Show your projects! Part 32

@Freddy :
Zo, dat printje ziet er strak ontworpen uit. Bij nadere bestudering van de print, vermoed ik dat er op termijn een revisie B aan zit te komen.
Van elk bezoek aan CO leer ik weer meer...
Op 18 november 2018 14:09:48 schreef fotoopa:
Ja het is een Flashforge Finder 3D printer. Die is voor mij uitstekend geschikt. Ik moet mij niet bezig houden met de vraag gaat het nu goed geprint zijn, het is een tool, een gereedschap waar je kunt op rekenen dat het resultaat altijd juist is.

Ik had nooit gedacht dat 3D printen zo eenvoudig zou zijn. Alles wordt met Autodesk Fusion 360 getekend. Na de leercurve te hebben doorlopen is ook dit een super tool. Nu kan ik mij nog meer toeleggen op design, integratie, verkleinen en verfijnen van de stukken. Heb je iets nodig, gewoon tekenen en printen.


Waarom maak je geen eigen onderwerp hier aan? Vind het erg leerzaam wat je doet en daarbij erg origineel qua ideeën en uitvoeringen. TOP
Zo, ook weer een tweetal projecten afgemaakt...

Filmpje!

De 1e is foto is de binnenkant van de "diddley bow", een éénsnarige gitaar, elektrisch (uiteraard) met distortion en echo effecten. Kan direct op een gitaarversterker, normale versterker of koptelefoon! :)

De andere is een drummachine, in avr-gcc geschreven. De samples staan ook in de avr gebakken. Was best nog een uitdaging om de "neopixels" aan te sturen en tegelijk alle audio te genereren. Er kunnen 5 samples tegelijk worden afgespeeld, per sample is het volume in te stellen in software. Met de knoppen is het ritme te kiezen (met of zonder snare/tom), de snelheid te regelen en het master volume te regelen. De twee pads zijn de snare en tom.
Kom eens langs bij RevSpace of één van de andere spaces! WORKSHOP!
@oxurane,
bedankt voor het compliment. Heb je alle 6 mod's gevonden en de nog niet aangebrachte bonus mod.
Lambiek

Special Member

@ Benadski,

Dat zijn twee hele mooie instrumenten. :)
Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.
idd prachtig. ook de afwerking trouwens ;-)
wat ik me afvraag is hoe jij die echo hebt gerealiseerd op die 'gitaar'. Ik ben gitarist en heb mij wel met echo's bezig gehouden maar kwam niet verder dan bucket brigade devices.
Just find out what you like and let it kill you
Lambiek

Special Member

Op 8 december 2018 00:59:56 schreef hadv:
idd prachtig. ook de afwerking trouwens ;-)

De behuizing van de één snarige gitaar lijkt wel gelaserd te zijn.
Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.
Ja klopt, het een en ander is gelaserd. Bij revspace hebben we een mooie machine staan (A2 formaat, tot 8mm in dit hout). Die is na uitleg zelfstandig en voor een kleine vergoeding te gebruiken.

De echo komt uit een PT2399, geen topkwaliteit, maar prima voor dit doel!
Kom eens langs bij RevSpace of één van de andere spaces! WORKSHOP!
Op 8 december 2018 12:29:56 schreef Lambiek:
[...]
De behuizing van de één sarrige gitaar lijkt wel gelaserd te zijn.
Freudiaanse 'verspreking'? ;-)
Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl
Lambiek

Special Member

Ja, ik zag het ook net. Heb het aangepast. :)
Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.
subsonik

Golden Member

Wauw, prachtige instrumenten! Leuk concept en dan ook nog eens top afgewerkt, zowel elektronisch als mechanisch. Mochten we hier een "project van het jaar" hebben, had je alvast mijn stem ;-)
Weer even een lampje inelkaar gedraaid, niets meer dan 4 quantum dot LEDs aan een voedinkje met daarop een Hemmingray isolator type 9.

Dit ter voorbereiding van de gratis LED workshop die ik woensdag vanaf 20u bij Revspace houd. Dus moet je de basis nog leren of wil een paar mooie LEDs scoren voor je projectje (max 10 pp), kom langs!

Wat leer je? Solderen (basis) en hoe je een weerstand voor een LED (string) berekent (versimpeld). Verder vertel ik wat over de verschillen in LEDs en over polariteit. Mijn moeder komt ook voor t eerst solderen. Je kunt dus ook gerust een creatief familielid sturen! :D

Wat moet je WEL meenemen? Iets waar je de LEDs in wil bouwen. Al is t maar een piepschuim figuur of een boomstronk.
Kom eens langs bij RevSpace of één van de andere spaces! WORKSHOP!