Heb je nu "stopcontactenhaar? "
Dit topic is gesloten
die had ik pas 1 aan de balie, was zelf een storing aan het zoeken en had in die dagen al 6x een goede schok gehad, meetgereedschap was alleen een spanningzoeker de oorzaak was simpel en in 3 min gevonden, maar die man was echt verkeerd bezig daar.
Golden Member
"Wat doe jij voor je beroep?" "Ik ben spanningzoeker ..:
Honourable Member
Enkele weken geleden nog. Ruimte met acht spotjes, van die atelier-dingen die een precies afgetekend kader projecteren. Moesten vervangen worden door nieuwe.
Keurige groepenkast, nette declaratielijst. 'Spotjes'. Spotje aan, schakelaar uit, spotje gaat uit. Mooi. Zekering eruit en in de jaszak.
Spotjes eraf, nieuwe erop, dimmers vervangen. Klant draait ongeduldig aan de nieuwe dimmer voor de rechtste twee spotjes.. die gaan branden!
Zes zitten op die ene groep, maar twee op een andere groep.
En niks gemerkt bij het vervangen! Goede vloerbedekking.
Deze 'veiligheids'-aarding kwam ik op Banggood tegen!
Honourable Member
Oh, da's 'n demonstratiestekker voor audiofielen.
Nee, hij zit aan een 'bovenfrees', kijk maar in de link!
Golden Member
En als het draadje ook nog eens bevestigd is als op dezelfde wijze als de bekende kroko snoertjes dan weet je het wel...
Op 11 september 2017 11:14:34 schreef Tidak Ada:
Deze 'veiligheids'-aarding kwam ik op Banggood tegen![bijlage]
Dit is (helaas) een vrij normale manier van aarden in Japan. Normaliter gebruikt men hier een aanknijpoog voor, maar voor bijvoorbeeld een laptop lijkt dit me een logischere oplossing.
De 48MHz ARM cortex M0, STM32F072 doet het niet goed op 96Mhz. (*)
Perongeluk een 16Mhz kristal gemonteerd ipv 8. Dus ipv kristal even om te solderen gewoon de config veranderd en dan draait de PLL op 16*3 ipv 8*6. Geen enkel probleem. Da's dus de domme fout.
Weken later update je de software naar de nieuwste versie en je test-exemplaar werkt niet meer, ook oude versies doen het niet. Bah.
(*) Komt best wel een eind hoor. Boot, display aan, en dan na enkele seconden een unhandled exception o.i.d. 1x deed ie het 5sec real-time om 10s bedoelde-tijd af te tellen en dan valt het kwartje.
16*3 is ook fout, dat had 16*6/2 moeten zijn, PLL's willen nogal eens een pulsbreedte anders dan 50% geven...
Oh, dat weet ik niet. Ik stel in dat ik een extern kristal heb van XX Hz, en dat ik 48Mhz als CPU clock wil hebben.
En ik neem aan dat ie niet 16*6 / 2 doet omdat "PLL multiplier output clock min 16, max 48MHz" is volgens het datasheet. (anderzijds, als ik hem na de output kan na-delen zoals jij voorstelt, dan vermoed ik stiekum dat alles gewoon werkt en dat de PLL dus wel makkelijk de dubbele frequentie van de datasheet-spec haalt).
Honourable Member
gisteren een dual functie led getest.
de WS2812B ledjes.
ze stonden al op een printje met 4 aansluitingen.
3ledjes op 1 klein breadbord, 3ledjes op een andere.
eerst getest met 3 leds op een arduino, ging perfect, dan het volgende breadbord er (ondersteboven) bij geplugged.
les geleerd:
WS2812 leds correct aansluiten en dan branden ze
WS2812 leds foutief aansluiten en dan roken ze
direct een hele rij op het breadbord opgerookt
Special Member
klopt de beschrijving toch wel:
Dual function: branden EN Roken.
die dual functie was dus mijn beschrijving. t zijn eigenlijk gewoon ledjes met zo een IC chipje erin voor de aansturing.
die IC'tjes zijn dus genadeloos tegen verkeerd aansluiten. dus ook opletten met zulke strips als er geen seriediode bij zit
Op 23 november 2017 09:32:53 schreef fcapri:
gisteren een dual functie led getest.
de WS2812B ledjes.ze stonden al op een printje met 4 aansluitingen.
3ledjes op 1 klein breadbord, 3ledjes op een andere.eerst getest met 3 leds op een arduino, ging perfect, dan het volgende breadbord er (ondersteboven) bij geplugged.
les geleerd:
WS2812 leds correct aansluiten en dan branden ze
WS2812 leds foutief aansluiten en dan roken zedirect een hele rij op het breadbord opgerookt
Normaal is de WS2812B versie bestand tegen verkeerde polarisatie, de oudere WS2812 niet.
Ik gebruik er hier 128 stuks WS2812B leds in mijn knikker baan om alle mogelijke aanduidingen. Heerlijk zo een loop, je hebt maar 1 output pin nodig om dit te sturen. Ze staan bij al mijn servo motoren die de knikker links, rechts of stop bedienen. Ook op mijn lift, zo zie je als die stijgt, daalt of stop en op de deuren als die open of toe zijn. Echte super led!
Dat is inderdaad tegen de verwachting, die sneuvelen zelden (als eerste).
Ik zat nog te denken.... Als er PFC in zit, dan doen ze een "variabele DC"-DC (boost) conversie om te proberen het net ohms te belasten. Dan heb je wel een low-esr elko nodig en wordt ie hoogfrequent belast....
bij die adapters heb ik vaker gehad met primaire elco's dat een pootje was gebroken in de elco, vaak slecht vastgezet aan de print.
Golden Member
Op 24 november 2017 13:16:20 schreef Jochem:
Dat is inderdaad tegen de verwachting, die sneuvelen zelden (als eerste).
Behalve bij overspanning op het net door bijvoorbeeld een zwevende nul. Komt zelfs voor dat alleen de elco stuk is en de voeding na vervanging nog prima werkt.
Dit topic is gesloten