Vandaag Philips monitor tegengekomen met letters AU.
Dit topic is gesloten
Vandaag Philips monitor tegengekomen met letters AU.
"pijnlijk" dat die er nog niet instond, kwam al wel in mijn bestanden voor en staat er nu bij. AU is de TPV-fabriek waar direct na de fusie in 2006 het meeste vandaan kwam. Let op de herkomst uit "fukking china"
Ik heb een D2935 wereldontvanger, Wat is het bouwjaar hiervan?
http://i61.tinypic.com/vqmziu.jpg
(Kan de datumcodes in die oudere serienummers nog steeds niet lezen )
De datumcode is 901, dus week 1 van 1989.
Foto bewerken wil niet lekker, ik leg hem hier nog even uit.
KT (1 of 2 letters of 1 cijfer en 1 of 2 letters) productiecentrum
04 (2 cijfers) productiestand
901 (3 of 4 cijfers) datum als yww of yyww
031141 (5, 6 of 7 cijfers) batchnummer en serienummer of serienummer
Het kan dus wat dubbelzinnig zijn, maar als je na de laatste letter 2 tekens overslaat weet je zeker dat je bij het begin van de datumcode bent. Beginnend met een getal vanaf 85 kan de code als yyww genoteerd zijn omdat men rond 1985 begon met het invoeren van yyww, anders is het in principe een yww code.
Bekende uitzonderingen zijn Wetzlar (autoradio's) met een afwijkend opgebouwde datum, Wenen (WD) die eind jaren 70 een batchcode invoegde en een 7-cijferig serienummer beginnende met een 1 had en Norrkoping waar het serienummer uit 5 cijfers bestond. Batchnummers werden soms wel en soms niet gebruikt, voor Brugse producte halverwege jaren '90 was het batchnummer gelijk aan het weeknummer.
Op 11 augustus 2013 01:00:46 schreef maartenbakker:
Ik meen dat het <i logo staat voor IRE/Ignis.Gezocht op vestigingsplaatsen zou CA eventueel voor Cassinetta di Biandronno en TR voor Trento kunnen staan. Whirlpool lijk nog steeds in Biandronno gevestigd te zijn.
Ik kan het nog wat sterker vertellen. Nieuwe koelkast gespot, Whirlpool type WBE34112W, productieweek 1313, op de typesticker tevens voorzien van een dergelijk logo en bijbehorend typenummer CB281W. Zoals op alle Whirlpoolapparaten staan er helaas géén letters voor het serienummer, dat overigens nog wel het vertrouwde Philips-stramien volgt.
Kennelijk is "IRE" nog steeds iets binnen het Whirlpoolconcern.
Special Member
Er staat op MP een interessante meter, een BBC Digitavo welke door Philips is gemaakt want er staan PE1225/OO achterop, maar dit is volgens mij een voeding!!
Link: http://www.marktplaats.nl/a/doe-het-zelf-en-verbouw/meetapparatuur/m78…
(ik heb geen enkele connectie met de verkoper, en heb ook geen interesse om deze te kopen)
Ik gok zomaar dat iemand die meter in een kastje van een voeding heeft geschroefd, of dat de verkoper in de war is geweest met welke foto bij welk apparaat te plaatsen. Een meter had PM moeten heten, of voor de OEM alleen een 12NC en Philipsserienummer gehad in combinatie met een typenummer naar keuze.
In elk geval weer eens wat anders, een voeding uit DQ (Enschede), ik heb hem toegevoegd.
@LB hieronder: NS ook toegevoegd.
deze meter heeft idd verkeerd geplaatste foto's. kijk maar naar de rand van het ding, zwart. dat is bij de achterkant niet zo..
die dikke schroeven zijn voor de bekende blauwe bloktrafo..
Vandaag een radio van Philips gezien.
Designed by Philips, Holland
AZ1317/12
NS000650046497
MADE IN CHINA
En de Nederlandse Spoorwegen staan nog niet in de lijst
[Bericht gewijzigd door Luckyboy op vrijdag 14 maart 2014 22:39:43 (22%)
Golden Member
Die Philips labvoeding van de Makerspace dan ook maar even hier. (Had foto's geschoten van typeplaatje, vervolgens vergeten te posten)
Geen idee "made in waardanook", maargoed.
