Show your projects! Part 7.

Dit topic is gesloten

Is ook leuker ;) (vroeger) had ik de windsnelheid en richting opnemers. Ook zelf gemaakt maar denk dat ik nu maar eens wat van internet pluk. Als ik er ooit tijd voor heb :)

de meeste problemen los je op door er geen probleem van te maken.. de rest heeft alleen wat tijd nodig

Tjonge, die zijn duur geworden! Antiek toeslag? Vroegâh waren die 7,5 gulden bij Baco!

Maar weer eens iets laten zien,

Naar aanleiding van het hele OV hack verhaal dacht ik, he op deze school gebruiken we ook RFID (poortjes tijdregistratie enzo). Zouden ze het hier ook versleuteld hebben? En hoe werkt het nu precies.

Ik laptop onder de arm USB-scope in de broekzak en een 20 wikkeling spoel in de hand naar een koffie automaat lopen (docenten kunnen op deze manier onbeperkt koffie halen, geen fanci tegoed ofzo) en kijken op welke frequentie het zit, scherm open, kijk 125 Khz. Dan zal de data ook wel niet zo bijzonder snel gaan.

Zelf de 125 Khz creëren op een RC combinatie zetten, weerstandje in serie scope er op, pasje er bij, WOW dit is leuk.

http://members.chello.nl/d.bokma2/forum/coilmes1.JPG

Nu er nog iets serieus mee gaan doen, demodulator bouwen:

http://members.chello.nl/d.bokma2/forum/coilmes2.JPG

Data stroompje opnemen en her creeren met de freq generator op de zelfde scope, met dit data stroompje een J-Fet aansturen welke op zijn beurt weer de spoel kortsluit. Lopen naar de poortjes (tijdregistratie) met net als daarvoor met de laptop en het hele zootje, spoel op de lezer, groen ey poortje open, doorlopen, snel weer naar binnen zelfde manier. Dit moet dus ook met een docenten pasje kunnen, en JAWEL Koffie! Het werkt.

Printje en spoel (+symmetrische voeding):

http://members.chello.nl/d.bokma2/forum/S1053385_klein.JPG

http://members.chello.nl/d.bokma2/forum/S1053386_klein.JPG

http://members.chello.nl/d.bokma2/forum/S1053388_klein.JPG

Danny

Geen dagen toevoegen aan het leven, maar leven toevoegen aan de dagen.

Ziet dr leuk uit...

Alleen was je niet goedkoper uit geweest als je gewoon koffie betaald had??:P

ik zie wat moois:) maar het nut snap ik er niet van...

Theo Dooms: "gezonde nieuwsgierigheid is leerzaam. "

Hier is een echte hacker aan het werk! Houden, zo!

Prosper, yop la boum, c'est le roi du macadam (aldus Maurice Chevalier)

Op 25 maart 2008 21:26:49 schreef riktw:
leuke, wat zullen de leraren ervan denken?

Om je studie financiering te mogen behouden moet je verplicht 24 uur op school AANWEZIG zijn, op de opleiding zelf te mogen blijven volgen moet je 22 uur aanwezig zijn. er is op school wel eens ge touwtrek over aanwezig zijn / echt in de les zitten, we hebben een vrij rooster waarbij we zelf mogen bepalen waar we mee bezig gaan, ook zijn er een paar uren waar je verplicht bij aanwezig moet zijn dit zijn er maar 6 de rest is dus vrij (je hebt die uren wel nodig wil je je projecten af krijgen).

Het is op zich alleen maar om te laten zien hoe makkelijk het te doen is, op dit soort gebieden zijn we veel te open, dat terwijl we wel altijd zeuren om onze privacy.

De docenten vinden het wel grappig, zoiets verwacht ze niet van een MBOer.

Geen dagen toevoegen aan het leven, maar leven toevoegen aan de dagen.
marcob

Golden Member

Je hebt het 'oude' maar heel veel toegepaste 125Khz PROX kaart principe gekraakt. Kun je eens uitleggen wat je precies doet.
Hoe krijg je de data van een orginele kaart? Lees je die in en 'zend' je die dan zelf weer uit?
Ik ben zeer nieuwsgiereg hoe je dat doet!

People tend to overestimate what can be done in one year and to underestimate what can be done in five or ten years

Op 25 maart 2008 21:38:01 schreef marcob:
Je hebt het 'oude' maar heel veel toegepaste 125Khz PROX kaart principe gekraakt. Kun je eens uitleggen wat je precies doet.
Hoe krijg je de data van een originele kaart? Lees je die in en 'zend' je die dan zelf weer uit?
Ik ben zeer nieuwsgierig hoe je dat doet!

Principe, en spoel en condensator in parallel resonantie, dus ‘normaal’ vrij hoog ohmig, in serie met een weerstand, hierop zet ik een 12 wisselspanning (125 Khz) gebeurd er niets met de spoel dan is de staat bijna de volle spanning over de LC kring, houd je er een spoel boven (pasje) gebeurd er weinig (uC van het pasje trekt een beetje stroom) sluit je deze spoel echter kort, dan is de spoel nog minder ideaal dan dat hij was, de spanning over de LC kring duikt een beetje in elkaar (in bovenste afbeelding is dit goed te zien).

