Nieuws

Win vouchers van HTF Electronics voor de Radio Vlooienmarkt in Rosmalen!

Win vouchers van HTF Electronics voor de Radio Vlooienmarkt in Rosmalen!

zaterdag 24 februari 2018 · Ben je nog niet zo bekend met radiomarkten en wil je wel eens kijken wat het is? HTF Electronics maakt het nu erg aantrekkelijk en stelt 10 vouchers beschikbaar, te besteden bij de stand van HTF Electronics op de Radio Vlooienmarkt in Rosmalen. Je kunt een voucher winnen door mee te doen aan onze actie!


HTF ElectronicsHTF Electronics (het bedrijf van member Zirconium) stelt de vouchers voornamelijk beschikbaar om elektronica-hobbyisten kennis te laten maken met radiomarkten.

Wat kun je winnen?

Je kunt één van de tien vouchers ter waarde van € 12,50 winnen. De voucher kun je op 17 maart besteden bij de stand van HTF Electronics op de Radio Vlooienmarkt in het Autotron te Rosmalen. Je kunt kiezen uit het hele assortiment van HTF Electronics. Er wordt geen geld retour gegeven en bij uitgave van een hoger bedrag wordt € 12,50 in mindering gebracht.

Hoe kun je meedoen?

Stuur voor zaterdag 10 maart 20:00 uur een mailtje naar Jeroen Vreuls met in het onderwerp “Rosmalen actie”. Vermeldt in dat mailtje ook meteen je gebruikersnaam op Circuits Online, je straat en woonplaats. Dat is alles! Wij zullen dan uit de inzendingen tien winnaars trekken. Wanneer je een voucher hebt gewonnen, dan ontvang je die meteen van ons. En als je dan bij de stand van HTF Electronics langs gaat bedank Zirconium ook even! Je kunt meedoen als je in Nederland of België woont.

Reacties (3) »

Landelijke Radio Vlooienmarkt 2018 in Rosmalen

Landelijke Radio Vlooienmarkt 2018 in Rosmalen

donderdag 22 februari 2018 · Op zaterdag 17 maart wordt in het Autotron te Rosmalen voor de 43ste keer de Landelijke Radio Vlooienmarkt georganiseerd. Ook dit jaar is Circuits Online wederom aanwezig met een stand, en we hebben een klein jubileum te vieren!


De vlooienmarkt voor elektronica, dat wordt georganiseerd door de Bossche Radio Amateur Club, is de grootste en best bezochte in z'n soort in Nederland. Het evenement is daarom bijna verplichte kost voor radioamateurs en elektronicahobbyisten. In 2017 waren en er meer dan 330 stands en kwamen bijna 4500 bezoekers door de entree bij het Autotron.

Je kunt op 17 maart in het Autotron terecht voor onder andere componenten, meetapparatuur, buizen, HF apparatuur, boeken en gereedschappen. Dit alles zowel nieuw als gebruikt. De markt is ook een mooie kans om zeldzame spulletjes te vinden. Verder is het ook een goede gelegenheid om bekenden te ontmoeten en lekker bij te kletsen.

Rosmalen 2017 #2Rosmalen 2017 #2

Circuits Online stand

Zoals altijd zullen we ook nu weer in Rosmalen aanwezig zijn met een grote stand. Dit jaar vieren we zelfs ons 10-jarig jubileum in Rosmalen! Op onze stand verkopen we diverse tweedehands spulletjes. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om de financiële huishouding van Circuits Online te ondersteunen. Mocht je bij onze stand willen pinnen, dan kan dat met behulp van onze overburen HTF Electronics.

Mocht je zelf nog interessant elektronica spul hebben liggen dat je aan Circuits Online wil doneren zodat het op de stand verkocht kan worden, neem het dan mee op 17 maart. Kun je niet komen of is het teveel, stuur dan even een e-mail naar Tom. Hij zal op zaterdag 3 maart door Nederland en België rijden om spullen op te halen.

Prijsvraag: maak kans op een transistor tester, HTF Electronics waardebon of Circuits Online lidmaatschap!

Transistor tester LCR-TC1HTF ElectronicsOp onze stand kun je ook meedoen met een prijsvraag. Je maakt dan kans op een transistor tester, een waardebon van € 15,- van HTF Electronics of een Golden lidmaatschap voor Circuits Online voor een jaar. De transistor tester is zeer veelzijdig en kan ook weerstanden, diodes, FET's, condensatoren, spoelen, thyristoren en triacs testen.

