Show your projects! Part 31

Dit topic is gesloten

Tijdens de regendagen heb ik eens een draagbare frequentieteller gemaakt want ik had al regelmatig nood aan zo'n toestelletje.
Het 5 digit display is uit afbraak en bespaarde mij veel werk en vooral omdat de display's al fel oplichten bij 3mA/segment.

Ik heb er wel fijne draadjes aangesoldeerd, beter dan een nieuwe print te maken.
De behuizing was een parallelle poort extender.

Het schema en software komt van DL4YHF

Veel priegelwerk maar het werkt goed, moet wel nog de nauwkeurigheid controleren.

LDmicro user.
miedema

Golden Member

Ik heb een klein symmetrisch 5V voedinkje gebouwd, gevoed uit Li-Po accuutjes (of 9V batterijen):

http://www.miedema.dyndns.org/co/5V_batt_supply/IMG_5512_Mietro_battery_power_supply-600pix.jpg

Dit voedinkje is bedoeld om mijn Hi-Z naar 50Ω buffer te voeden. Met deze buffer kan ik hoogohmige signalen meten met mijn (50Ω in) spectrum analyser. Het voordeel van deze accuvoeding is dat deze zeer schoon is, en galvanisch gescheiden is. Hierdoor weet ik zeker, ook bij zeer lage signaalniveau's, dat wat ik zie op m'n SA inderdaad mijn meetsignaal is :-)

http://www.miedema.dyndns.org/co/5V_batt_supply/IMG_5519_Mietro_battery_power_supply_intern-600pix.jpg

Ik heb voor deze voeding gekozen voor regulators van Linear Technology, die voor deze toepassing erg geschikt zijn.
Nadeel is dat ze alleen in minieme SMD behuizingen geleverd worden. Dus dat vereiste wat creativiteit bij prototypen en bouwen...

http://www.miedema.dyndns.org/co/5V_batt_supply/IMG_5524_Mietro_battery_power_supply_intern_close-up-600pix.jpg

Ik was met name benieuwd hoe goed het zou werken om printoppervlak als koelplaat te gebruiken. Dat bleek beter te gaan dan verwacht!

Voor de behuizing heb ik een overtollige Audio Ltd. zender gesloopt. (Ik had die behuizing in m'n achterhoofd toen ik deze opzet bedacht)

http://www.miedema.dyndns.org/co/5V_batt_supply/IMG_5525_Mietro_battery_power_supply_intern-600pix.jpg

Uitgebreidere info, schema's en discussie over deze ±5V battery supply, en vooral ook over de gebruikte LT stabilisatoren en voltage monitor in het eigen topic voor deze voeding: Batterijvoeding voor m'n Hi-Z in buffer, met mooie LT regulators

groet, Gertjan.

If you want to succeed, double your failure rate.
Jinny

Golden Member

Hoe doen vrouwen op TV dat toch? Wakker worden met prachtig glanzend haar en mooi gestifte lippen..... Wanneer ik wakker word heb ik een coupe 'Leeg geroofd vogelnest' en een incidenteel straaltje kwijl.. Gaat ook door voor 'Wilt wief' naar horen zeggen

Mooi ding Gertjan!
Waar heb je die 9V LiPo's vandaan? Ik heb hier een Differentiaal-/isplatieversterker als scoopvoorzet, waar 9V batterijen in moeten. Die LiPo'z zouden daar handig zijn.

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
miedema

Golden Member

Ha Tidak Ada!

Het merk van mijn 8,4V Li-Po's is iPowerUS: http://www.ipowerus.com/

Ze worden speciaal voor de TV en film industrie gemaakt (gebruik in zenders)
Hun laatste versie is inmiddels 700mAh. Die gebruik ik nog niet, domweg omdat die dingen lang mee gaan (jaren)

De Nederlandse importeur is de Herrieboerderij in Amsterdam, een film-geluid dealer: http://www.deherrieboerderij.nl/ipowerus.html
Hun webshop: http://www.setgearshop.nl/webshop/accus-en-laders/oplaadbare-batterije…

groet, Gertjan.

Thevel

Golden Member

De Lemo connector is een stuk naar voren geplaatst, is daar een reden voor?

miedema

Golden Member

Ha Thevel,

Zo neemt de Lemo minder ruimte in in het kastje, en beschermt hij de aan/uit schakelaar enigszins.

Over dit onderwerp heb ik in deze post al uitgebreider gepraat in het eigen topic voor deze voeding: Batterijvoeding voor Hi-Z in buffer, met mooie LT regulators.

groet, Gertjan.

flash2b

Special Member

Mooi Gertjan !

Ik heben iets soortgelijks gemaakt een tijdje geleden: http://www.circuitsonline.net/forum/view/message/1710469#1710469

Die is via de USB te voeden en er zitten nub ook batterijen in. (Helaas kan ik nu geen foto maken maar ze zitten aan de linkerkant met een schaklaar aan de achterzijde)

Bedankt Gertjan!
Nu eerst eens op zoek naar een ladertje (circuitje). Ik vind die van hen nogal prijzig en 4 bay's heb ik toch niet nodig....