Of wat beter leesbaar maar lelijker:
Shot van binnenkant:
Leuke voedingen zijn dat. DQ staat al in de lijst als Enschede, dus neem ik voor het gemak aan dat deze daar ook vandaan komt.
Desondanks hartelijk dank voor de foto's, ik heb op die manier m'n 12NC-lijst aan kunnen vullen.
dat waren idd leuke voedingen, een van de weinige reeksen philips waar de behuizing tevens koelblok is. ben met 2 van die dingen opgegroeid. de 1510 deed het altijd. de 1512 was vaak stuk, er zit nog asz15 in. ook torren in voetjes, geen goed idee met staande printen en zware metal can torren..
Moderator
Ik zie nu dat mijn PE1510 niet meer orgineel is, iemand heeft bij mij een extra schakelaar (onder een schroefkapje) tussen de kleine U/I potmeters gezet. Wat de functie daarvan is weet ik niet, de voeding staat voor onderhoud op de todo-plank (en ik kom er nu pas achter dat het een schroefkapje is).
[Bericht gewijzigd door Henry S. op maandag 7 april 2014 20:50:59 (10%)
Golden Member
Heb je de PW code al? Dat is/was Philips Almelo.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/X-ray_fluorescence
Is het huidige PANalytical
Ik kende hem al (de link nog niet trouwens), sowieso bedankt voor het aandragen!
Om verwarring onder de lezers te voorkomen, PW gaat in dit geval om een typeaanduiding dus anders dan in de lijst die ik in de startpost van dit topic bijhoud (dat zijn de letters die vóór het serienummer staan als aanduiding van de fabriek). De lettercombinatie PW heb ik inmiddels in die lijst opgenomen, maar staat in dit geval voor een Duitse fabriek die platenspelers en bandrecorders bouwde.
De kans is groot dat PW in het typenummer staat voor Philips Wetenschappelijk, of iets dergelijks. Zoals PM wellicht staat voor Philips Meetapparatuur.
Een mooie uitbreiding of start van een nieuw topic over type-aanduidingen. Daar is ook héél veel over te zeggen, maar ik wil niet teveel projecten tegelijk hebben lopen. Inbreng zoals deze is echter altijd welkom, die oogst ik dan t.z.t..
Golden Member
Op 7 april 2014 20:50:07 schreef Henry S.:
Ik zie nu dat mijn PE1510 niet meer orgineel is, iemand heeft bij mij een extra schakelaar (onder een schroefkapje) tussen de kleine U/I potmeters gezet. Wat de functie daarvan is weet ik niet, de voeding staat voor onderhoud op de todo-plank (en ik kom er nu pas achter dat het een schroefkapje is).
Voorzichtig aan werken bij onderhoud, het gaat om dezelfde voeding als deze:
http://www.circuitsonline.net/forum/view/message/1599833#1599833
Op 7 april 2014 22:29:35 schreef maartenbakker:
Om verwarring onder de lezers te voorkomen, PW gaat in dit geval om een typeaanduiding dus anders dan in de lijst die ik in de startpost van dit topic bijhoud (dat zijn de letters die vóór het serienummer staan als aanduiding van de fabriek). De lettercombinatie PW heb ik inmiddels in die lijst opgenomen, maar staat in dit geval voor een Duitse fabriek die platenspelers en bandrecorders bouwde.De kans is groot dat PW in het typenummer staat voor Philips Wetenschappelijk, of iets dergelijks. Zoals PM wellicht staat voor Philips Meetapparatuur.
..
Om aan die verwarring mee te werken: PANalytical (ex-Philips Analytical) werkte tot voor kort nog met PWnnnn als type/model aanduiding voor z'n produkten. Dat is nu verlaten en de producten krijgen nu goedbekkende commerciele namen .
Serienummers hebben nu nog de syntax DYnnnn; maar ook dat systeem gaat binnenkort om logistieke redenen op de schop. Sic Transit.
Altijd leuk, die verandering...
Krijgen die systemen echt alleen maar namen? Dat lijkt me erg lastig in de bedrijfsvoering. Als ik hen was zou ik elk apparaat een commercieele naam en een typenummer toedelen. Beteken dit trouwens ook dat er gestopt wordt met het gebruik van 12NC's?
