Ha markce,
Nou voor een projectje tussendoor ziet er niet slecht uit
Wat kan die allemaal blokgolf moduleren maar welke tijd puls verhouding?
Dit topic is gesloten
Ha markce,
Nou voor een projectje tussendoor ziet er niet slecht uit
Wat kan die allemaal blokgolf moduleren maar welke tijd puls verhouding?
Golden Member
@mel
Die foto is maar een heel klein stukje van fred101 zijn territorium.
http://www.pa4tim.nl/?page_id=2
welke tijd puls verhouding
De belangrijkste wens was om asymetrisch te moduleren. Ik heb 90% duty-cycle aangehouden, dit kwam vooral goed uit in combinatie met de statische instelling. Ik kan eventueel ook extern moduleren als ik iets anders nodig heb.
[Bericht gewijzigd door markce op maandag 1 augustus 2016 00:41:46 (12%)
Golden Member
@markce
Netjes hoor, behuizing is van een of ander gesloopt apparaat neem ik aan?
De behuizing komt van de dump van een ontwikkelgroep, zeker 30 jaar oud. Het was enkel de huls met pootjes, geen binnewerk. Ik heb er een passend inschuif-frame bij ontworpen op basis van U en L profielen. Dat was nog best aardig wat werk.
Voordeel was dat de huls ruim van gaatje voorzien was, dus goede airflow. Er zat een stalen bodemplaat aan de pootjes, wat het stevig maakt. Het is waarschijnlijk de kast van een voeding geweest (rack module?).
Op 31 juli 2016 19:43:52 schreef markce:
Wel iets simpels, een snel projectje tussendoor.
Komt 'ie vervolgens met een productie-rijp prototype aanzetten
Mooi hoor!
Ben ook weer aan het knutselen en ben bezig met een stralingsmeter a la Elektor, maar dan met een paar extra "dingetjes" erop. Printje is net binnen en heb alvast de meeste onderdelen erop gezet. Binnenkort start het programmeer,- en test-werk.
Links is een kale print, rechts de bestuckte print. De PCB moet nog in 3 delen verzaagd worden.
-=[EDIT]=-
Vooruit, nog een projectje. Ik ben ook bezig geweest met het verkleinen van het PCB van de CO Labvoeding. Ik vind het nu eenmaal een leuke sport om alles in SMD te maken. Het printje heeft een afmeting van 50 x 66 mm.
Plaatjes zijn aanklikbaar voor grotere versie.
Moderator
caramba, dat is klein ja
Nu nog met een compacte trafo in een kleine behuizing frotten en hij kan mee in de onofficiële wedstrijd voor een zo klein mogelijke labvoeding met zo veel mogelijk vermogen.
Golden Member
Op 31 juli 2016 20:10:17 schreef pa3gws:
@mel
Die foto is maar een heel klein stukje van fred101 zijn territorium.
http://www.pa4tim.nl/?page_id=2
En dat allemaal in die Landrover FC101 !!!
Golden Member
oxurane, dat is een mooie, heb je daar spare printjes van?
Voor enige precieze zou ik toch liever een 1% weerstand en wat koeling gebruiken zoals een BOURNS PWR220T-35-R100F.
( zie: https://www.circuitsonline.net/forum/view/message/1740813#1740813 )
Op 3 augustus 2016 22:36:08 schreef Jinny:
oxurane, dat is een mooie, heb je daar spare printjes van?
Ja, ik heb hier nog een paar printjes van. Ik ben van plan om ziezo 3 complete printjes hier van te fabrieken, dus heb nog een paar printjes over. Ik wacht nog op de TIP 142T's en kan het dan pas allemaal aansluiten / testen.
Maar bedoel je :
1) met onderdelen erop, of
2) het kale printje ?
Het kale printje ziet er zo uit :
[Bericht gewijzigd door oxurane op donderdag 4 augustus 2016 15:01:47 (16%)
Precies was niet echt de opzet...
Dan wordt er kennelijk verkeerd geraden over de "functie".....
@oxurane
Waar heb je die druktoetsjes vandaan bij TF1 ~ TF4 op het bovenste bordje? Ziet eruit als een goedkope oplossing voor een probleem wat ik zelf op probeer te lossen
Golden Member
@oxurane, kaal printje, deze dame kan zelf de onderdeeltjes er wel op fabrieken..
Onderdelenlijstje is wel handig overigens...
[Bericht gewijzigd door Jinny op vrijdag 5 augustus 2016 20:54:22 (22%)
@Antoine:
Dit zijn verrekte handige dingen voor het zelf maken van druktoetsen. Het is even meten om het in een Eagle-library te zetten, maar sindsdien heb ik er ontzettend veel gemak van. Ik kan nu zelf een frontje met druktoetsen ontwerpen en hoef er vervolgens alleen nog maar een sticker voor te tekenen.
Ik heb ze (plm 400 stuks) via iemand in Duitsland gekocht, een paar jaar geleden. Hij noemde ze dacht ik "KnackFrosch Schalter", maar of dat de officieeele benaming is, durf ik te betwijfelen. Op eBay zie ik ze ook te koop.
@Jinny
Ik stuur je een mailtje.
Golden Member
Wow, voor hoeveel MW is die bedoeld ?
Er was wat koper over omdat een collega 630mm heeft aangezien voor 360mm. Bijzagen was geen optie dus heb ik er maar koelers van gemaakt. Iedereen blij.
Weerstanden zijn 50W. (32 stuks) Ik hoop dat ze gekoeld nog wat meer aan kunnen. 1KW bij 8 ohm en 2 kanalen is misschien haalbaar.
Ja, die 50W weerstanden zijn vrij tolerant en redelijk "met marge" gespecificeerd. Als je het datasheet goed leest, dan MAG je ze ook best ruim boven de 50W gebruiken, mits je ze goed koelt.
Special Member
Ben druk met mijn treinbaan bezig, heb gisteren van ongeveer 1 tot 11 de kabels verbetert, ik gebruik Marklin, nu komt het digitale spoor nog en de lampjes natuurlijk, eerst was alles met ductape aan te tafel vastgemaakt, kan natuurlijk niet, alles liet los en kabels gingen kapot, er zitten 2 laadjes in, en door het schuiven laat de heleboel los, mijn neef had dit gedaan:)
Ik ga vandaag waarschijnlijk een hoop kabelspijkers kopen. Je moet echt je klein kunnen maken, want ik moest onder die treinbaan met van alles om mijn heen kabels in kroonsteentjes stoppen die ik boven op de plaat had vastgemaakt, natuurlijk met labelletjes dat je weet welke kabel voor welke is, zo bijvoorbeeld: DW1 (Digitale Wissel 1), of zo, AW1 (Analoge Wissel 1, dat is echt monnikenwerk, met al die dunne kabels. Ik had die treinbaan allang, maar er waren veel problemen door dat ductape...
Dit topic is gesloten