De vlooienmarkt is geopend van 9:00 uur tot 15:30 uur. De kassa's gaan al om 8:00 uur open. De entreeprijs bedraagt € 8,-- per persoon. Kijk voor meer informatie in het topic op het forum.

Reacties (2) »

Texas Instruments presenteert kleinste opamp in de industrie

Texas Instruments presenteert kleinste opamp in de industrie

vrijdag 9 februari 2018 · Chipbakker Texas Instruments claimt dat het de kleinste opamps en comparators in de industrie heeft gemaakt. De componenten zitten in een X2SON behuizing met een oppervlakte van 0,64 mm˛ (0,8 mm x 0,8 mm x 0,4 mm).


De TLV9061 opamp heeft een gain bandwidth van 10 MHz en een slew rate van 6,5 V/µs. De opamp is daardoor geschikt voor applicaties waarbij een hoge bandbreedte nodig is. Daarnaast heeft de TLV9061 een lagere DC-offset dan vergelijkbare componenten.

De TLV7011 familie van comparators heeft een propagation delays tot 260 ns en heeft tot 50% minder vermogen nodig dan vergelijkbare comparators.

Beide componenten hebben rail-to-rail ingangen en kunnen met voedingsspanningen zo laag als 1,8 V overweg. De componenten zijn onder andere bedoeld voor toepassing in mobiele telefoons, wearables en Internet of Things.

Reacties (2) »

Prettige feestdagen en een gelukkig 2018!

Prettige feestdagen en een gelukkig 2018!

maandag 25 december 2017 · Het jaar 2017 nadert alweer zijn einde. Dit jaar was een mooi jaar voor Circuits Online, met 3,5 miljoen bezoekers.


In 2018 zullen wij uiteraard weer aanwezig zijn (voor de tiende keer!) met een stand op de radiomarkt in Rosmalen. Ook verwachten we boven de 2 miljoen berichten in het forum te komen.

Wil je ook de beste wensen overbrengen, dan kan dat in het topic op het forum. Het Circuits Online Team wenst je een fijne kerst en een mooi 2018, met hopelijk veel elektronica!

Reacties »

Dag voor de Radio Amateur 2017

Dag voor de Radio Amateur 2017

zondag 8 oktober 2017 · Op zaterdag 4 november aanstaande organiseert de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland de Dag voor de Radio Amateur. Je kunt dan in de Americahal in Apeldoorn terecht voor onder andere een onderdelenmarkt, lezingen en een zelfbouwtentoonstelling.


Het doel van de dag, die dit jaar voor de 57ste keer wordt georganiseerd, is bezoekers inspiratie te laten opdoen voor hun radiohobby door de dingen die te zien zijn en het ontmoeten van anderen. In het programma zijn een drietal lezingen opgenomen over verschillende onderwerpen gerelateerd aan de radiohobby, waaronder een lezing over de overgang van AM/FM naar DAB+ voor omroepzenders. Een deel van de Americahal is ingericht als het “jeugdplein”. Hier kan de jeugd kennis maken met techniek en de radiohobbby en een soldeerprojectje in elkaar zetten. Ben je goed in Morse? Dan kun je het tegen andere bezoekers opnemen in de “Morse challenge”. Verder wordt een loterij georganiseerd waarbij veel prijzen te winnen zijn.

Dag voor de Radio Amateur 2013Dag voor de Radio Amateur 2013

Het grootste deel van de Americahal is gereserveerd voor de onderdelenmarkt. Hier is nieuwe en gebruikte apparatuur en onderdelen te koop. Trotse hobbyisten presenteren hun zelfgemaakte projecten in de zelfbouwtentoonstelling. Dit jaar bestaat ook weer de mogelijkheid om metingen te laten verrichten aan meegebrachte apparatuur. Een team van ervaren amateurs stellen hiertoe hun meetapparatuur ter beschikking.

De Dag voor de Radio Amateur begint om 9:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De kaartverkoop begint om 09:00 uur. VERON leden betalen € 8,00 om naar binnen te mogen. Voor niet-leden bedraagt de entreeprijs € 9,00 en kinderen onder de 16 mogen gratis naar binnen. Parkeren op het terrein van de Americahal kost € 4,00. Kijk voor meer informatie op de site van VERON.