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
miedema

Golden Member

Tidak Ada,

Ik zou gewoon het bijbehorende ladertje kopen....

Ik heb daar een paar van, en dat werkt alweer 9 jaar feilloos. In al die tijd 1 accuutje stuk gehad (van de 18). De aanschafprijs ben je snel weer vergeten, tobben met slecht laden, of voortijdig vermoorde accuutjes niet...

Het ladertje is klein, en prettig in gebruik, met laden/vol indicatie, en zowel 230V als 12V voeding.

Er zit ook elektronica in de accuutjes, dus ik weet niet of de lader ook met de accuutjes communiceert...

Toen ik mijn eerste setjes kocht waren er aanbiedingen van 4 accu's plus lader voor iets van 100,- Euro. Geen idee of er nog combi prijzen af te spreken zijn. Bel ze eens, het zijn hele vriendelijke mensen.

@ flash2b
Inderdaad handig zo'n portable en galvanisch gescheiden voedinkje. Ik merk dat nu al!

Edit: Heb je gezien dat deze voeding een eigen topic heeft: Batterijvoeding voor Hi-Z in buffer, met mooie LT regulators. Daar schema's en meer over de technische details!

groet, Gertjan

Lambiek

Special Member

Hier nog iets van mij. Bij mijn zwager zit een bepaald gedeelte van het huis onder straat niveau, vandaar dat er in de garage een pomp put zit met een dompelpomp. De pomp zorgt ervoor dat het regenwater van de straat en het water van de wasmachine opgepompt wordt naar het riool. Om nu te zorgen dat het geheel niet onderwater loopt, (100% zeker ben je nooit natuurlijk) heb ik een alarm kastje gemaakt. Een vlotter controleert het water niveau in de put, dus bij weigering van de dompelpomp wordt er naar zijn mobiel gebeld. Ook bij stroom uitval van de groep waar de dompelpomp op zit wordt er naar zijn mobiel gebeld. ook gaat er een hoorn bij één van de twee alarmen.

Hieronder de schakelkast.
http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/pompalarm_1.jpg

Hieronder de bel module.
http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/pompalarm_2.jpg

http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/pompalarm_4.jpg

Hieronder de lader voor de accu.
http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/pompalarm_3.jpg

De bel module is gemaakt rond een 16F628A, bij alarm gaat de module verbinding maken met de telefoonlijn en gaat het nummer bellen en laat dan tienmaal een riedel horen. Dit gebeurt driemaal, na driemaal bellen en verbreken gaat de module een halfuur in een ruststand en de hoorn gaat om de 20 seconden voor 3 seconden aan. Dit blijft herhalen totdat het alarm opgelost is. Het geheel werkt op een accu van 12VDC en 7Ah, dus ook bij stroom uitval van de pomp groep (waar ook de alarmkast op zit) blijft het werken.

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.

Ziet er netjes uit!
Vraagje: Waar wordt die kast geplaatst? Hopelijk toch niet in die kelder?

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
Lambiek

Special Member

Dank je.

Ja de kast komt gewoon in de garage op één meter zestig, maar het water kan nooit hoger komen dan 80 centimeter. En laten we hopen dat het nooit voor komt, dit bied toch weer een stukje veilig gevoel.

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.

Nouja, zeg nooit nooit. Maar als ie op 1.60 meter zit, zal ie allicht al een aantal malen gebeld hebben voordat ie uitvalt, mocht het misgaan. En als het water op 160 staat, is er zoveel water in omloop dat "even de dompelpomp ontstoppen" niet het probleem zou voorkomen. Dus: Ja hij zou door een overstroming kapot kunnen gaan, maar doet wel wat ie moet doen: waarschuwen als er een probleem is.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Die waterniveau/pomp bewaking ziet er netjes uit ! Mooi gemaakt. Een ding schoot mij te binnen, belt hij uit via een analoge telefoonlijn ? Dan moet je wel een echte analoge lijn hebben en geen lijn uit een cable modem, want die valt ook uit bij stroom uitval. Maar ik denk dat je daar over nagedacht hebt.

Lambiek

Special Member

Op 30 juni 2016 06:52:59 schreef rew:
Nouja, zeg nooit nooit. Maar als ie op 1.60 meter zit, zal ie allicht al een aantal malen gebeld hebben voordat ie uitvalt, mocht het misgaan.

Ja de module belt om het halfuur driemaal naar zijn mobiel, ook gaat er in het halfuur wachttijd een alarm in de vorm van een hoorn, (die aan de zijkant van de kast zit) deze gaat een halfuur lang om de 20 seconden voor 3 seconden af. Die tijd kan in de software nog aangepast worden, net als het nummer dat gebeld wordt en het riedeltje dat te horen is na het opnemen.

Op 30 juni 2016 07:50:37 schreef Rolo:
Een ding schoot mij te binnen, belt hij uit via een analoge telefoonlijn ?

Ja, maar het kan ook via een modem van de KPN bijvoorbeeld.

