en om maar effe verder te gaan :
het stapeltje pm2811 voedingen... ze waren , noot : waren , allen defect.
binnein:
bovenaan het input board. daarop zit een PFC circuit, voltage doubler en laagspanningsgenerator. onderaan zit de eigenlijk voeding.
het input board heeft een jumpe rom te koezen 110 / 220. dit ding is dus niet autosensing. men maakt de 310 volt gelijkspanning en buffert die af. een module maat 5 en 18 volt aan. die module is ingegoten ( grijze blok ) . als die defect is : game over...
in de buik van het toestel zit de controller. een 8096 met zijn ram en eprom. onder de sticker zit een intel 8291 gpib controller.
linksboven zie je de dc/dc convertor voor de EL backlight. die dingen sneuvelen als de pest. eronder zit de lithium batterij voor instellingen. men gebruikt een i2c ram geheugen en geen eeprom... bizar eigenlijk.
die controllers zijn identiek of het nu om een 1 , 2 of 3 kanaal voeding gaat. ook de firmware is identiek.
de eigenlijke voeding. rechtsboven komt de 310 volt dc binnen en word in een condensator bank opgeslagen. daarnaa zit de resonante convertor net de dikke transfo en gelijkrichters en output bank.
een kleinere converotr ( kleine bruine transfo vooraan ) maakt de locale spanning aan. dit is alleen het vermogengedeelte.
het systeem is een constant power convertor architectuur. dit ding kan 60 wat afleveren met een maximum spanning van 30 volt en max stroom van 10 ampere. met andere woorden : 30 volt is maximum 2 ampere... 6 volt is maximum 10 ampere.
bovenp de convertor ligt een controllerboard
di ding krijgt instructies van de processo in de buik van de machiene. een 8031 met een eprom en twee 12 bit A/ convertoren. om terug te lezen maken ze met die dacs en 2 comparatoren een SAR
linksonder zitten 2 optocouplers om de boel te scheiden van de hoofdcontroller.
wals je een andere pm28xx hebt met meerdere kanalen krijg je zo je scheiding. meerdere kanalen is gewoon kwestie van meerdere van deze voedingsmodules op 1 controller te prikken. ik heb het geprobeerd ( ik heb zo een 3 kanaal toestel ). wordkt zonder problemen. wel de address jumpers juist zetten.
het analoog gedeelte
de ingestelde spanning en stroom wordt afgeleverd aan de controller.
die stuurt het vermogengedeelte aan. dit ding is ene mix van smd en thru-hole