Reacties »

Radio onderdelen markt "De Lichtmis" 2017

Radio onderdelen markt "De Lichtmis" 2017

maandag 18 september 2017 · Op zaterdag 23 september wordt bij wegrestaurant "De Lichtmis" voor de 36ste keer de Radio Onderdelen Markt georganiseerd. Het wegrestaurant ligt aan de A28 tussen Zwolle en Meppel.


Op de markt kan men terecht voor HF-apparatuur, antennes, vakliteratuur, nieuwe en gebruikte onderdelen en nog veel meer. Op een van de vele markten vind iedereen wel iets van zijn of haar gading. De radiomarkt is ook een mooie gelegenheid om bij te kletsen met bekenden en collega-hobbyisten. Of prik eens een befaamde pannenkoek in het restaurant.

Radio onderdelen markt "De Lichtmis" van boven gezienRadio onderdelen markt "De Lichtmis" van boven gezien

Wegrestaurant "De Lichtmis" ligt ter hoogte van afslag 22 richting Nieuwleusen/Hasselt aan de A28 tussen Zwolle en Meppel. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting R.O.M. of het topic op ons forum.

Reacties (2) »

Chriet Titulaer overlijdt op 73-jarige leeftijd

Chriet Titulaer overlijdt op 73-jarige leeftijd

maandag 24 april 2017 · Afgelopen weekend is sterrenkundige, wetenschapper en televisiepersoonlijkheid Chriet Titulaer overleden. Met zijn televisieoptredens in de jaren zeventig en tachtig was hij van groot belang bij de popularisering van ruimtevaart, wetenschap en technologie.


Chriet begon zijn televisiecarrière in 1969 als medepresentator van het televisieverslag van de eerste maanlanding. Ook was hij commentator bij de uitzending van de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981.

In de jaren tachtig produceerde hij diverse televisiecursussen, maar het meeste succes had hij met het programma TROS Wondere Wereld, dat van 1983 tot en met 1989 op televisie te zien was. Het populair-wetenschappelijk programma bracht nieuws op het gebied van ruimtevaart, beeld & geluid, communicatie en ICT. Ook liet Chriet graag nieuwe 'snufjes' uit Japan zien.

Hij was medeoprichter van vernieuwende projecten zoals het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst. In 1986 organiseerde hij de ruimtevaartmanifestatie Space '86 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook schreef hij diverse populair-wetenschappelijke boeken.

In de jaren negentig verdween Chriet van de televisie en verkocht hij zijn mediaproductiebedrijf, omdat zijn gezondheid achteruit ging. De laatste jaren verbleef hij in een privé-verzorgingshuis in Driebergen.

Zie ook het topic op het forum over het overlijden van Chriet.

Foto: Sjakkelien Vollebregt, Nationaal Archief / Anefo, licentie CC-BY

Reacties (2) »

Circuits Online op de Radio Vlooienmarkt 2017 in Rosmalen

Circuits Online op de Radio Vlooienmarkt 2017 in Rosmalen

donderdag 23 maart 2017 · Op zaterdag 11 maart jongstleden werd voor de 42ste keer de Landelijke Radio Vlooienmarkt in het Autotron te Rosmalen georganiseerd. Circuits Online was voor de negende keer aanwezig met een grote stand, zoals altijd op de bovenring van het Autotron.


Twee weken voor de markt is Tom de Goede door Nederland en België gereden om bij members spulletjes voor de verkoop op te halen. We haddden de Jakobsladder van ruim een meter hoog, gemaakt door Guido Mennen weer meegenomen. Wederom bleek dat grote vonken een aanzuigende werking op bezoekers hebben ;).

Dit jaar hebben we een fotowedstrijd georganiseerd waarmee je prijzen kon winnen. De eerste prijs (een kit voor de Circuits Online labvoeding 2016) is gewonnen door flash2b. De tweede prijs (een Raspberry Pi Zero W) is gewonnen door joram.agten. Beide prijswinnaars mogen hun prijs binnenkort via snail mail verwachten.

De omzet van onze stand zal gebruikt worden om de financiële positie van Circuits Online te ondersteunen. Bij deze willen wij alle vrijwilligers bedanken die zich voor de stand hebben ingezet. Uiteraard danken wij ook de bezoekers van de stand die met hun aankopen Circuits Online gesteund hebben en de members die spulletjes voor de stand gedoneerd hebben.

Wil je nog een keertje nagenieten of wil je zien wat je gemist hebt? Bekijk dan hieronder de foto's.

