hier gaan we :
frontpanel , mini keyboard en mouse. Dit is de laatste hardware generatie van dit model. Let op het Agilent logo op de kast.
het computer gedeelte. Een moederbord met een AMD K6/400 en 64 Meg ram. achteraan tegen de wand zit the IDM travelstar schijf van en rechtsboven zie je de LS120 drive ( zeldzame dingetjes. 120 megabyte op een floppy disk. Neen het is geen zip maar een LS120. zoek het op. uitvinding van BASF geloof ik )
De kaarten van voor naar achter : GPIB , AUDIO , Ethernet , de Grafische controller en de acquisitie kaart.
De links bandkabel die de twee achterste kaarten verbind is de access naar de video ram. De achterste kaart grabbelt de data van de digitizer en platst die rechtstreeks in videram via die bandkabel. er is dus geen datatransport over PCI... alleen controleisgnalen gaan daar over. vandaar de fenomenale screen update en responsiveness van die scoops.
Het kleine flexkabeltje gaat naar het LCD display
De grote bandkabel ( dual density ) connecteert de visualiser met de digitzier kaart onderin
hier zie je ze van opzij. Er zijn usb poorten , 2 serieel, een printer en een ps/2 muis. Het keyboard is nog een XT connector (5 polige DIN )
De slots achterin:
En dan het echte werk : De digitizer kaart onderin de machine.
Dit is een staaltje van toptechniek.
De kleine koelplaat dekt de master clock generator af. De vier grote koelplaten dekken elk een sampler af. Daaronder zit een kanjer van ene hybride met de A/D omzetter de FISO ( Fast In Slow Out ) en de buffer amplifier. De ingang van de sampler is altijd 25 ohm differentieel gebalanceerd rond 1.25 volt.
De metalen doosjes rechts zijn de input stages. Ook daarin zit een grote hybride. de ingangsrelais zitten er ook in. een preamp en signal conditioner doet daar al het werk. de uitgang van de conditioner is een differentiele stroom die naar de digitizer hybride gaat. die stromen zijn proportioneel met de gemeten ingangsspanning.
links boven zit wat TTL grut glue logica. Midden links zit de master oscillator ( 100MHz) en de kleinere PLCC chippis linksonder zijn allemaal motorola 100K reeks ECL logic.
de oplettende kijker zit twee TQFP's op een opsteekprintje. In de oorspronkelijke hardware waren dat PGA MCM's ( multichip modules) maar na verloop van tijd waren die niet meer leverbaar en te kostelijk om te hermaken. nu bestaan ze als SMD module die in de PGA socket ingeprikt wordt.
De hybrides zijn niet ingesoldeerd maar zitten in ene speciale socket ingeschroefd. de connecties tussen moederbord en hybrid gebeurt via speciale pogo pins. Het vervangen van zo ene hybrid is heel eenvoudig. 4 vijzen los en hij valt er zo uit.
en neen . ik haal de mijne niet los voor ene foto, maar ik heb er ooit ene vervangen in zo een machiene. je kan ze gewoon los kopen bij agilent.
[Bericht gewijzigd door free_electron op zondag 25 september 2011 06:53:30 (79%)