Show your projects! Part 28

Dit topic is gesloten

Ook weer eens wat te tonen:
http://richvermeer.nl/images/IMAGE_00271.jpg
En de (verplichte) onderzijde :
http://richvermeer.nl/images/IMAGE_00272.jpg
De 7805 was nodig omdat er tijdelijk een 9v blokje op zit.

hij doet het prima, er zit een attiny2313 onder het display,om
het display te vullen, en de hex-code naar decimaal te converteren.
de rfid wordt met een rdm6300 uitgelezen, en 125khz spul werkt ok,
edoch had ik ergens gelezen, dat die ook de 134khz tags zou kunnen lezen, maar de bij de test geen resultaat. :( Heb er op het net eigenlijk niets over kunnen vinden. alle info welkom. Groet, Rich.

@ritmeester: Het is een rfid taglezer...En de el cheapo tags doen het perfect. Hij doet het echter niet met de tag van de hond die ik geleend had voor de test.Eigenlijk dus meer een 'show your failed project' , maar ik ga nog even verderspitten. We gooien een 'vliegendedarm (duiven) killer' op de todo-list als ik weet wat het is ;)

[Bericht gewijzigd door richardvelsen op vrijdag 16 mei 2014 20:04:47 (21%)

Maar wat is het en wat doet het? Als dit een vliegendedarm (duiven) killer is en die ook nog eens de stand bijhoud, dan ben ik zeer geïnteresseerd. :-)

I love it when a plan comes together !
leime

Golden Member

Op 16 mei 2014 18:59:18 schreef Lucky Luke:
[...]
Ga je de frontplaat waar 'ie inkomt ook geel verven? 't is prosachtig prachtig, namelijk.

:)

Bedankt voor t compliment! De kunstwerken van Pros zijn een grote inspiratiebron. Leuk dat je dat er in herkent.

Emiel

[Bericht gewijzigd door leime op vrijdag 16 mei 2014 21:19:15 (10%)

Ik denk eerder dat het lime-kleurig [#00FF00] zal worden ;)

edit:
Kan je niet gemakkeijker twee haaks gezaagde stripjes printplaat nemen in plaats van die koperdraadjes. Het lijkt mij steviger

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP
Sonytech

Overleden

Een ding is zeker: solderen kan je, @leime!

"Verbaas u niet, verwonder u slechts."
Thevel

Golden Member

Op 16 mei 2014 21:41:20 schreef Tidak Ada:
edit:
Kan je niet gemakkeijker twee haaks gezaagde stripjes printplaat nemen in plaats van die koperdraadjes. Het lijkt mij steviger

Op 14 mei 2014 23:13:28 schreef Thevel:
Maar had je in plaats van een stukje koperdraad niet een stukje print kunnen gebruiken?

Zelfde gedachte :) :) :)

Hallo allemaal,

Een tijdje geleden heb ik hier een project van mijn werk laten zien. De electronische dobbelstenen. Dit project heeft veel potentie voor bijvoorbeeld online bordspellen. Nu zijn we ook genomineerd voor de TechAward van de WOTS.

Echter er zitten wat grote bedrijven die natuurlijk simpelweg al hun klanten vragen om te stemmen. Vorige week nog, stonden wij boven aan, maar na een nieuwsbrief van 'een grote jongen', staan zij boven aan. Wij zijn klein (7 werknemers) en eindigen misschien daardoor onder de grote jongens, wat best jammer is.

Ik wil jullie daarom vragen of jullie op ons willen stemmen (hopelijk voor ons).

Mod-edit: Aan dergelijke dingen werken we nooit mee, nu dus ook niet.

Edit: Thanks allemaal die al hebben gestemd !!!

[Bericht gewijzigd door Henry S. op maandag 19 mei 2014 19:52:40 (10%)

<OT>

edoch had ik ergens gelezen, dat die ook de 134khz tags zou kunnen lezen

Ik heb in het verleden een EM4095 icm 134 KHz gebruikt voor een kattenluikje.

http://www.emmicroelectronic.com/products.asp?IdProduct=86
</OT>

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.
leime

Golden Member

Op 16 mei 2014 22:22:14 schreef Thevel:
[...]

[...]

Zelfde gedachte :) :) :)

Er staat alweer een nieuw printje klaar in eagle, voor een andere toepassing maar wel op dezelfde manier. Daarbij staan 2 stroken printplaat op de tekening. Meer daarover in het volgende show topic, tenminste, volgens mij zijn we haast aan een nieuw deel toe, en ik ben nog lang niet klaar ;) Ik zal dan voor altijd weten wat fijner, steviger en praktischer is :)

Emiel

Op 19 mei 2014 09:02:59 schreef Mrtn1988:
Mod-edit: Aan dergelijke dingen werken we nooit mee, nu dus ook niet.

Het was maar een nette vraag. Ieders eigen keuze. Maar helaas.

