misschien is het wel wat anders.

evdweele

Overleden

usb hub controller Genesys GL850G

Op 16 mei 2016 09:38:40 schreef henri62:
@evdweele: Is niet dat de +5V van de USB poorten stuk is?

De 5V is op alle usb-poorten aanwezig.
Omdat de datalijnen direct van de usb-connectors naar de hubcontroller lopen was mijn gevolgtrekking dat de controller het loodje heeft gelegd.

Techniek is ervoor gemaakt om ons in de steek te laten. Het blijft een ongelijke strijd tussen de techniek en de technicus.

Heb je dat kunnen proberen inmiddels?

If you want to succeed, double your failure rate.

Ik zoek een (volgens mij) vrij standaard Schottky Diode. SMD uitvoering, schijnt niet meer leverbaar te zijn, zou hier een vervanger voor zijn?

Markeringen op de SMD: IR3J, wat een 30BQ100 schijnt te zijn.

Toepassing, schakelende PSU op basis van een TOP104YAI

Ik denk dat het allemaal niet zo kritisch is, het meeste zal wel snel genoeg zijn en die 3A is ook niet heel bijzonder.

Neem als voorbeeld de PMEG4030ER. Die heeft een wat lagere reverse-voltage dan jouw 30BQ100, maar als ik de datasheet van de TOP104YAI bekijk vermeldt deze afhankelijk van de gewenste topologie wat applicatievoorbeelden, waarin dan een 1N5822 gebruikt wordt. Die z'n VRRM is ook maar 40V.

If you want to succeed, double your failure rate.

Goede avond allemaal.

Ik ben op zoek naar een meter soepele kabel die geschikt is voor grote stromen (In de orde van 100A). De spanning is maar enkele volts. De buitendiameter inclusief isolatie mag maximaal 15mm zijn. Ik zoek hier ook bijbehorende kabelschoenen voor.

Als u weet waar ik dit kan krijgen hoor ik dat graag.

Ik wil dit gaan gebruiken om een punt-las apparaat te maken van een oude magnetron trafo.

PE2BAS

Zoek op siliconen kabel, en op <laagnummer>AWG . Zoek op sites als ebay.com en aliexpress. "6awg silicon" levert bruikbare hits. Ongeveer 10 euro voor 1m 6AWG.

Ik google op "awg wiki" om de AWG tabel te krijgen. DAAR kan je opzoeken wat de grootste AWG is die nog zou passen. 15mm is voldoende, een paar maten kleiner werkt ook. (vriendje had z'n ding mee naar mijn huis en dat werkte...). Daar vind je ook hoe groot AWG6 dan wel niet is.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Top dat geeft mooie resultaten op ebay. Ik heb er inderdaad een gevonden voor €10/m. Ik heb meteen kabelogen mee bestelt.

PE2BAS
brains

Special Member

Ik ben benieuwd naar welke schakeling je gaat maken. Op mijn todo list staat om ook een keer een eenvoudig puntlasser te maken om af en toe soldeerlipsje aan (hergebruikte) li-ion cellen te lassen of accupacks te maken.
Ik kwam b.v deze zelfbouw variant tegen die me wel interessant lijkt. http://www.avdweb.nl/tech-tips/spot-welder.html
Ik denk echter dat het verstandig is om hem samen met iemand te bouwen die verstand heeft van hoogvoltage. Ik heb er geen ervaring met hv en het is misschien maar beter ook ;-) Aan oude magnetrons geraak ik wel :-)

Het is niet zo heel moeilijk hoor, en die hoge spanning is alleen primair(230V). De originele secundaire kant sloop je van de trafo af. Deze kant wordt vervangen met 1 a 2 windingen en de spanning wordt niet groter dan 3-4v. De kabel moet echter wel dik zijn want de stroom kan behoorlijk oplopen.

Verder is er niet echt een schema, het werkt meteen.
Je kunt natuurlijk wel een mooi timer circuitje maken zodat je telkens consistente lassen kunt maken.

Hier vind je een filmpje van iemand die er ook eentje maakt.
https://www.youtube.com/watch?v=vrlvqib94xQ

Oja,
Waar je wel eventjes op moet letten bij het slopen van een magnetron zijn condensatoren die nog geladen kunnen zijn!!! Dit is wel weer erg gevaarlijk. Daarnaast heb ik ook wel eens gehoord dat de gelijkrichters een nare stof bevatten. Maar zolang je enkel de trafo gebruikt en de rest weg gooit zal er niet veel spannends gebeuren.

Wat me wel opvalt is dat er in deze trafo's nog twee stukjes kern zit tussen de primaire en de secundaire windingen. Is dit een soort van begrenzing?
Zie hier op 2:00 https://www.youtube.com/watch?v=GCrqLlz8Ee0

[Bericht gewijzigd door hardbass op 27 mei 2016 12:05:14 (11%)

PE2BAS

Gebruik even de zoekfunctie en lees jezelf even in.