De (wissel)spanning over de LC kring richt ik enkelzijdig gelijk met een comperator (LM311), deze laad via een snelle diode een grote condensator, in hiermee bepaal ik het gemiddelde met een redelijke rimpel, een volgende LM311 vergelijkt het gemiddelde met het huidige (rechtstreeks uit de 311 dus voor de diode) en hier uit volt een 125 Khz signaal welke dus alleen verschijnen als de spanning over de LC kring hoog is (hoger dan gemiddelde), ziet er zo uit beetje moeilijk omschrijven:

http://members.chello.nl/d.bokma2/forum/coilmes3.JPG

Dan is het alleen nog een kwestie van afvlakken (diode condensator) en je hebt al iets bruikbaars (ik ga nog eens door een 311 en maak er een nette blok van), mijn bedoeling is om deze naar een PICje te sturen (mogelijkheid zit al op mijn printje maar heb niet echt tijd om me hier mee bezig te houden).

Het zelfde printje in de SWHH (solderen waar het hangt) methode:

http://members.chello.nl/d.bokma2/forum/S1053389_klein.JPG

Danny

Geen dagen toevoegen aan het leven, maar leven toevoegen aan de dagen.

Petje af Danny, netjes gedaan zo!

IF you can't convince them, then confuse them!
klein is fijn

Moderator

Dat is nou echt prutsen op de positieve manier. :)

Stoer, wel mooi zo'n on the fly printje. Hang er je eindproject aan en je hebt een project waar leraren heel erg veel interesse voor hebben.

[Bericht gewijzigd door WilToyo op dinsdag 25 maart 2008 22:09:15 (56%)

Maak me niet gek, ik ben al gek.

Op 25 maart 2008 22:06:40 schreef alex278:
Echte hackers bestaan nog O+

Echt hacken durf ik het nu ook weer niet te noemen, meer klonen;).

Ook duiven gebruiken dit systeem, ze crashen neer op zo'n antenne en een computer houd dan bij hoe laat ze binnen zijn gekomen, ook word dit gebruikt in veel bedrijven (ook tijdsregistratie). Zal binnen kort ook eens kijken hoe dit zit bij ziekenhuizen en politie bureaus.

Met dit soort dingen raak je gouw overmoedig, bij ons boven in friesland rijden treinen van arriva (rood / wit) de machinist kan vanuit zijn stoel de spoorbomen sluiten, dit gebeurd via infrarood, toen ik daar achter kwam dacht ik zou dit data verkeer wezen welke twee kanten op gaat? nee toch? Goed ik na vraag doen bij iemand die zeer geïnteresseerd is in treinen, waarschijnlijk is het enkelzijdig (dus vrij makkelijk), maar vertelde hij, niet alleen de spoorbomen gaan naar beneden, je maakt ook nog een heel traject vrij, wissels en zo worden omgezet, het traject is dan bestemd voor 'jou' en er kan dus geen trein meer komen van de andere kant (rood sein). Nadat het mij sterk werd afgeraden ben ik maar gestopt met dit project, als ik straks meer tijd heb ga ik eens op het perron staan en kijken of ik dit signaal kan onderscheppen en opnemen.

Ook is het fenomeen bussluis al eens langs gekomen, heb sinds kort een scanner in bruikleen en ga dus maar eens een uurtje mijn tijd steken in het luisteren naar de meest gebruikte frequenties, (naast die sluis wel te verstaan).

EDIT: komma's in word zijn anders dan hier,

Geen dagen toevoegen aan het leven, maar leven toevoegen aan de dagen.

je hackt > . < ;)

wij zijn op shcool ook bezig met toepassing van ons schoolpasje (leraren krijgen 8 koppen koffie per dag. moet ons ook lukken)

An amplifier is just a modulator for a power supply |Toffe Gebruiker

mooi gemaakt! nu alleen nog een wat kleinere versie... smd en een dubbelzeidig printje met een geetste antenne ofzo. batterijvoeding.. hoef je ook niet zo te slepen voor je koffie :)

verder denk ik dat die ideeen die je nu opperde niet zo eenvoudig zijn als je ze beschrijft. anders was er vast al wel een creatieve COer die daar eens gebruik of misbruik van had gemaakt. Ik ga er vanuit dat er of een dubbele verbinding is RF+IR oid en waarschijnlijk ook wel een hardwarematige versleuteling ofzo. ik denk dat het nie zo pulsjestellen/maken zal zijn.. maar... je hebt de tijd... ;)

Every machine is a smoke machine if you operate it wrong enough

Ook wat over school wel offtopic sorry:
Bij ons gaan ze het internet van onze computers af halen en er 2 neer zetten die wel internet hebben vinden wij niet genoeg dus samen met me maatje even de proxy server zoeken of wat andere dingen proberen en internet :D, mij maakt het btw niet uit heb internet op me mobiel via blauwtand overzetten naar de pc