De produkten krijgen commerciele namen en typenummers. Die typenummers zijn 12NC's met een bepaalde syntax en daaruit valt weer het "oude" PW-nummer af te lezen. Daarboven hangt weer een bestelnummer (ook 12NC) waaraan weer andere logistieke parameters kunnen hangen.
Voor de eindklant heeft een produkt een naam en een bestelnummer
12NC's als zijnde 12 cijferig codenummer bestaan dus nog steeds; maar zijn inmiddels los van de Philips-codering.
Dat is de situatie zoals die in veel ex-Philipsbedrijven kennelijk voorkomt. Het 12NC-systeem zit kennelijk zo goed doordacht inelkaar (en alle automatisering is erop afgestemd) dat men het blijft gebruiken. Je schrijft dat het inmiddels los staat van Philips. Betekent dat dat men ook buiten de oorspronkelijk toegewezen nummerreeksen gaat? Dat vermoeden heb ik bij sommige andere bedrijven wel eens.
Op 20 januari 2014 21:13:23 schreef Henry S.:
[...]
Ik heb hier nog een boek van liggen, alleen ligt die diep in het archief. Zover ik me kan herrinneren werden de onderdelen op pertinax gesoldeerd. Ik zal eens graven, want er staan mooie detailfoto's in dat boek.
Met dat spul zat trouwens de Electrologica X1 en X8 helemaal vol.
Op 8 april 2014 12:53:37 schreef maartenbakker:
Je schrijft dat het inmiddels los staat van Philips. Betekent dat dat men ook buiten de oorspronkelijk toegewezen nummerreeksen gaat? Dat vermoeden heb ik bij sommige andere bedrijven wel eens.
Yep, bij Philips begonnen "onze" 12NC's met 4022; die reeks is nu "op" en we gaan vrolijk verder met 4023....
Goh, zijn jullie verhuisd naar Nieuw Zeeland zonder dat iemand er iets van gemerkt heeft?
Dan hadden ze beter de eerste 2 cijfers kunnen veranderen, ik verwacht dat daar nog wel wat ongebruikte van zijn, of wat verder dan 23 kunnen tellen.
Zo zijn er wel meer bedrijven die voor overlap of slechte leesbaarheid kunnen zorgen, bijvoorbeeld Croslee witgoed en op papieren die ik in Heerlen zag (ik denk in verband met Mapper) werd er ook met onwaarschijnlijke numers gewerkt. Panasonic België vraagt schijnbaar na al die jaren wel nog steeds netjes zijn 12NC's aan bij Philips, want die liggen gewoon nog midden in de voor Licht gebruikelijke reeks (batterijen vielen kennelijk onder Licht).
Op 8 april 2014 13:49:11 schreef maartenbakker:
Goh, zijn jullie verhuisd naar Nieuw Zeeland zonder dat iemand er iets van gemerkt heeft?
Als het in nieuw Zeeland nu hagelt en 5 graden is, en als men daar rechts rijdt en NL op de kentekenplaat heeft...dan ja
Honourable Member
Hier maar even, het gaat om een Philips Onlangs een antieke Philips PM57xx modulair pulse generator systeem voor een appel en een ei op de kop getikt, ik moet toegeven dat het mij in eerste instantie om het kleine 19" kastje te doen was en niet zo zeer om de zoveelste pulser, daar heb ik er wel genoeg van. Systeem is kompleet met alle service documentatie en zit vol met Germanium torren o.a. OC23s. Mooie machine, die gewoon in z'n 19" jasje in mijn lab komt te staan, er wordt niks gesloopt. Pulser komt bij Telefunken Berlijn vandaan en is in ieder geval in 1973 een keertje gecalibreerd
achterkant:
typeplaatje, daar gaat dit draadje tenslotte over:
alle modules hebben een soortgelijk typeplaatje waarbij het serie nummer met TZ begint:
PM5740/01 Power Supply Unit TZ944
PM5720/01 Master Generation Unit TZ782
PM5722/01 Short Delay / Width Unit TZ731
PM5732/01 Gate Unit TZ624
PM5723/01 Long Delay / Width Unit TZ678
PM5722/01 Short Delay / Width Unit TZ755
PM5732/01 Gate Unit TZ989
PM5727/01 Output Unit TZ929
Geheel is heel mooi gebouwd, daar heb ik ook maar even een paar foto's van geschoten:
Ik heb geen idee of het systeem nog werkt, ik mis een passend netsnoer:
Dit topic is gesloten