een klok met leds

Sine

Moderator

Nee, je hoeft alleen maar de registers te resetten

MR is de reset lijn als je die aan massa legt staat alles weer op 0

en waar zou ik die het beste mee omlaag kunnen halen

Sine

Moderator

De zelfde puls waarmee je de seconden counter reset als hij 60 bereikt.

jah en dat wou ik dan met die laatste Q3 doen van die laatste ic maar dan een verbreekcontact dertussen een tor die van dicht naar open springt dan?
ik ben nu ff slapen dus ik reageer morgen pas weer naar de pww rond 12 uur dus. ga dan ff ictjes halen en ff wat proberen thuis. alvast bedank voor in hoeverre ik nou al kom.

Sine

Moderator

Dat kan wel, maar dan is het zaakje niet noodzakelijk gelijk met de seconde uitlezing.

Als je reset bij 60 ben je daar 100% zeker van

Oja, led 1 ( die bij 12 uur ) blijft altijd aan ... 0 en 60 is het zelfde namelijk.

[Bericht gewijzigd door Sine op 21 juni 2005 00:40:37

hoe bedoel jij dan met resetten bij de 60??

na 60 seconden komt natuurlijk seconde 1 en niet seconde 61

duh :)

het zelfde voor de minuten: 60 minuten -> 1 minuut

24 uren --> 1 uur

let wel als je #seconde = 60 toon dan 0 ipv 60

ook hier het zelfde voor de minuten en uren

:):D

jah da snap ik dat 60 sec 1 minuut is. duhh...
maar ik bedoel ik wil die via die laatste Q3 resetten maar hoe doe ik dat het besten?? wel component

Sine

Moderator

gewoon aan de reset lijn knopen die naar je secounden counters gaat..

dus die ic's schakelen een - ipv + en moet ik gewoon draadje bij de led knopen?

[Bericht gewijzigd door draakskuh op 21 juni 2005 14:04:13

en moet ik dan een 74hct164 N hebben of een 74 hct164 P

Op 21 juni 2005 13:56:20 schreef Sine:
gewoon aan de reset lijn knopen die naar je secounden counters gaat..

met en poorten de uitgangen die op het moment van resetten hoog zijn koppelen aan de reset...

probleem: elektronica boer bij ons heeft geen 1Hz occilator?? hoe kan ik dit nou oplossen?

Henry S.

Moderator

De onze ook niet ;)

Met een Velleman kitje K2656 (met een aanpassing), dit kitje haalt diverse freq. uit een x-tal.

In dit schema zit ook een 1Hz generator.
http://private.addcom.de/KeithWilson/Projects/caclo.htm

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

van het net?
gewoon delen door 100
eerst richt je de sinus gelijk en daarachter een shmitt trigger en daar achter gedeelt door 100

[Bericht gewijzigd door beertje_01 op 21 juni 2005 18:20:10

My Tube is bigger then yours

heeft iemand gewoon een simpel schema?

kan ik ook deze schakeling gebruiken voor de clock puls te genereren? http://www.circuitsonline.net/circuits/view/14

maar dan wel zonder die 4017

Het kan wel, maar dan moet je niet vreemd kijken als je klok een afwijking heeft van een kwartier per dag.

heeft iemand een beter idee dan ?

Henry S.

Moderator

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

jah kijk de leds hoeven niet precies met de displays mee te lopen maar ik had wel graag dat het niet veel scheelde. zou dan die ene schakeling slecht af te regelen zijn?

Henry S.

Moderator

Bouw de 1Hz generator, rommel er wat mee, ledje op de uitgang enzo. En zet een deel van je 1e schema er achter.

Welk schema btw?

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.
Henry S.

Moderator

Valt daar wat af te regelen?

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

nee ik voeg die 1 Hz generator toe aan het linkse stuk van het schema... die atmelcontroller gaat weg want ik kan die niet inladen