Dan moet je wel een echte analoge lijn hebben en geen lijn uit een cable modem, want die valt ook uit bij stroom uitval. Maar ik denk dat je daar over nagedacht hebt.

Die valt inderdaad ook uit ja, maar je kunt ook een storing op je analoge lijn hebben natuurlijk. Zoals ik al eerder zei, helemaal 100% zekerheid heb je nooit. Maar als er iemand thuis is, worden ze nog gealarmeerd door de hoorn die er op zit. 108 db hoor je wel. :)

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.

Kan je dan niet eenvoudiger een GSM module toepassen met een pre-paid card er in?

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
Lambiek

Special Member

Op 30 juni 2016 10:49:01 schreef Tidak Ada:
Kan je dan niet eenvoudiger een GSM module toepassen met een pre-paid card er in?

Ja dat kan ook, heb ik nog aan gedacht. Maar dan moet je een aantal maal bellen, anders verloopt je beltegoed. Plus als je moet opwaarderen moet je het kaartje in een mobiel stoppen, of je moet een abonnement nemen natuurlijk. En vergis je niet in de prijs van zo'n ding, dit is goedkoper en het is leuker om het zelf te maken.

Maar heb er wel naar gekeken en die goedkope dingen is alleen maar prut, die komen niet echt betrouwbaar uit de preview. dus vandaar toch liever dit. :)

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.

Mocht je intersse hebben, dan heb ik hier nog twee Siemens GSM modules.

http://www.circuitsonline.net/forum/view/message/1826029#1826029

Ik had ze in dit topic genoemd (foto's) Daarna hebben ze o V&A gestaan, maar geen reactie.

Als je ze kunt gebruiken zeg je het maar. Ik heb het ding voor het kastje op de Jutberg gekocht. Volgend station is de kliko

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
Lambiek

Special Member

Bedankt voor het aanbod, dus ik denk dat het de kliko wordt. :)

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.

Zo duur hoeft het niet te zijn hoor:
http://www.ebay.com/itm/201539164529

Bovenstaand printje gebruik ik in combinatie met een Raspberry Pi en een SIM-kaart van Lebara, daarmee kun je via je browser opwaarderen en je saldo controleren. Bij KPN kan dit overigens ook via je browser.

Edit:
Bij Lebara moet je eens per half jaar je tegoed opwaarderen (minimaal 5 euro) bij KPN moet je eens per half jaar je beltegoed "gebruiken" (sms lijkt mij voldoende?) KPN is ook goedkoper (16ct/sms ipv 21ct/sms) Ik moet maar eens overstappen zie ik..
T-mobile is nog goedkoper:
https://www.t-mobile.nl/Consumer/media/pdf/klantenservice/bestelling-e…
Net als KPN eens per half jaar gebruiken.

[Bericht gewijzigd door DutchEngineer op donderdag 30 juni 2016 21:21:00 (15%)

Hoi, Tidak Ada

Wat de plugjes betreft kan ik je helpen : Het zijn Binder subminiatuurstekkers. Er bestaan ook nog miniatuur stekkers die een maatje groter zijn. Je kan ze vinden bij Conrad.
Hier een link naar deze stekkers:

De subminiatuurstekkers:
http://www.conrad.be/ce/nl/Search.html?search=binder+subminiatuurstekk…

De miniatuurstekkers:
http://www.conrad.be/ce/nl/Search.html?search=miniatuurstekker+binder&…

Het is wel even zoeken naar de gewenste maar ze staan er zeer zekers tussen. Ze Bestaan in alle mogelijke uitvoeringen: 3,4,5,6,...,... polig. Man,vrouw, inbouw, opbouw, kabel, enz.... .

Hier bijvoorbeeld een 5 polige stekker :

http://www.conrad.be/ce/nl/product/738877/Subminiatuur-ronde-stekker-s…

Ik heb zo goed mogelijk een foto genomen waar beiden opstaan (nog in de originele verpakking). Een model van de sub- en de miniatuur versie.

Grt,
Danny G.

Lambiek

Special Member

Op 30 juni 2016 21:07:01 schreef RVL-Electronics:
Zo duur hoeft het niet te zijn hoor:
http://www.ebay.com/itm/201539164529

Leuk spul, maar ik hou het bij wat ik nu heb. :) Maar in ieder geval bedankt.

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.

Bedankt danny g !

Zo die zijn er duur mee!
Mijn 3-polige male plugjes zijn geprijsd op € 2,50 (Conrad €10,06) en de chassisdeeltjes op € 1,50 (Conrad € 6,75) en dat heb ik er nog lang niet voor betaald. Ik heb ze op V&A gekocht, maar heb veel chassisdeeltjes en weinig plugjes. Vandaar dat ik wilde weten waar ze te koop zijn. Nu is Conrad i.h.a. niet bepaald de goedkoopste....
Er staat 'C&F Engsbergen' op de prijsstickers. Dat zal wel een (beurs?)handelaar zijn geweest.

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP

Dit topic is gesloten