Lijkt mij wel verstandig.

Je hebt tijd of je hebt geen tijd ! als je geen tijd hebt, waar is die dan gebleven ? https://ledverlichtingsoest.com/
brains

Special Member

Bedankt voor de waarschuwingen. Ik ben me bewust van de gevaren van een magnetron uit elkaar halen zoals de "condensator die nogal pijn kan doen" ;-) en magnetrons die berylliumoxide kunnen bevatten. De magnetron zelf zou ik zo ie zo niet uit elkaar halen alhoewel ik gelezen/gezien dat er wel mooie magneten in zitten. (En dus wel verleidelijk is) Ik heb daarover al goed ingelezen o.a. op het forum hier. De vraag over welke schakeling hardbass ging gebruiken was meer algemeen van aard. Voordat ik er aan zou beginnen ga ik me natuurlijk eerst goed inlezen o.a. op het forum hier.
@hardbass bedankt voor je tips en info.

Hallo,

Ik zoek de volgende kabel met connectoren. Ik wil van een grote naar een kleine connector met de verbindingen 1:1.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2442535/2016-05-31%2018.39.22.jpg

Oja, we hebben hem volgende week al nodig dus geen ebay :)

Uiteraard kan ik ook kabels gaan zitten knippen en plakken, maar we willen in dit geval liever een kant en klare oplossing.

PE2BAS

Die rechter connector lijkt een pitch van 2,54mm te hebben, en die linker een pitch van 1,27mm, klopt dit?
Hoe had je in gedachten dat een kant-en-klare oplossing in elkaar zit? Je hebt namelijk te kampen met de flatcable waarvan de pitch van de aders onlosmakelijk verbonden is met de pitch van je contacten.

Zo goed als het vroeger was, is het nooit geweest.

Tja, ik heb printjes klaar liggen die het zouden kunnen als de linker 2mm pitch zou hebben (Tommyboy heeft die grotendeels getekend). Maar ik ben het met hem eens dat het er naar uitziet dat de pitch veel kleiner is dan 2.0mm.

edit: Toch pixels zitten tellen. Links komt op 1.56mm pitch, de rechter op 2.9-3.0mm pitch. Rare waardes. Is er soms een grote parellax vervorming in de foto?

[Bericht gewijzigd door rew op 31 mei 2016 21:58:10 (26%)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Hmm,

Ik had gehoopt dat zoiets gewoon te koop is. Mn project genootjes willen om een of andere reden liever een kant en klare kabel IPV zelf hannesen. Ze zullen wel gewoon lui zijn :)

Die linker zal wel een 1.56mm pitch zijn, maar dat weet ik niet zeker ik heb de pcb niet ontworpen. Die andere is gewoon de standaard 2.54mm. Ik denk dat het toch een zogenaamde parallelax is die het geheel niet laat kloppen. De liniaal licht ook lager dan de connectoren uitsteken, en de camera stond zeer dicht bij om een close-up foto te maken.

[Bericht gewijzigd door hardbass op 31 mei 2016 22:22:31 (72%)

PE2BAS

1.56mm pitch lijkt me heul raar. Uitgaande van REWs metingen, en het feit dat de rechter connector gewoon 2,54 is, zit REW 20% te hoog. 1,56/1,2=1,3 oftewel 1,27.

Ik zou dit oplossen met een stuk 0,635mm bandkabel (te jatten van een 80-aderige IDE kabel), een 1,27mm pitch IDC connector, een 2,54mm pitch IDC connector, en een flinke berg gevloek.
De kleine kant is makkelijk, en aan de grote kant moet je de aders los scheuren, op de juiste plek houden, en de connector crimpen. En dan maar hopen dat de kern dik genoeg was om contact te maken.

Zo lost Atmel het op: https://www.google.nl/search?q=atmel+ice+cable&source=lnms&tbm…

Zo goed als het vroeger was, is het nooit geweest.
Dok

Golden Member

@Brains,
Is iets met dikke condensatoren niet wat?
Wat je op de foto ziet moet nog worden opgelapt.
Heeft een beetje te veel oud ijzer opgelegen..

Wie niet horen wil moet TV kijken.

Het is ook bedoeld om een atmel chippie te programmeren, alleen heeft de pcb ontwerper een grote connector gepakt terwijl de kant van de programmer een kleine is. Hoe dan ook ik maak het kabeltje zelf wel. Ik denk dat dat makkelijker is dan eindeloos zoeken naar het onbestaande :)

PE2BAS

En dan wil je hem kant-en-klaar heben? En Tommyboy linkt net naar een zwik atmel kabeltjes. Je moet dus zoeken naar het atmel kabeltje. Evt. kom je dan op de 6pin connector uit, en moet je nog even een extra conversie naar de 10p connector. Ook die zijn standaard te krijgen.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Dit topic is gesloten