Rosmalen 2017 #1Rosmalen 2017 #10Rosmalen 2017 #2Rosmalen 2017 #3Rosmalen 2017 #4Rosmalen 2017 #5Rosmalen 2017 #6Rosmalen 2017 #7Rosmalen 2017 #8Rosmalen 2017 #9

Reacties (3) »

Doe mee met onze prijsvraag op de Radio Vlooienmarkt in Rosmalen!

Doe mee met onze prijsvraag op de Radio Vlooienmarkt in Rosmalen!

donderdag 9 maart 2017 · Zoals je van ons gewend bent, maak je ook dit jaar weer kans op prijzen bij onze stand op de Landelijke Radio Vlooienmarkt, aanstaande zaterdag 11 maart in Rosmalen. Deze keer pakken we het iets anders aan.


Dit jaar gaat het er namelijk om wie de leukste foto van de radio vlooienmarkt kan maken. Post deze in het speciale topic en je maakt kans op een van de twee mooie prijzen.

Wat kun je winnen?

Circuits Online labvoeding 2016De eerste prijs is een kit voor de Circuits Online labvoeding. Hiermee kun je een regelbare voeding in elkaar knutselen van 0-28 V en 0-1,5 A. Maar het ontwerp is flexibel genoeg om eenvoudig naar hogere uitgangsspanningen en -stromen om te bouwen. De kit bestaat uit een professionele print en alle benodigde onderdelen.

Raspberry Pi Zero WDe tweede prijs is de Raspberry Pi Zero Wireless. De Pi Zero is een kleine versie van de Raspberry Pi, met een 1 GHz processor en 512 MB RAM. De Wireless variant is pas op de markt gebracht en heeft ook WiFi en Bluetooth 4.1/BLE aan boord. We doen er een micro-USB OTG adapter en mini-HDMI adapter bij zodat je meteen aan de slag kunt.

Hoe kun je meedoen?

Maak tijdens de Radio Vlooienmarkt in Rosmalen aanstaande zaterdag leuke en mooie foto's. Je beste foto's kun je het onderstaande topic plaatsen. Na afloop van de vlooienmarkt gaat een delegatie van het Circuits Online beursteam de foto's beoordelen en worden de winnaars bekendgemaakt.

Post je foto's in dit topic »

In het topic kun je ook de regels van de prijsvraag terugvinden.

Reacties (1) »

Landelijke Radio Vlooienmarkt 2017 in Rosmalen

Landelijke Radio Vlooienmarkt 2017 in Rosmalen

zaterdag 18 februari 2017 · Op zaterdag 11 maart organiseert de Bossche Radio Amateur Club de Landelijke Radio Vlooienmarkt. In het Autotron in Rosmalen kan de elektronicahobbyist of radioamateur dan langs de ruim 300 stands struinen op zoek naar een koopje.


De vlooienmarkt, die dit jaar voor de 42ste keer georganiseerd wordt, is de grootste en best bezochte van zijn soort in Nederland. Het evenement is daarom bijna verplichte kost voor radioamateurs en elektronicahobbyisten. In 2016 kwamen bijna 5000 bezoekers voor de markt naar het Autotron.

Op de markt kun je terecht voor onder andere componenten, meetapparatuur, buizen, HF spul, boeken en gereedschappen. Dit alles zowel nieuw als gebruikt. De markt is ook een mooie kans om zeldzame spulletjes te vinden. Verder is het ook een goede gelegenheid om bekenden te ontmoeten en gezellig bij te kletsen.

Rosmalen 2016 #1Rosmalen 2016 #1

Circuits Online stand

Het is inmiddels al een aantal jaar traditie dat Circuits Online op de vlooienmarkt aanwezig is met een grote stand. Daar verkopen we diverse tweedehands spulletjes. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om de financiële huishouding van Circuits Online te ondersteunen.

Mocht je zelf nog interessant elektronica spul hebben liggen dat je aan Circuits Online wil doneren zodat het op de stand verkocht kan worden, neem het dan mee op 11 maart. Kun je niet komen of is het teveel, stuur dan even een e-mail naar Tom. Hij zal op zaterdag 25 februari door door Nederland en België rijden om spullen op te halen.

De vlooienmarkt is geopend van 9:00 uur tot 15:30 uur. De kassa's gaan al om 8:00 uur open. De entreeprijs bedraagt € 8,-- per persoon. Kijk voor meer informatie in het topic op het forum. In het topic staat ook meer informatie over de mogelijkheden van het doneren van spulletjes.

Reacties (1) »