Zeg me wat je nodig hebt en ik zal je vertellen hoe je zonder kunt

Op 25 maart 2008 22:00:44 schreef delta brafo (danny):
Het zelfde printje in de SWHH (solderen waar het hangt) methode:

Goh, lang geleden dat ik nog een echte hooibergschakeling heb gezien. *graait in de stoffige bak* ja hoor, deze ging ook ooit mee.
http://www.uploadarchief.net/files/download/hpim3881.jpg

Even trugblikken op de vorige pagina van deze thread. In de industrie konden er ook wat van. Zou deze print nou bedoeld zijn om een spiegelsymmetrisch broertje te hebben??
http://www.uploadarchief.net/files/download/hpim3882.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/hpim3887_small.jpg

Henry S.

Moderator

Het is de bedoeling om eigen projekten te tonen en @Lithium niet off topic gaan aub.

Curieus dat wel met die opamps ondersteboven. :P

[Bericht gewijzigd door Henry S. op dinsdag 25 maart 2008 23:44:23 (24%)

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Een zelfbouw netfilter voor de audio installatie met voltmeter. Bestaande uit 3 Schaffner filtermodule en een filter uit een pc voeding omdat die meer vermogen kan hebben.
De Schaffners kunnen maximaal 1A perstuk hebben en andere 3A. een Schaffner is ongeschakeld tbv de tv. de drie andere zijn geschakeld.

De Led display meet niet echt de netspanning maar gewoon de gelijkgerichte spanning uit een transformator. en vervolgens met een zelf gefabriekte spanningsdeler geeft hij een getal aan dat gelijk is aan de dan aanwezige netspanningsvoltage.

Dat blijkt nog flink te wisselen van dag tot dag. De ene keer is het 226 Volt een dag later is het 234 Volt.

http://img256.imageshack.us/img256/7793/rimg0002ll8.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/8085/rimg0009rw2.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/7857/rimg0008lm0.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/4638/rimg0007oa9.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/8148/rimg0010db1.jpg

De kast is oorspronkelijk een Akai Cassettedeck met een nieuwe voor en achterkant van aluminium met een dikte van 2 mm. de frontplaat is geanodiseerd.
Het alu heb ik op maat laten knippen bij de metaalhandel.

De WCD's zijn uit de audiofiele serie van Gamma want ze hebben schroefkontakten.

Er zit ook een hoofdzekering in, een glasbuis 6X30 mm van 5A

Totale kosten ongeveer 40 euro.
Iets vergelijkbaar in de winkel kost het tienvoudige.

Op 25 maart 2008 22:18:49 schreef delta brafo (danny):

Zal binnen kort ook eens kijken hoe dit zit bij ziekenhuizen en politie bureaus.

Nadat het mij sterk werd afgeraden ben ik maar gestopt met dit project, als ik straks meer tijd heb ga ik eens op het perron staan en kijken of ik dit signaal kan onderscheppen en opnemen.

Ik zou daar mij uitkijken. Je hebt een redelijk hoge kans op gedoe met autoriteiten. En @mods: omdat circuitsonline redelijk goed scoort in de google-cache, lijkt een edit me ook wel de moeite van het overwegen waard.

Op 26 maart 2008 00:33:17 schreef alex278:
[...]

Ik zou daar mij uitkijken. Je hebt een redelijk hoge kans op gedoe met autoriteiten. En @mods: omdat circuitsonline redelijk goed scoort in de google-cache, lijkt een edit me ook wel de moeite van het overwegen waard.

Misschien was het ook niet verstandig om dit hier te posten, echter ik en iedereen mag op elke frequentie luisteren die wij willen, echter is het niet altijd toegestaan op deze frequenties uit te zenden, ook mag je niet beter worden van de informatie die je verkrijgt(ontvangt) (en waar ligt hier de grens, als ik iets leer word ik hier beter van).

Dan komt de andere zijde, maak je je als grote instelling niet heel erg kwetsbaar als je zon zwak systeem op zet?

Danny

Geen dagen toevoegen aan het leven, maar leven toevoegen aan de dagen.

@danny: Leuk projectje, zo voor de koffie :)

Rest mij de vraag: Wat doe jij op het MBO? Ik heb bij stakkers in de klas gezeten die dit NOOIT zouden begrijpen en op de een of andere manier NOG het HBO hebben afgerond... Jij lijkt mij het HBO echter wél waardig.

Bussluizen is leuk, heb ook met het idee gespeeld, maar het is nogal complex (o.a. de dienstnummers bepalen wat er gaat gebeuren bij een sluis of op een kruising). Het hangt ook nog van het gebruikte systeem af natuurlijk. Jij zult toch doelen op VETAG denk ik, voor VECOM moet je al veel meer doen (lees: twee-zijdige communicatie) en KAR is zelfs nog wat beter dichtgetimmerd.

If you want to succeed, double your failure rate.

Dit topic is gesloten