Hoi Elektronic, werkt de regeling voor je ir leds goed? Misschien kun je daar ook een schema van posten. Ik probeer eenzelfde regeling met opamp en torren te maken maar krijg dit niet echt goed regelbaar. Groetjes Joost

@Joostmag2te

Zie hier het schema. Voor de 22 Ohm weerstanden 250mW nemen, best 1% tolerantie (voor de nauwkeurigheid). De torren zullen op 100mA best wel heet worden, maar het ontwikkeld vermogen ligt binnen de limieten.

http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/current_source_4ch_chematic.png

De regeling werkt zeer goed (ik heb er wel nog geen scoop op gezet). De stromen wijken nog geen 1mA af van elkaar en is mooi regelbaar. Wel een lineaire potentiometer gebruiken, ander heb je een mooie logaritmische regeling.

De gebruikte zenerdiode is er één van 5V6.
De aansluitingen voor de voedingsspanning en leds zijn simpele testeilanden war ik de draden op soldeer. Dit is veel compacter dan met connectoren.
Als je het pcb ontwerp nodig hebt, laat je dat maar even weten.

Ben bezig met een nieuw projectje. Het wordt een I2C Slave printje met daarop twee QDSP2286 display's. Dit zijn vintage led display's waar ik er nog een paar van heb liggen (zijn compatible met de HDSP2000/HDSP2001/HDSP2002/HDSP2003 display's) Ze hebben ingebouwde schuifregisters en je moet de kolommen extern multiplexen.

Hier een foto van de testopstelling, op het uiteindelijke printje komen dan de Arduino Mini Pro, een high side power driver IC en de twee display's. Het geheel is dan als I2C Slave aan te sturen door een Arduino of iets anders wat I2C praat.
Printje wordt ongeveer 4 bij 4 centimeter. Wordt vervolgd.

http://i10.photobucket.com/albums/a134/Rlnd/Arduino/20140525_143329_zps369c80f0.jpg

Edit : kleine uitleg over keuze Arduino Mini Pro. Ik wil met dit project graag componenten gebruiken die ik heb liggen en waar ik wat ervaring mee heb. En w.b.t. ruimte, de driver chip voor de kolommen komt onder de Arduino te zitten dus daar bespaar ik al ruimte. Kosten is ook geen issue, zo'n Pro Mini kloon kost 1,95 euro en het is erg handig dat mijn FTDI printje er zo op kan om de software erin te zetten. Printje is nu af, hij is 36x36 mm geworden, de display's zitten aan de voorkant, de rest aan de achterkant.

klein is fijn

Moderator

Op 25 mei 2014 14:47:56 schreef Rolo:
op het uiteindelijke printje komen dan de Arduino Mini Pro, een high side power driver IC en de twee display's. Het geheel is dan als I2C Slave aan te sturen door een Arduino of iets anders wat I2C praat.

Je kan al met gemak een hardware I2C slave in een ATtiny2313 krijgen. Die is ongeveer zes keer zo klein en vijf keer zo goedkoop en heeft nog steeds IO genoeg om een paar displays aan te sturen. Misschien een idee als je 4x4cm te groot vindt.

Een 'tiny44 kost mij 57 cent, een atmega328 kost me 130 cent. De 2313 zal er tussenin zitten.... Het gemak van dezelfde CPU blijven gebruiken als op je prototype weegt op tegen het prijsverschil. Zeker voor Rolo.

Oh, en de "hardware I2C" in de tiny's is minder hardware dan je zou denken. Het sturen van een "ACK" doe je door de hardware te vertellen dat ie een byte moet versturen, maar de bit-teller zet je "alvast" op "er zijn al zeven bits verstuurd", zodat er precies 1 bitje verstuurd wordt. En dat noemt zich hardware.... ha! (@kif hieronder: En de hardware-clock-stretching).

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

@roland , bedankt voor de tip, zag door alle zooi even die chip over het hoofd...Ze zijn onderweg, ff wat software in een Atmega prakken, ben ik benieuwd of dat wel naar behoren werkt.. :)

klein is fijn

Moderator

Op 25 mei 2014 16:05:14 schreef rew:
Oh, en de "hardware I2C" in de tiny's is minder hardware dan je zou denken. Het sturen van een "ACK" doe je door de hardware te vertellen dat ie een byte moet versturen, maar de bit-teller zet je "alvast" op "er zijn al zeven bits verstuurd", zodat er precies 1 bitje verstuurd wordt. En dat noemt zich hardware.... ha!

Ik weet het, ik heb een tijdje geleden een I2C slave stepper controller gemaakt.

http://www.kleinisfijn.nl/co/time_lapse/dsc_0004.jpg

Voordeel van de 'hardware' zijn de startconditie en overflow interrupts.

haasje93

Golden Member

Dat ziet er heel mooi uit kif. nu ben ik wel benieuwd naar de rest van het apparaat waar dit opzit.

If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind of what than is an empty desk a sign?
Henry S.

Moderator

Het is weer hoog tijd voor een nieuw deel: Deel 29!
(En dan zijn er nog steeds mensen die geen inspiratie kunnen vinden...)

Deze post is niet door ChatGPT gegenereerd. De 2019 CO labvoeding.

Dit topic is gesloten